Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 6. - 13.5. 2019.

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: med TAP fra Kastrup via Lissabon til Ponta Delgada

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

 

10.930 kr.


Bestil rejseTil anbefaling

"Det var en meget vellykket og udbytterig tur. Det var især fantastisk at komme ind steder vi ikke selv ville have fundet – som middag i et privathjem, omvisning og fortælling om sjældne fugle og planter og den fine danseforestilling. Azorerne er virkelig værd at besøge."

- Eva og Olof Borbye Pedersen

AZORERNE - DE GRØNNE ØER I DET BLÅ HAV

Langt ude i det blå Atlanterhav ligger de smukke, portugisiske øer Azorerne. Øerne er af vulkansk oprindelse og er placeret midt i den varme Golfstrøm, hvilket giver et mildt og frodigt klima. Her er både ananas, appelsiner, tobak og - som det eneste sted i Europa - dyrker man the. Havet og øerne har et mangfoldig liv af fugle, fisk og hvaler, og på de grønne bjerge græsser køer og geder, som er ophav til Azorernes rige produktion af ost og kødvarer. Vejret er mildt, men også omskifteligt, så man kan undertiden møde fire årstider på én dag

Vi skal bo på hovedøen São Miguel, som kaldes "den grønne ø", og som er kendt for sine laguner, de smukke vulkanske indsøer. Hele ugen bor vi på et godt hotel i den gamle del af den charmerende hovedby Ponta Delgada, og herfra lærer vi øen at kende. Først og fremmest skal vi tæt på naturen, der i foråret byder på blomstrende azalea, rododendron og kamelia, men vi skal også besøge det lokale marked, det nybyggede kunstmuseum i Ribeira Grande og the-plantagen Gorreana.

Vi oplever også den grønne natur ved kurbyen Furnas i den østlige og mere ukendte del af øen. Her er varme kilder, blå laguner og frodige skovbeklædte bjerge. 

Velkommen til en smuk forårstur på Azorerne. 

Azorerne, 6. - 13.5.

Dag 1
Afrejse fra Kastrup kl. 6.00 med ankomst til Ponta Delgada kl. 12.25. Her bliver vi indkvarteret på hotellet og spiser fælles frokost. Efter en hvilepause er der byvandring gennem de gamle gader og ned til havnen. Om aftenen er der tilbud om at spise sammen.

 

Dag 2
Den første del af dagen bruger vi på at besøge den vestlige del af øen. Vi starter ved Sete Cidades, hvor vi går en let tur ud til det betagende udsigtspunkt ”Boca do Inferno”. Herefter kører vi til Ferreira, hvor tidligere vulkanske udbrud har formet kyststrækningen. Efter frokost på en god, lokal restaurant kører vi tilbage til Ponta Delgada, hvor man fejrer årsdagen for Nellike-revolutionen. Vi mærker stemningen i byen og får et oplæg om diktaturets afslutning og det demokratiske Portugals fødsel. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3
Vi starter dagen med at besøge udsigtspunktet ved Lagoa do Fogo. Her ser vi ud over den smukke lagune, og i klart vejr kan man se store dele af øen. Tæt herpå besøger vi Caldeira Velha, som er en varm, jernholdig kilde med vandfald. Her får vi en god introduktion til Azorernes specielle natur og vulkanske oprindelse (og der er selvfølgelig også mulighed for at “hoppe” i den varme kilde!). Vi spiser frokost på en lokal fiskerestaurant på nordkysten, og om eftermiddagen besøger vi te-plantagen Porto Formoso. Her dyrker man som det eneste sted i Europa te. Vi får en rundvisning med afsluttende smagsprøve. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til hotellet i Ponta Delgada.

Dag 4
Vi tager til den charmerende Ribeiro Grande, som er São Miguels næststørste by, beliggende på nordkysten. I Ribeira Grande besøger vi blandt andet det nybyggede kunstmuseum og hører også om de mange øboere, som igennem tiden er udvandret til USA og Canada. Vi får frokost på en god restaurant i byen, og senere på eftermiddagen besøger vi en af øens kendte ananasplantager.

 

Dag 5
Denne dag er dedikeret til Ponta Delgada, Azorernes hovedstad. Vi starter dagen på det lokale marked, som bugner af frugter og lokale oste. Efter fælles frokost er der tid til at besøge byens botaniske have, tage på hvalsafari (45 euro), gøre indkøb, besøge lava-grotterne lidt nord for centrum eller gå en tur langs havet. Om aftenen er der tilbud om at deltage i det lokale kulturliv. Programmet er endnu ikke er fastlagt, men vi håber på en koncert.

Dag 6
Dagstur til “Nordeste”, som er den østlige og mere vilde del af São Miguel-øen. Vi starter med en let gåtur ved et smukt udsigtspunkt på nordkysten og spiser på en lokal restaurant. Herefter besøger vi naturreservatet Priolo, hvor man arbejder med at bevare Azorernes oprindelige plante- og dyreliv. På vej tilbage gør vi stop i Vila do Nordeste og ved ”Miradouro da Ponta do Sossego”, der har en storslået udsigt ud over hele østkysten. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Ponta Delgada.

 

 

Dag 7
På den sidste hele dag besøger vi Furnas-dalen, som er kendt for sin utrolige frodighed og de vulkanske kilder. Vi starter med en let tur langs den smukke lagune, og efter frokost har vi god tid til at komme rundt i byen og besøge den fantastiske naturpark ”Terra Nostra”, som er rig på eksotiske planter og varme kilder. Der er selvfølgelig også mulighed for at bade i det udendørs termalbad. På vej tilbage til hotellet gør vi stop ved keramikfabrikken i Lagoa, hvor der mulighed for at se og købe traditionel portugisisk keramik. Om aften har vi fælles afslutningsmiddag på en god restaurant i Ponta Delgada.

 

Dag 8
I løbet af formiddagen kører vi til lufthavnen, hvorfra der er afrejse kl. 13.15 med ankomst til Kastrup kl. 22.50.

 

 

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt hotel i dobbeltværelse med halvpension inkl. drikkevarer, alle udflugter og entreer.

 

VEJRET

undefined

Rasmus Formanundefined

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.
Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.
Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.
Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!