Fakta om rejsen

  • Få pladser tilbage

Tidsrum: 5. - 14.3. 2020.

Tillæg for enkeltværelse: 1.900 kr.

Fly: Fra Kastrup direkte til Marrakech t/r med Norwegian.

Afrejse fra Kastrup kl. 6.20. med ankomst til Marrakech kl. 10.50.
Hjemrejse fra Marrakech kl. 12.25. med ankomst til Kastrup kl. 17.00.

Kontakt os angående mulighed for at rejse fra Aalborg.

vejl. 12.530 kr.


Bestil rejseRUNDREJSE I MAROKKO, BLANDT BERBERE OG BEDUINER

Denne rejse er planlagt, så der er god tid til at komme tæt på den marokkanske kultur i storbyen Marrakech med den berømte plads Jemaa el Fna, Koutobia moskeen, markedet og medinaen. Men længst tid opholder vi os på landet i området syd for Høje Atlas. Her møder vi sten- og lavaørkenen, den røde sandørken, og her fascineres vi af de smukke landsbyer med de lerklinede huse og fæstninger i Todra dalen. Desuden har vi fokus på egnens kunsthåndværk og de lokale naturprodukter som rosenolie, arganolie samt fossiler og halvædelsten. Og så blomstrer mandel- og kirsebærtræerne netop på dette tidspunkt, et hav af hvide blomster.

 

Læg hertil udsøgte hoteller og mad, dans og musik - dette er det autentiske Marokko. 

Vi tager kun 13 deltagere med på denne tur.

 

 

Rundrejse i Marokko, 5. - 14.3. 2020

 

Dag 1: Ankomst til Marokko
Afrejse fra Kastrup med direkte fly til Marrakech. Vi kører til Taroudant og bliver indkvarteret på et dejligt hotel med udendørs splashpool, lige ved markedet. Aftensmad på restaurant.

Dag 2: Taroudant, arganolie og safran
Vi besøger medinaen i Taroudant med det lokale marked, souken, ser læderfarveriet og besøger et kvinde-kooperativ, der producerer og sælger arganolie. Herefter kører vi til landsbyen Tiout, der ligger smukt i en daddeloase. Her spadserer vi en tur i området og slutter øverst oppe ved borgen. Om eftermiddagen kan man nyde byen og evt. gå på indkøb på markedet i Taroudant. Fælles aftensmad.


Dag 3: Tazenakht og Sousdalen

Vi begynder nu vores rejse tværs gennem landet. Første stop bliver Taliouine, centrum for dyrkning af krokus til det højt værdsatte og kostbare krydderi safran. Vi besøger et center og hører om forarbejdningen og har mulighed for at købe det eksklusive krydderi. Vi fortsætter turen og vil se blomstrende mandel- og kirsebærtræer, der oplyser landskabet, og vi vil også komme forbi daddelpalmer - en fantastisk frodighed i Sousdalen. Vi holder kaffepause i Tazenakht, byen, der er kendt for sine smukke tæppemønstre. Vi krydser nu bjergkæden Anti-Atlas og fortsætter til Nakob med overnatning på et hotel indrettet i den oprindelige byggestil på egnen, en kasbah. Her spiser vi traditionel aftensmad sammen.

Dag 4: Vulkansk ørken og oaser med palmer
Efter et dejligt morgenmåltid på hotellet sætter vi kursen mod øst og kører gennem det afvekslende ørkenlandskab med vulkanske bjerge og sletter afløst af oaser med dadelpalmer og oliventræer. Vi kommer helt tæt på dette spektakulære landskab, en forhistorisk havbund, der nu er blevet til et ørkenområde med mange fossiler og halvædelstene. Vi får lejlighed til selv at samle fossiler på en lille gåtur i ørkenen. Via ørkenbyen Rissani kommer vi til vort ørkenhotel, der ligger lige på randen af den røde sandørken i Merzouga.  Her bor vi et par dage, så der bliver mulighed for at opleve ørkenen både tidlig morgen og sen aften. Aftensmad på hotellet.

Dag 5: Morgen på kamelryg, Merzouga og Gnaoui musik
Om morgenen er der mulighed for at komme på en dejlig tur ud i ørkenen på kamelryg og se solen stå op over de smukke røde sandbjerge. Resten af dagen er helliget nomaderne og deres liv, som det udspiller sig her på kanten af ørkenen. Vi skal besøge en palmeoase og et par berberlandsbyer, hilse på en berberfamilie og høre den spirituelle Gnaoui musik, mens vi hele tiden har ørkenens røde sand som baggrund. Om aftenen skal vi spise aftensmad under stjernerne. 

Dag 6: Erfoud, dadler og Todradalen
Vi fortsætter nu videre på vores færd og kommer først til Erfoud. Her kan vi købe friske dadler på det lokale marked. Ved middagstid ankommer vi til Tineghir, hvor vi vil besøge et tæppe-kooperativ. Berberkvinder på egnen kommer her og sælger deres tæpper. Vi ser teknikkerne, hører om mønstrene og kan evt. købe et tæppe. Vi kører og går gennem Todradalen. På visse steder i dalen er der klipper op til 300 meters højde, der står så tæt, at de næsten danner et tag. Endelig er området meget præget af de lerklinede huse, der ligger smukt og stråler i aftensolen. Overnatning på hotel og aftensmad her.


