Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 15. - 24.9. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 1.800 kr.

Fly: Direkte fly fra både Aalborg og Kastrup. Der betales et tillæg på 750 kr. t/r for afrejse fra Aalborg.

Fra Aalborg flyves med Norwegian kl.6.00 med ankomst til Malaga kl. 9.40. Retur fra Malaga kl. 15.30. med ankomst til Aalborg kl. 19.05.

Fra Kastrup flyves med SAS kl. 7.25 med ankomst til Malaga kl. 11.15. Retur fra Malaga kl. 17.05. med ankomst til Kastrup kl. 20.45.

Uden fly: rejsen kan bestilles uden fly, med en rabat på 1.500 kr.

Bemærk, at rejsen ikke er egnet for gangbesværede (flere dage går vi samlet 5-6 km).

11.230 kr.


Bestil rejseANDALUSIEN CON AMOR

Velkommen til skønne, varme Andalusien, som har været min fortryllende hjemmebane siden 1985. 

I løbet af ti dage rejser vi gennem fantastiske landskaber, besøger historiske seværdigheder og monumenter, som vidner om den storhed og ekstravagante kultur, der dominerede den sydlige halvdel af Spanien for mere end 1.000 år siden. Intet andet sted i Vesteuropa finder vi så eminente elementer fra den islamiske periode som her. 

Men ikke nok med det. Vi skal også snuse til dagliglivet i landsbyerne, i bjergene og kommer ud, hvor den almindelige turist sjældent kommer. Vi skal bo på et dejligt landhotel, med en forrygende udsigt over dalen og bjergene. Her finder vi fred og ro og mærker, hvordan indbyggerne lever et liv, der ligger milevidt fra det travle liv i storbyerne. 

Ud over den unikke kombination af landsbyidyl og historiske storbyer får vi som noget helt specielt mulighed for at gå på den spektakulære gangbro og vandresti Caminito del Rey, Kongens sti. 

Naturligvis inddrager rejsen også andre aspekter af livet i Andalusien: den kristne og islamiske kulturarv, flamencoen, gastronomien, arkitekturen….

 

Hotellerne

Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i de byer, vi besøger, samt på et smukt landhotel i udkanten af landsbyen Zahara de la Sierra beliggende på grænsen mellem de to provinser Málaga og Sevilla. Det er derfor muligt at spadsere til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet.

Mange hilsner 

Pia Bruun Nielsen

Vi er lige kommet hjem efter en dejlig tur til Andalusien. Det er var nogle spændende steder vi besøgte, og vi havde en fantastisk god guide! 

Pia Bruun ved utroligt meget, har et behageligt væsen, var meget hjælpsom og var altid meget lydhør for ønsker, ændringer eller andet der forekom. Tusind tak for hende!

- Bodil og Johannes Jakobsen, Arden

Andalusien con Amor, 15. - 24.9.

Dag 1: Ankomst og kørsel til smuk bjergby
Ved ankomsten til Malaga står rejseleder Pia Bruun klar til at møde jer. Afrejse med bus ind i bjergene til de hvide landsbyer. Her ligger Setenil, hvor de ældre huse ligger som svalereder klinet ind i klipperne. Efter en lille rundtur i byen, er der frokost på egen hånd. Vi fortsætter nu til Zahara de la Sierra, én af områdets flotteste hvide landsbyer, beliggende i 500 meters højde. Her bliver vi indkvarteret på et hyggeligt familieejet hotel og spiser fælles aftensmad i hotellets restaurant med smuk udsigt. Der bliver ligeledes tid til en introducerende tur op til landsbyen.

 

Dag 2: Hulemalerier og Ronda
Vi kører fra morgenstunden til en af Málagas oversete forhistoriske attraktioner, La Cueva de la Pileta. Vi skal se en lille del af den tre kilometer lange drypstenshule, hvor vores forfædre holdt til for 30.000 år siden. Der er lokaliseret flere tusinde tegn og skrifter og hulemalerier. Grotten blev først opdaget i 1905. Alternativt program for ikke deltagende gæster. 

