Fakta om rejsen

  • Få pladser tilbage

Tidsrum: 13. - 19.5. 2018.

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: afrejse fra Kastrup og Billund med Lufthansa. 

Bemærk, at der er fuldpension (inkl drikkevarer) de to dage med krydstogt på floden.

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

 

10.730 kr.


Bestil rejsePORTO OG DOURO

Her er en rejse, hvor vi kombinerer storbyens dynamik og kultur med to dages fredfyldt krydstogt på Douro floden. Porto er fyldt med et fascinerende liv og en særegen barsk skønhed. Her blandes de gamle lidt forfaldne kvarterer langs floden med de tjekkede art nouveau-cafeer og den moderne arkitektur. Vi skal opleve det hele på kryds og tværs gennem byen. Vi skal naturligvis også over floden og smage på portvinen i vinhusene. Efter et par intense dage i byen starter krydstogtet ved kajen i Porto. Vi skal i fred og ro sejle to dage på Douro. Her bliver der rig lejlighed til at nyde landskabet, de mange stejle vinmarker og charmerende gårde. Vi sejler helt ud til grænsen mod Spanien og besøger dér en lokal vingård, en quinta. Som afslutning på rejsen kører vi gennem det grønne landskab til byen Guimaräes, hvor vi tilbringer den sidste nat. Undervejs til Guimaräes besøger vi valfartskirken Bom de Jesus. Vi slutter rejsen af på en god restaurant i centrum af Guimaräes.

 

Porto og Douro, 13. - 19.5.

Dag 1
Afrejse med fly fra Kastrup og Billund med ankomst til Porto (via Frankfurt). Her bliver vi indkvarteret på hotellet, der ligger dejligt ved et fredeligt torv med mange små butikker, smukke bygninger og sporvogne. Vi spiser fælles middag på restaurant tæt på hotellet. 

 

Dag 2
Porto er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv, og byen rummer mange interessante seværdigheder. Denne dag skal vi først opleve de mange elegante huse i Art Nouveau-stil, som bl.a. ligger tæt på hotellet: cafeerne, butikkerne og vel nok verdens smukkeste boghandel, Livraria de Lello. Vi går videre til Sao Bento stationen, hvor vi skal beundre de mange blå kakler (azulejos), som i en række tableauer skildrer landets historie. Fra stationen tager vi med metro til det moderne musikhus, Casa da Música. I musikhuset spiser vi først sammen i den elegante restaurant, inden vi får vi en guidet rundtur og hører nærmere om dette spændende moderne byggeri. Vi tager metroen tilbage til centrum af Porto, hvor der vil være lidt tid på egen hånd.

 

Dag 3
Vi starter dagen med at besøge byens domkirke, der ligger med smuk udsigt over den ældste del af byen. Herefter går vi gennem de smalle gader ned til Douro-floden. Her nyder vi den livlige stemning på kajen og ser de karakteristiske gamle huse. Vi går over den berømte bro Dom Luís I (1886) til den anden side af floden, hvor de mange portvinshuse befinder sig. Vi besøger vinhuset Burmester, hvor vi får en rundvisning og smager på et par af deres portvine. Vi bliver på denne side af floden og går videre til vores restaurant, hvor vi nyder en fælles middag bestående af en række lokale specialiteter. Eftermiddagen er fri til på egen hånd at opleve Porto: køre med sporvogn, besøge kirkerne, nyde livet ved floden eller?? Om aftenen mødes vi for at gå en fælles tur over den gamle bro på det øverste niveau og nyde solnedgangen.

 

Dag 4
Efter morgenmaden kører vi med bus ned til floden. Vi stiger ombord på båden og kan se frem til at par dages skøn flodsejlads. Vi sejler ind i landet med kurs mod byen Peso da Régua. Først kommer vi under et par af Portos i alt seks broer, inden vi for alvor lægger byen bag os. Lidt længere fremme passerer vi gennem to dæmninger og slusesystemer, hvor vi løftes hhv. 35 og 14 meter op. På den videre sejlads bliver der lejlighed til at nyde selve Douro-dalen med de charmerende gårde og vinmarker. Desuden sejler vi et stykke langs med jernbanen, som snor sig malerisk langs floden. Undervejs får vi frokost ombord. I Peso da Régua kører vi med bussen til en lokal vingård, hvor vi får en rundvisning og smager på vinene. Herefter kører vi ind i landet til vinbyen Vila Real, hvor vi indkvarteres på hotellet. Her skal vi bo to nætter. Vi slutter dagen med fælles aftensmad.

 

Dag 5
Denne dag kører vi først med bus tilbage til Peso de Régua, hvorefter vi sejler videre mod øst ind i området Douro Alta. Området er med god grund berømmet for de mange smukke landskaber, hvor vinmarkerne danner et fascinerende mønster på skråningerne. Også denne dag er der fælles frokost ombord. Vi sejler helt ud til Barca de Alva ved grænsen til Spanien. Her bliver vi hentet af bussen og kører en flot tur tilbage til hotellet i Vila Real, hvor vi spiser aftensmad sammen.

 

Dag 6
Vi kører gennem det skønne grønne landskab i den nordlige del af landet. Her besøger vi først det berømte valfartsmål Bom Jesus do Monte ved Braga. Vi skal se kirken (den mest fotograferede i Portugal) og beundre den smukke trappe i barokstil, som fører op til helligdommen. Turen fortsætter til Guimaräes, der er også er på UNESCO´s liste for verdens kulturarv pga. den velbevarede bymidte fra middelalderen. Vi besøger først det gamle fort og hører om stedets historiske betydning, inden vi kører den korte tur ind til centrum. Her bliver der tid til at nyde den stemningsfyldte by og spise frokost på egen hånd. Om eftermiddagen kører vi ud til hotellet, hvor der bliver tid til at slappe af, inden vi spiser fælles afskedsmiddag på en god restaurant i centrum.

 

Dag 7
Der er tid til at nyde hotellet og evt. byen, inden vi over middag kører til lufthavnen ved Porto, hvorfra der er fly via Frankfurt til Kastrup og Billund.

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 6 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension inkl. drikkevarer (dog fuldpension de to dage på floden), alle udflugter og entreer.

 

VEJRET

undefined

Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!