Fakta om rejsen

  • Få pladser tilbage

Tidsrum: 19. - 26.10.19

Tillæg for enkeltværelse: 1.750 kr.

Fly: Fra Kastrup til Lissabon med TAP. Fra Faro til Kastrup med Norwegian. Begge veje er der tale om direkte fly.

Afrejse fra Kastrup kl. 12.20 med ankomst til Lissabon kl. 15.10.
Hjemrejse fra Faro kl. 9.35. med ankomst til Kastrup kl. 14.15.

Rejsen udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

Kr. 11.030


Bestil rejseLISSABON OG ALGARVE

Rejsen favner både den elegante hovedstad Lissabon og den smukke og fredelige natur ved Algarve. I Lissabon skal vi udforske de ældste kvarterer i byen, men vi skal også opleve den moderne del af byen omkring Park of Nations. Vi skal ud til Belém og se det fantastiske Jerónimus kloster samt få et indtryk af de mondæne badebyer Estoril og Cascais. Fra Portugals hovedstad bevæger vi os mod syd til Europas syd-vestligste punkt. Her ligger den charmerende by Sagres, som skal være vores base et par dage, mens vi udforsker området. Vi skal bo på et skønt hotel med udsigt over havet, vi sejler ud og ser havfugle, og vi får et godt indtryk af de dramatiske klipper. Rejsen afsluttes i den dejlige by Faro, hvor vi har tid til at nyde byen og de smukke hvide huse i centrum.

 

19. - 26.10. 2019

Dag 1: Ankomst til Lissabon.
Med fly fra Kastrup direkte til Lissabon. Vi kører med vores egen bus til centrum af byen, hvor vi indkvarteres på hotellet*** og spiser middag på traditionel restaurant tæt ved hotellet.

Dag 2: Det historiske Lissabon.
Vi indleder dagen med at gå ad den elegante Avenida da Liberdade til den højtliggende bydel Chiado. Her er mange fine cafeer, interessante små butikker og flotte huse fra slutningen af 1700-tallet. Vi besøger først museet med Carmo-klosterets gotiske ruiner og det arkæologiske museum. Herfra går vi videre til en plads med smuk udsigt over byen. Her nyder vi en kop kaffe, inden vi spiser frokost sammen på en historisk restaurant med de typiske kakkelvægge. Om eftermiddagen ser vi først sammen den smukke kirke São Roque, For de interesserede er der mulighed for at opleve fado i det nærliggende kvarter Barrio Alto (pris 20 €). Alternativt er der mulighed for at besøge kunstmuseet Gulbenkian. Sidste del af dagen er afsat til at opleve området på egen hånd, køre med de legendariske sporvogne m.v.

 

Dag 3: Den ældste del af Lissabon.
Vi kører med metro til det oprindelige Lissabon, hvor vi først ser den elegante dobbeltplads Rossio-Restauradores, inden vi bevæger os ind i byens ældste kvarter, Alfama. Her ser vi domkirken og fortsætter op til udsigtspunktet Miradouro de Santa Luzia. Vi nyder stemningen her, hvor der også er mulighed for at fortsætte op til det gamle fort Castelo de Säo Jorge. Vi går ad de snoede gader ned til vandet og kommer til den elegante plads Praca do Comércio. Her nyder vi en kop kaffe på byens ældste café, hvor digteren Fernando Pessoa havde sit stambord. Vi fortsætter langs vandet til en god lokal restaurant, hvor vi spiser sammen. Sidst på dagen tid til at nyde Lissabon på egen hånd.

 

Dag 4: Bélem og Estoril.
Vi kører mod vest ud af Lissabon, og besøger først Bélem med det imponerende Jerónimus-kloster i 1500-tallets manuelinske stil, som er speciel for Portugal. Vi besøger også det storslåede kunstmuseum Centro Culturel de Belém, inden vi fortsætter mod vest til den mondæne badeby Cascais. Her skal vi spise fisk på en god restaurant og nyde havet, inden vi kører retur til Belém, hvor vi ser det store søfarermonument og Torre de Bélem. Sidst på dagen vender vi retur til Lissabon. 

 

Dag 5: Expo og mod syd til Sagres
Inden vi tager helt afsked med Lissabon, kører vi til Park of Nations, bygget til Expo 1998. Her skal vi bl.a. beundre Alvaro Siza´s Portugal-pavillon og Calatravas spektakulære togstation. Herefter sætter vi kursen mod syd og kører de godt 300 km til Sagres på Algarvekysten. Her indkvarteres vi på et dejligt hotel**** med udsigt over havet. Vi går en kortere tur i området og får et indtryk af den flotte natur med klipperne, havet og de mange fugle. Fælles aftensmad på hotellet.

 

Dag 6: Delfiner og Henrik Søfareren
Hvis vejret tillader det, indleder vi dagen med at tage en sejltur, hvor vi ser delfiner og havfugle
. Efter frokost på egen hånd går vi en tur i området og kommer bl.a. ud til forbjerget Ponta de Sagres. Her ligger fortet Fortaleza do Promontório med bl.a. en vindrose (43 m i diameter), der menes at stamme fra Henrik Søfarerens tid. For de interesserede bliver der også tid til at bade, enten i havet eller i hotellets pools (både ude og inde). Om aftenen spiser vi fælles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 7: Den hvide kystby Faro
E
fter morgenmaden bliver vi hentet med bussen og kørt til Faro. På et par timer er vi fremme i byen, hvor vi bliver indkvarteret på et dejligt hotel**** lige ved vandet og centrum. Vi går en tur gennem den charmerende ældste del af Faro, hvorefter der er tid på egen hånd, inden vi nyder en god afskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 8: Afrejse fra Faro.
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Faro, hvorfra vi flyver med direkte fly til Kastrup. 

 

 

 

 

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension inkl. drikkevarer, alle udflugter og entreer.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!