Vi fortsætter videre til Ronda, hvor vi går en fælles bytur omkring den imponerende kløft med de flotte broer. Derefter bliver der tid til at se nærmere på den smukke by på egen hånd og spise frokost, hvorefter vi sidst på eftermiddagen kører retur til Zahara de la Sierra. 

 

Dag 3: Málagas største naturoplevelse: Caminito del Rey
Efter morgenmaden kører vi med bus mod øst for at opleve én af områdets hotteste turistattraktioner: den berømte og berygtede gangsti Caminito del Rey, også kaldet Kongestien, fordi den blev indviet af Spaniens tidligere Kong Alfonso XIII i 1921. Stien ligger 100 meter over floden og går gennem en kløft i et af de smukkeste naturområder, der findes. Stien blev anlagt for mere end hundrede år siden for at kunne transportere arbejdere til de vandkraftværker, der i begyndelsen af 1900-tallet skulle forsyne Málaga med elektricitet.
Efter en omfattende renovering blev stien åbnet for publikum i 2015. Sværhedsgrad: Let. Længde: 7,7 km. Varighed cirka to timer. Alternativt program for ikke deltagende gæster.
Frokost på en lokal restaurant med smuk udsigt over søerne ved dæmningen.
Turen fortsætter til Sevilla, hvor vi indkvarteres på et charmerende og fredeligt hotel tæt ved centrum. Inden fælles aftensmad vil vi med lidt vejrligt held se solen gå ned over tagene i den andalusiske hovedstad fra toppen af Las Setas - en yderst bemærkelsesværdig trækonstruktion i Sevillas gamle bydel.  

 

Dag 4: Sevilla med det jødiske kvarter, de kongelige paladser og Plaza España
Dagen indledes med en rolig morgentur gennem det charmerende jødiske kvarter Santa Cruz. Herefter skal vi med en kompetent lokalguide opleve de kongelige paladser, Reales Alcázares. Her er få rester af det mauriske palads, men ellers kan man i dag beundre den smukke blandingsstil mudéjar, der rummer både arabiske og traditionelle spanske stiltræk. Her er imponerede sale, smukke patioer og flotte kakler. Tilmed er der i forbindelse med paladserne, der stadig anvendes af den spanske kongefamilie den dag i dag, en dejlig park, der også bliver tid til at nyde. Herefter fælles middag på hyggelig restaurant i centrum.
Om eftermiddagen går vi forbi den gamle tobaksfabrik, der i dag er universitet. Vi kan kigge ind og opleve den smukke arkitektur. Vi kommer helt ud til Plaza España, der blev bygget til den latinamerikanske verdensudstilling i 1929. Her kan vi nyde de smukkeste kakler, der fortæller historien om Spaniens byer. Man kan leje en robåd og sejle en tur i den nyrenoverede voldgrav, eller man kan fortsætte i Maria Louisa parken og lade sig betage af planter og træer fra hele Sydamerika.

 

Dag 5: Domkirken i Sevilla med Columbus’ grav
Formiddagen er afsat til et besøg i Spaniens største gotiske katedral med Columbus' grav og det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda, der er Sevillas vartegn. Men først vil vi tage en gåtur rundt i det gamle kvarter, hvor vi bl.a. ser Vor Frelser kirke, der engang var moské. Resterne af appelsintræshaven står der endnu, og den ser vi også. Eftermiddagen er afsat til at opleve Sevilla på egen hånd: fra floden på en bådsejlads, i hestevogn eller i sporvogn. Man kan også bare nyde et glas og se folk gå forbi.  Om aftenen kan man opleve god flamenco i centrum af Sevilla (pris: 20 euro) inden den fælles aftensmad.


