Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum: 14.  - 19.4. 2020.

Tillæg for enkeltværelse: 1.700 kr.

Tillæg for bustransport: Aarhus - Billund t/r: 500 kr.

Fly: Afrejse fra Billund til Bilbao. Hjemrejse fra Madrid til Billund. Kortere mellemlanding i Frankfurt begge veje. 

Afrejse fra Billund kl. 9.10. med ankomst til Bilbao kl. 13.30.
Hjemrejse fra Madrid kl. 17.00 med ankomst til Billund kl. 22.35.

Rejsen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 5 nætter på gode, centralt placerede hoteller*** i dobbeltværelse med halvpension (inkl. drikkevarer), entreer og guide samt kørsel i tog og egen bus. Alle værelser har eget bad og toilet. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. 

Bemærk: Mag. art i Kunsthistorie Mette Smed deltager på hele rejsen som faglig guide.

9.480 kr.


Bestil rejseBILBAO - MADRID. Kunst, arkitektur og gastronomi

Tag med Granada Kulturrejser og FOF Aarhus til Bilbao og Madrid, hvor vi skal opleve kunst, historiske bygninger, moderne arkitektur og spansk gastronomi. Rejsen indledes med tre dage i Bilbao. Her skal vi besøge det fantastiske Guggenheim museet, de små gamle gader i kvarteret ”7 Calles” og smage på de delikate baskiske tapas kaldet ”pintxos”. Herefter kører vi med hurtig-tog til Madrid, hvor vi de følgende dage skal opleve kunstmuseerne El Prado og Reina Sofía, slottet El Escorial samt det smukke Goya-kapel. Sidst, men ikke mindst, venter der på turen nogle forrygende måltider. 

OBS: Tirsdag den 19.11. kl. 16.30 afholdes gratis informationsmøde om rejsen i Aarhus. Yderligere oplysninger og tilmelding hos FOF Aarhus, tlf. 8612 2955.

Madrid - Bilbao, 14. - 19.4.

Dag 1
Afrejse fra Billund lufthavn med Lufthansa til Bilbao. Vi kører til hotellet***, NH Deusto, der ligger centralt placeret i Bilbao. Efter indkvarteringen bliver der tid til en lille siesta, inden vi mødes til fælles præsentation og introduktion til rejsen. Vi går ned til floden Nervión og får det første kig på byens arkitektur, inden vi fortsætter til restauranten, hvor vi skal opleve det raffinerede baskiske køkken.Dag 2
Efter morgenmaden går vi langs floden til det fantastiske Guggenheim museum, hvor vi får en guidet rundvisning. Herefter bliver der god tid til at opleve museet på egen hånd. Om eftermiddagen går vi en fælles byrundtur og oplever både den ældste del af byen og 1800-tals Bilbao. Om aftenen spiser vi på traditionel restaurant.

 


Dag 3
Dagen indledes med et guidet besøg på Bilbaos kunstmuseum, der rummer samlinger af spansk kunst fra 1200-tallet til i dag. Vi går til en god lokal restaurant i nærheden, hvor vi spiser fælles frokost. Der bliver lidt tid til at tage afsked med Bilbao, inden vi tager toget til Madrid. I Madrid kører vi med bus fra Chamartin stationen til vores hotel***, Hotel Ganivet, der ligger i det charmerende kvarter La Latina.


Dag 4
Vi besøger en af Madrids mest ikoniske lokaliteter, Plaza Mayor, og fortsætter til Puerta del Sol, gennem det stemningsfyldte Guldalderkvarter til måske byens dejligste plads, Plaza de Santa Ana. Herfra går vi til det imponerende kunstmuseum El Prado, hvor Mette Smed er guide. Frokosten indtages på CaixaForum Madrid, der er et spændende nyt kulturhus tegnet af arkitekterne Herzog og De Meuron. Om eftermiddagen kan evt. kunstmuseet Thyssen Bornemisza udforskes på egen hånd. Dag 5
Denne dag står området omkring kongeslottet og floden Manzanares i centrum. Vi besøger først den flotte San Francisco basilika med Spaniens største kuppel, og går videre til katedralen med de spændende, moderne udsmykninger og passerer også kongeslottet. Herfra går vi videre til den imponerende rosenhave og oplever det smukke Goya-kapel, inden vi spiser fælles frokost på en god traditionel restaurant. Herfra bliver vi kørt til slottet El Escorial, det imponerende bygningsværk grundlagt af Philip II i 1500-tallet. Vi oplever sammen de mange smukke sale og den imponerende kunstsamling, før vi kører retur til Madrid.Dag 6
Efter morgenmaden går vi gennem kvarteret Lavapiés, der er præget af kulturer fra hele verden (over 150 forskellige nationaliteter!). Herefter besøger vi kunstmuseet Reina Sofía, hvor Mette Smed er guide. Her er en imponerende samling af moderne kunst samt Picassos hovedværk ”Guerníca”. For de interesserede besøger vi også banegården Atocha med palmehave og guldfisk. Der er tid til at tage afsked med Madrid og nyde frokost på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver med Lufthansa til Billund via Frankfurt.Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!