Dag 7: De 1000 Kasbahers dal og Aït Ben Haddou
Denne morgen skal vi opleve solen stå op over Todradalen.  På vores vej til Skoura kører vi gennem egnen, hvor der dyrkes roser til at producere rosenolie. Vi stopper undervejs, hører om forarbejdningen og kan ligeledes købe produkter med rosenolie. Herefter går turen videre gennem de "1000 kasbahers dal", der er kendt for de mange ørkenforter beliggende tæt ved floden. Mest kendt er Kasbah Amridil, der var afbilledet på én af landets gamle pengesedler. Vi passerer også Ourzazate, der i dag kendes som en filmby, hvor der optages mange film (Gladiator, Jesus af Nazareth), da der stort set aldrig forekommer regn. Om eftermiddagen kommer vi til berberlandsbyen Aït Ben Haddou. Efter indkvartering på et kasbah hotel, går vi til den gamle del af byen, der er fredet af UNESCO og ligger smukt op ad en bakketop. Fælles aftensmad på hotellet. 

 

Dag 8: Tizi'n Tiscka passet, ankomst til Marrakech
Vi forlader nu ørkenen og berberne og bevæger os om på nordsiden af Atlasbjergene til sletten, hvor Marrakech ligger. Vi krydser Høje Atlas i Tizi'n Tichka passet i 2.260 m højde. Vejen, der snor sig mellem de smukke bjerge, er Marokkos højest beliggende. Herfra er der fantastiske udsigter til bjergene og til landsbyerne i dalene. Ved frokosttid ankommer vi til millionbyen Marrakech, og efter frokost på egen hånd går vi en orienterende spadseretur i den gamle bykerne, medinaen. Indkvartering i en smuk riad indrettet i et hus bygget i den traditionelle marokkanske stil med indre patioer, springvand og duftende blomster. Om aftenen spiser vi lækker marokkansk mad sammen.


Dag 9: Museum Tizkiwin, Saadiernes gravsted og Jemaa el Fna pladsen

Dagen vil vi tilbringe i den sydlige del af byen. Vi skal se Koutoubi-moskeen og dens smukke tårn, tvillingetårnet til La Giralda i Sevilla. Vi skal opleve Saadiernes gravsted, spadsere rundt i jødekvarteret, Mellah, og fordybe os i marokkansk håndværk udstillet på Dar Si Said museet. Den tætte forbindelse til det sydlige Afrika ser vi på Dar Tizkiwin museet, hvor karavanevejene fra Guldkysten og op til Marrakech følges. Som afslutning på dagen kaster vi os ud i det overvældende liv på pladsen Jemaa el Fna: slangetæmmere og dansere i vild udfoldelse, juicesælgere, kvinder der maler med hennafarver, liflige dufte af friskstegt kød, jonglører og andet godtfolk. Aftensmad på en dejlig restaurant.

Dag 10: Ben Youssuf madrassaen, besøg hos herborist og medinaen
Vores sidste dag i Marrakech vil vi tilbringe i den nordlige del af byen. Vi begynder med at besøge Ben Youssuf madrassaen, den eneste koranskole i Marrakech, som nu er blevet smukt renoveret. Lige ved siden af ser vi den bedst bevarede bygning fra almoravide perioden, en sal, hvor man kunne rense sig inden besøget i moskeen. Vi kigger også lige ind til en herborist og får vist og duftet til berber medicin, theer og krydderier. Om eftermiddagen bliver der tid på egen hånd til at udforske souken, besøge Majorelle haven eller opleve et traditionelt hammam besøg, med sauna, vask med olivensæbe og massage. (Pris ca. 200 kr). Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen og flyver direkte til Kastrup.

 

REJSEN INKLUDERER

Fly, skatter og afgifter samt bagage, 9 nætter på udsøgte hoteller i dobbeltværelse med halvpension, alle udflugter og entreer, kørsel i egen bus og dragere på hotellerne. Morgenturen på kamel på dag 5 er ligeledes inkluderet. I Marokko har vi en engelsktalende lokal guide med, på hele turen. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. Drikkepenge er ikke inkluderet. Vi opkræver 450 kr. i drikkepenge til chauffør, lokalguide, hotel og restaurant. Desuden forventes det, at man lægger lidt til dragere og ved køb af drikkevarer.

 

BEMÆRK

Deltagelse i rejsen forudsætter, at man hverken er gangbesværet eller har alvorlige helbredsproblemer. Desuden skal man inden rejsen foretage de nødvendige vaccinationer mod difteri, stivkrampe og hepatitis A. Kontakt os gerne for yderligere oplysninger eller se mere på: www.ssi.dk. Rejseforsikring er obligatorisk og kan tegnes gennem Granada Kulturrejser ved tilmeldingen. Bemærk også, at passet skal være gyldigt mindst 3 måneder efter udrejse fra Marokko. Ret til mindre ændringer forbeholdes.

 

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.