Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 5. - 14.3. 2021.

Tillæg for enkeltværelse: 1.700 kr.

Fly: yderligere oplysninger følger senest i august måned.

12.530 kr.RUNDREJSE I MAROKKO, BLANDT BERBERE OG BEDUINER

Denne rejse er planlagt, så der er god tid til at komme tæt på den marokkanske kultur i storbyen Marrakech med den berømte plads Jemaa el Fna, Koutobia moskeen, markedet og medinaen. Men længst tid opholder vi os på landet i området syd for Høje Atlas. Her møder vi sten- og lavaørkenen, den røde sandørken, og her fascineres vi af de smukke landsbyer med de lerklinede huse og fæstninger i Todra dalen. Desuden har vi fokus på egnens kunsthåndværk og de lokale naturprodukter som rosenolie, arganolie samt fossiler og halvædelsten. Og så blomstrer mandel- og kirsebærtræerne netop på dette tidspunkt i et bølgende hav af hvide blomster.

 

Læg hertil udsøgte hoteller og mad, dans og musik - dette er det autentiske Marokko. 

Vi tager kun 13 deltagere med på denne tur.

 

 

Rundrejse i Marokko, 5. - 14.3. 2020

 

Dag 1: Ankomst til Marokko
Afrejse fra Kastrup med direkte fly til Marrakech. Vi kører til Taroudant (ca. 4 timer) og bliver indkvarteret på et dejligt hotel med udendørs splashpool, lige ved markedet. Sidst på eftermiddagen går vi en tur gennem markedet, souken og ser lædergarveriet. Fælles middag på restaurant.

Dag 2: Tazenakht og Sousdalen (365 km)
Inden vi forlader Taroudant besøger vi et kvindekooperativ, der producerer og sælger arganolie. Vi begynder derefter vores rejse tværs gennem landet. Første stop bliver Taliouine, centrum for dyrkning af krokus til det højt værdsatte og kostbare krydderi safran. Vi besøger et center og hører om forarbejdningen og har mulighed for at købe det eksklusive krydderi. Vi fortsætter turen og vil se blomstrende mandel- og kirsebærtræer, der oplyser landskabet, og vi vil også komme forbi daddelpalmer - en fantastisk frodighed i Sousdalen. Vi holder kaffepause i Tazenakht, byen, der er kendt for sine smukke tæppemønstre. Vi krydser nu bjergkæden Anti-Atlas og fortsætter til Nakob med overnatning på et hotel indrettet i den oprindelige byggestil på egnen, en kasbah. Her spiser vi traditionel middag sammen.


Dag 3: Vulkansk ørken og oaser med palmer (230 km)
Efter et dejligt morgenmåltid på hotellet sætter vi kursen mod øst og kører gennem det afvekslende ørkenlandskab med vulkanske bjerge og sletter afløst af oaser med dadelpalmer og oliventræer. Vi kommer helt tæt på dette spektakulære landskab, en forhistorisk havbund, der nu er blevet til et ørkenområde med mange fossiler og halvædelstene. Vi får lejlighed til selv at samle fossiler på en lille gåtur i ørkenen. Via ørkenbyen Rissani kommer vi til vort ørkenhotel, der ligger lige på randen af den røde sandørken i Merzouga.  Her bor vi et par dage, så der bliver mulighed for at opleve ørkenen både tidlig morgen og sen aften. Fælles middag på hotellet.

Dag 4: Morgen på kamelryg, Merzouga og Gnaoua musik
Om morgenen er der mulighed for at komme på en betagende tur ud i ørkenen på kamelryg for at se solen stå op over de smukke røde sandbjerge. Resten af dagen er helliget nomaderne og deres liv, som det udspiller sig her på kanten af ørkenen. Vi skal besøge en palmeoase og en landsby med efterkommere af sorte slaver fra Mauretanien og høre den spirituelle Gnaoua-musik med ørkenens røde sand som baggrund. Om aftenen skal vi spise middag under stjernerne. 

Dag 5: Erfoud, fossiler og Todradalen (200 km)
Vi fortsætter nu videre på vores færd og kommer først til Erfoud. Her besøger vi et værksted, der bearbejder de fantastiske fossiler til elegante håndvaske, smykker og skåle. Ved middagstid ankommer vi til Tineghir, hvor vi vil besøge et tæppekooperativ. Berberkvinder på egnen kommer her og sælger deres tæpper. Vi ser teknikkerne, hører om mønstrene og kan evt. købe et tæppe. Vi kører og går gennem Todradalen. På visse steder i dalen er der klipper op til 300 meters højde, der står så tæt, at de næsten danner et tag. Endelig er området præget af de lerklinede huse, der ligger smukt og stråler i aftensolen. Overnatning på hotel og fælles middag her.


