Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 24. - 30.10. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 1.900 kr.

Fly: oplysninger følger senere.

 

9.630 kr.LISSABON OG ALGARVE

Rejsen favner både den elegante hovedstad Lissabon og den smukke og fredelige natur ved Algarve. I Lissabon skal vi udforske de ældste kvarterer i byen, vi skal ind i de små gyder og opleve kendte og mindre kendte sider af byen. Efter de første dage i Lissabon bevæger vi os mod syd til Europas syd-vestligste punkt. Her ligger den charmerende by Sagres, som skal være vores base et par dage, mens vi udforsker området. Vi skal bo på et skønt hotel med udsigt over havet, vi sejler ud og ser delfiner, og vi får et godt indtryk af de dramatiske klipper.

 

Lissabon og Algarve, 24. - 30.10.

Dag 1: Ankomst til Lissabon.
Med fly fra Kastrup/Aalborg med KLM via Amsterdam til Lissabon med ankomst kl. 14.35. Vi kører med vores egen bus til centrum af byen, hvor vi indkvarteres på hotellet***** og spiser middag på traditionel restaurant tæt ved hotellet.

Dag 2: Den ældste del af Lissabon.
Vi indleder dagen med at gå ad den elegante Avenida da Liberdade til centrum af Lissabon, hvor vi først bevæger os ind i byens ældste kvarter, Alfama. Her ser vi domkirken og fortsætter op til udsigtspunktet Miradouro de Santa Luzia. Vi fortsætter til den smukke plads Praca do Comercio, hvor vi hører om byens berømte digter Fernando Pessoa. Herefter fortsætter vi til en god lokal restaurant, hvor vi spiser sammen. For de interesserede er der mulighed for at opleve fado i kvarteret Barrio Alto (pris: 20 €). Alternativt er der mulighed for at besøge kunstmuseet Gulbenkian

 

Dag 3: Det historiske Lissabon.
I dag skal vi udforske den højtliggende bydel Chiado. Her er mange elegante cafeer, interessante små butikker og flotte huse fra slutningen af 1700-tallet. Vi besøger først museet med Carmo-klosterets gotiske ruiner og det arkæologiske museum. Herfra går vi videre til en plads med smuk udsigt over byen. Her nyder vi en kop kaffe, inden vi spiser frokost sammen på en historisk restaurant med de typiske kakkelvægge. Om eftermiddagen ser vi først sammen den smukke kirke São Roque, hvorefter vi bevæger os ned til den elegante dobbeltplads Rossio-Restauradores. Herefter er der tid til at nyde byen på egen hånd, gå i butikker, køre med de legendariske sporvogne m. v.

 

Dag 4: Expo og mod syd til Sagres.
Inden vi tager helt afsked med Lissabon, kører vi til Park of Nations, bygget til Expo 1998. Her skal vi bl.a. beundre Alvaro Siza´s Portugal-pavillon og Santiago Calatravas spektakulære togstation. Herefter sætter vi kursen mod syd og kører til Sagres på Algarvekysten. Her indkvarteres vi på et dejligt hotel**** med udsigt over havet. Vi går en kort tur i området og får et første indtryk af den flotte natur med klipperne, havet og de mange fugle. Fælles aftensmad på hotellet.

 

Dag 5-6: Fugle og Henrik Søfareren.
Vi har to hele dage til sammen at opleve Sagres og den smukke natur, som omgiver byen. Vi skal på sejltur og opleve delfiner, vi skal ud til fyrtårnet, vi skal gå ture langs havet, og vi skal besøge det gamle fort, som var udgangspunktet for Henrik Søfarerens søfartsskole. Vi spiser begge dage fælles aftensmad i hotellets restaurant. En af dagene bliver der mulighed for en udflugt til den smukke hvide by Faro (vejledende pris 50 euro).

 

Dag 7: Hjemrejse
Vi kører retur til lufthavnen i Lissabon, hvorfra vi kl. 15.25 flyver via Amsterdam til Aalborg/Kastrup.

 

 

 

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 6 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension inkl. drikkevarer, alle udflugter (excl. udflugten til Faro) og entreer.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder Højskole i Sydspanien. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada og Sevilla, hvor den danske højskoletradition og den andalusiske kultur kan mødes!