Dag 6: Cordoba og kaliffens residens
Vi forlader Sevilla og kører mod Cordoba med stop ved det arkæologiske område Medina Azahara. Her boede kaliffen med sit hof, da det mauriske herredømme var på sit højeste som et egentligt kalifat. Vi vil fordybe os i historien på det interessante museum og komme tættere på livet ved kaliffens hof for 1.000 år siden, via en lille animationsfilm. Herefter kører vi til centrum af Cordoba, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet, der ligger lige ved den store domkirke, den tidligere moské La Mezquita. Efter frokost på egen hånd går vi på opdagelse i det gamle jødiske kvarter omkring domkirken. Fælles aftensmad på restaurant, der serverer mad inspireret af det marokkanske køkken.


Dag 7: Arabisk, kristen og jødisk kultur i Cordoba
Vi starter dagen med at besøge den 1.000 år gamle moské med appelsinhaven og Tilgivelsens Port. I midten ligger Karl V's katolske kirke. Ja, man tror det ikke, før man har set det! Vi oplever også morgenmessen her, inden vi ser nærmere på det historiske centrum i Cordoba og oplever smukke bygninger, der er præget af hhv. den jødiske, den arabiske og den kristne kultur. Vi spiser middag sammen på restaurant i centrum og går herefter til et charmerende torv, hvorfra der bliver tid til selv at udforske byen. 


Dag 8: Til Granada gennem olivenlunde
Denne dag kører vi gennem verdens største olivenområde mod Granada. Vi stopper ved den nedlagte jernbane, hvor der bliver mulighed for at købe gode olivenprodukter: olier, sæber, cremer m.v. Ved ankomsten til Granada bliver vi indkvarteret på et dejligt hotel med udsigt til Alhambra og Sierra Nevada fra tagterrassen. Fælles middag på en nærliggende restaurant. Om eftermiddagen går vi en fælles tur i det arabiske kvarter Albayzín, som er et velbevaret boligkvarter med smalle snoede gader fra den arabiske periode, og har samtidig et flot kig til Alhambra.    


Dag 9: Granada med Alhambra
Vi starter dagen med at udforske den mere ukendte del af Granadas gamle sigøjnerkvarter, El Sacromonte. Vi spadserer på den gamle brostensbelagte sti og ser de gamle huse og populære flamenco-grotter, hvoraf mange er bygget ind i klippen. Undervejs har vi en helt unik udsigt til Alhambra. Om eftermiddagen beser vi med en kyndig dansktalende guide ét af turens højdepunkter: det mauriske Alhambra.
Her ligger ét af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, Løvegården og Myrtegården. På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Dette sted var kaliffernes sommerpalads og dannede ligeledes rammen om den sidste mauriske hersker, Boabdils herredømme. Han overgav sig 1492 til Isabella la Católica. Om aftenen nyder vi en god afskedsmiddag sammen på en restaurant med traditionel spansk charme.  

Dag 10: Malaga og hjemrejse
Efter morgenmaden kører vi til Malaga, hvor der bliver et par timer til at nyde byen og evt. besøge Picasso Museet. Vi fortsætter til lufthavnen, hvorfra der er afrejse til Kastrup og Aalborg.


REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 9 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Der er noget ved naturen, som jeg gerne vil – og sådan har det vist altid været! Hertil kommer mødet med historien og kulturen - og ikke mindst formidling – så det er vel ikke så underligt, at jeg blev rejseleder allerede tilbage i 1990´erne. Siden da har beskæftiget mig med kommunikation, som radiospeaker og nyhedsskribent – kombineret med masser af ture og rejser i min hjemegn her i Sydspanien, hvor jeg har boet siden 1985. Men jeg bliver stadig imponeret, når jeg går på opdagelse i Andalusiens fascinerende natur, historie og kultur, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at formidle det videre! Her er stort set alt: imponerende natur, dramatisk historie, en stærk lokalkultur og traditioner og skikke, som stadig holdes i hævd.