Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 19. - 26.5. 2018.

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: med Lufthansa fra hhv. Billund og Kastrup.

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

 

9.630 kr.


Bestil rejsePÅ SPORET AF ROMERNE - GALICIEN OG NORDPORTUGAL

Velkommen til en rejse, der bevæger sig ind i området mellem Spanien og Portugal, hvor kun få turister kommer. Vi rejser fra det grønne og fredelige Galicien ind gennem den spansk-portugisiske naturpark Xurês-Geres og videre til den tidligere romerske provinshovedstad Braga. Her er meget at opleve. Først og fremmest er her smuk natur med skove, vandløb og bjerge. Desuden har mere end 2.000 års kulturhistorie sat sig mange spor, ikke mindst fra den romerske periode.  

Vi skal undervejs besøge vingårde, historiske monumenter, termalbade og gå kortere ture (max 5 km) på den romerske hærvej "Via Nova Romana", som forbandt Braga med Astorga i Nordspanien. Vejen er i dag en af de bedste bevarede romerske veje med utallige milepæle og en fantastisk omgivende natur. Desuden skal vi også undervejs opleve levn fra den visigotiske, den mauriske og den kristne kultur.

 

De sidste dage tilbringer vi i Braga, som i dag er Portugals tredje største by og landets religiøse centrum. Her deltager vi i den årlige romer-festival og nyder godt af det rige, kulturelle liv, som byen byder på.

 

Rejseleder: Rasmus Forman, cand mag. og tidligere højskolelærer. Rasmus bor til dagligt i Nordportugal med sin dansk-portugisiske familie.

 

Velkommen til en smuk forårstur, hvor vi oplever både Galicien og Nordportugal!

 

 

Dag 1: Ankomst til Vila do Conde
Afrejse fra hhv Billund og Kastrup, ankomst til Porto og overnatning på Hotel Santana****, der ligger i den smukke kystby Vila do Conde. Efter indkvartering og en pause går vi en tur langs floden og ser byens historiske centrum. For de, der har lyst, kan turen fortsætte ned til stranden. Til aftensmad spiser vi frisk fisk på en god, lokal restaurant. 

 

Dag 2: Ind i Grænseområdet og historien

Efter morgenmad kører vi ind i landet mod Galicien og gør stop ved den portugisiske grænseborg Lindoso. Vi spiser frokost i en nærliggende bjerglandsby og krydser herefter grænsen til Spanien. Her besøger vi den romerske hærforlægning Aquis Querquennis og får det første indtryk af romernes utrolige organisationsevne. Sidst på eftermiddagen kommer vi til den fine, middelalderby Allariz, hvor vi skal bo de næste dage.

 

Dag 3: ”Romaniseringen”

Efter morgenmad er der oplæg om romernes indtog på den iberiske halvø. Herefter kører vi til Celanova og besøger den store jernalderboplads ”Castromao”, der tydelig viser, hvorledes romernes indtog ændrede samfundet. Vi tager frokost på egen hånd i Celanovas gamle bydel, og herefter besøger vi det ”arabiske kapel” på San Miguel klosteret og den romerske bro i Freixo. Om eftermiddagen kører vi tilbage til Allariz, hvor der er et par timer fri, inden vi har gallisk kulturaften på en god restaurant.

 

Dag 4: Romernes efterkommere, hærvej og kurbad

Om formiddagen er der mulighed for gåtur og indkøb i Allariz. Herefter tjekker vi ud og besøger den visigotiske kirke Santa Comba, som er et af de få kendemærker efter visigoterne, der i det 5. århundrede erobrede den iberiske halvø fra romerne. Vi spiser frokost i den lille bjergby Lobios og går derefter en time på den 2000 år gamle romerske hærvej, som ligger velbevaret i det smukke landskab. På gåturen passerer vi gamle milepæle og et tidligere romersk bad. Kort efter ankommer vi til kurhotellet i Torneiros ****. Her overnatter vi og har i bedste romer-stil mulighed for at bruge kurbad indendørs og udendørs.

 

Dag 5: Hærvej og Vinho Verde

Efter morgenmad - og eventuel kurbad til de morgenfriske - tager vi med bus over grænsen til Portugal. Her går vi en time på romervejen langs den smukke sø Vilarinho das Furnas. Efter frokost med bjergudsigt besøger vi Geira-museet, der belyser historien omkring den romerske hærvej. På vej mod Braga får vi rundvisning og vinsmagning på det tidligere kloster Rendufe, som i dag producerer den særlige portugisiske Vinho Verde ("den grønne vin"). Sidst på eftermiddagen ankommer vi til romernes tidligere provinshovedstad Braga, som i disse dage afholder den årlige romerfestival. Vores hotel er Bracara Agusta **** som ligger centralt i den gamle bydel.

 

Dag 6: Braga – romernes hovedstad

Vi starter dagen med et oplæg om Braga på romernes tid. Herefter besøger vi de romerske ruiner og byens flotte arkæologiske museum. Efter en god fælles frokost tager vi elevatoren op til bjerget ”Bom Jesus do Monte”, som ligger højt hævet over byen. Her ser vi den smukke barokkirke og nyder udsigten over byen og bjergene. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 7: Braga – romernes hovedstad   

Om formiddagen rejser vi frem i tiden og sætter fokus på det moderne Portugal og Spanien. Blandt andet får vi besøg af en portugiser og en spanier, der vil fortælle om udviklingen i de to lande, og hvorledes Spanien og Portugal ligner og adskiller sig fra hinanden. Fra frokost er der tid til at se sig om i byen på egen hånd, inden vi om aftenen har afskedsfest, som slutter af med festivalens store romerske optog.

 

Dag 8: Hjemrejse

Mulighed for den sidste tur i byen og på det romerske marked, inden vi tager med bus til lufthavnen i Porto, hvorfra der er afrejse til hhv Billund og Kastrup.

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på udvalgte hoteller i dobbeltværelse med halvpension inkl. drikkevarer, alle udflugter og entreer.

 

VEJRET

undefined

Rasmus Formanundefined

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.
Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.
Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.
Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!