Dag 6: De 1000 Kasbahers dal og Aït Ben Haddou (170 km)
Denne morgen skal vi opleve solen stå op over Todradalen.  På vores vej til Skoura kører vi gennem egnen, hvor der dyrkes roser til at producere rosenolie. Vi stopper undervejs, hører om forarbejdningen og kan ligeledes købe produkter med rosenolie. Herefter går turen videre gennem de "1000 kasbahers dal", der er kendt for de mange ørkenforter beliggende tæt ved floden. Mest kendt er Kasbah Amridil, der var afbilledet på én af landets gamle pengesedler. Vi passerer også Ourzazate, der i dag kendes som en filmby, hvor der optages mange film (Gladiator, Jesus af Nazareth m. fl.), da der stort set aldrig forekommer regn. Om eftermiddagen kommer vi til berberlandsbyen Aït Ben Haddou. Inden indkvartering på et luksuriøst kasbahhotel, går vi til den gamle del af byen, der er fredet af UNESCO og ligger smukt op ad en bakketop. Fælles middag i byen på restaurant med udsigt til den fredede landsby. 

 

Dag 7: Tizi'n Tiscka passet, ankomst til Marrakech (200 km)
Vi forlader nu ørkenen og berberne og bevæger os om på nordsiden af Atlasbjergene til sletten, hvor Marrakech ligger. Vi krydser Høje Atlas i Tizi'n Tichka passet i 2.260 m højde. Vejen, der snor sig mellem de smukke bjerge, er Marokkos højest beliggende. Herfra er der fantastiske udsigter til bjergene og til landsbyerne i dalene. Vi stopper for at spise frokost undervejs. Hen på eftermiddagen ankommer vi til millionbyen Marrakech. Vi stopper tæt ved Jemaa el Fna pladsen for at få de første indtryk af storbyen. Siden indkvarteres vi i den nye bydel på et godt hotel i et roligt kvarter. Om aftenen spiser vi lækker marokkansk mad sammen.


Dag 8: Museum Tizkiwin, Saadiernes gravsted og Jemaa el Fna pladsen
Dagen vil vi tilbringe i den sydlige del af byen. Vi skal se Koutoubi-moskeen og dens smukke tårn, tvillingetårnet til La Giralda i Sevilla. Vi skal opleve Saadiernes gravsted, spadsere rundt i jødekvarteret, Mellah, og fordybe os i marokkansk håndværk udstillet på Dar Si Said museet. Den tætte forbindelse til det sydlige Afrika ser vi på Dar Tizkiwin museet, hvor karavanevejene fra Guldkysten og op til Marrakech følges. Som afslutning på dagen kaster vi os ud i det overvældende liv på pladsen Jemaa el Fna: slangetæmmere og dansere i vild udfoldelse, juicesælgere, kvinder der maler med hennafarver, liflige dufte af friskstegt kød, jonglører og andet godtfolk. Fælles middag på en dejlig restaurant.

 

Dag 9: Besøg hos herborist, på opdagelse i souken og på fotomuseet
Vores sidste dag i Marrakech vil vi tilbringe i den nordlige del af byen. Vi skal besøge det meget interessante fotomuseum, med fotos fra det gamle Marrakech. Museet holder til i en meget smuk renoveret riad. Vi kigger også lige ind til en herborist og får vist og duftet til berbermedicin, theer og krydderier. Vi går en spændende tur gennem  souken, hvor der handles med kunsthåndværk, læder, tæpper og keramik. Om eftermiddagen bliver der tid på egen hånd til at udforske souken, besøge Majorelle haven eller opleve et traditionelt hammam besøg, med sauna, vask med olivensæbe og massage (pris ca. 200 kr). Om aftenen spiser vi afskedsmiddag sammen.

 

Dag 10: Hjemrejse fra Marrakech
Efter en rolig morgen kører vi til lufthavnen og flyver direkte hjem til Kastrup.

 

REJSEN INKLUDERER

Fly, skatter og afgifter samt bagage, 9 nætter på udsøgte hoteller i dobbeltværelse med halvpension, alle udflugter og entreer, kørsel i egen bus og dragere på hotellerne. Morgenturen på kamel på dag 5 er ligeledes inkluderet. I Marokko har vi en engelsktalende lokal guide med, på hele turen. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. Drikkepenge er ikke inkluderet. Vi opkræver 450 kr. i drikkepenge til chauffør, lokalguide, hotel og restaurant. Desuden forventes det, at man lægger lidt til dragere og ved køb af drikkevarer.

 

BEMÆRK

Deltagelse i rejsen forudsætter, at man hverken er gangbesværet eller har alvorlige helbredsproblemer. Desuden skal man inden rejsen foretage de nødvendige vaccinationer mod difteri, stivkrampe og hepatitis A. Kontakt os gerne for yderligere oplysninger eller se mere på: www.ssi.dk. Rejseforsikring er obligatorisk og kan tegnes gennem Granada Kulturrejser ved tilmeldingen. Bemærk også, at passet skal være gyldigt mindst 3 måneder efter udrejse fra Marokko. Ret til mindre ændringer forbeholdes.

 

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.