Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 1. - 8.10. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 1.600 kr.

Fly: Yderligere oplysninger følger

9.930 kr.CAMINHO PORTUGUÊS

Oplev det landlige Portugal og Galicien på denne vandring til Santiago de Compostela. Vi vælger den mindre befærdede rute til pilgrimsbyen i Nordspanien for at få ro til refleksion og eftertanke undervejs. September er tilmed den optimale måned at vandre på denne sti med de grønne landskaber og små charmerende byer.

Som noget nyt starter vi denne gang ved den portugisiske kyst, så vi også når at opleve Atlanterhavet, inden at vi bevæger ind gennem det landlige Portugal og videre til Galicien.

Undervejs vil vi høre ”dagens pilgrimsfortælling”, en kort fortælling, der giver indblik i caminhoens historie og inspiration til dagens vandring.

Bagagen transporteres med bus, så det kun er nødvendigt at bære en mindre rygsæk på vandringerne. Vi bor på gode lokale hoteller med eget bad og toilet og spiser fælles aftensmad hver dag efter dagens vandring. Man skal være i almindelig god form for at få udbytte af turen med daglige vandringer på op til 18 km.

 

 

Caminho Português, 1. - 8.10.

Dag 1
Afrejse fra Kastrup kl. 9.55. med ankomst til Porto kl. 15.25. Kort mellemlanding i Frankfurt. Vi afhentes af vores egen bus og kører mod nord til charmerende Vila do Conde, som ligger på den portugisiske kystrute til Santiago. Efter indkvartering og en pause på hotellet, går vi en tur langs Atlanterhavet og spiser aftensmad på en god lokal restaurant.

 

Dag 2
Efter morgenmad kører vi med bus til Rates, der ligger 20 km inde i landet. Rates er et vigtigt punkt på den ældste portugisiske rute til Santiago (”Caminho Central”) og er kendt for sin gamle, romanske kirke. Vi starter vandringen fra kirken og går 15 km i varieret landskab til den smukke markedsby Barcelos. Her bliver vi indkvarteret og spiser fælles aftensmad. 

 

Dag 3
Vi starter dagen med at opleve markedet i Barcelos, inden vi kører med bussen til Balugães, hvorfra vi vandrer de 17 km til Ponte de Lima. Også denne dag går pilgrimsstien ad fredelige veje gennem det grønne landskab. Vi bliver indkvarteret på hotel i Ponte de Lima, en livlig og dejlig by ved Lima-floden. 

 

Dag 4
Dagens vandring fra Ponte de Lima til Rubiaes er på 18 km. Der er tale om en af de både flotte og mere krævende etaper på ruten, da vi skal op i 410 meters højde ved Alto da Portela Granda. Vi indkvarteres på pilgrimshotel i Rubiaes.

 

Dag 5
Efter morgenaden kører vi med bus over grænsen til Spanien og videre til Pontevedra, hvorfra dagens vandring på 18 km går til Caldas de Reis. Her skal vi bo på hotel tæt ved centrum med egen pool. Der bliver også  tid til at indsnuse atmosfæren i den hyggelige by, som er kendt for bl.a. de varme kilder.

 

Dag 6
Vandring på 18 km fra Caldas de Reis til Padrón, hvor vi skal bo på hotel med egen pool. I Padrón skal vi bl.a. se det sted, hvor apostlen Jacob ifølge overleveringen drev i land i en stenkiste.

 

Dag 7
Denne dag kører vi et stykke med bussen, hvorefter vi går de sidste 8 km ind til Santiago og domkirken. Vi når frem i tide til sammen at kunne opleve pilgrimsmessen, hvorefter vi indkvarteres på et hotel i centrum. Tid til at nyde Santiago, inden vi spiser fælles afskedsmiddag på god galicisk restaurant.

 

Dag 8
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Santiago og flyver til Kastrup. Afrejse kl. 9.45. med ankomst til Kastrup kl. 19.10. Mellemlanding i Zürich.

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension, kørsel af bagage i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

BEMÆRK

Rejsen henvender sig til alle, der er almindeligt godt gående. Daglige vandringer på max. 18 km i moderat terræn.

 

VEJRET

undefined

Rasmus Formanundefined

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.
Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.
Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.
Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!