Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 10. - 17.9. 2018

Tillæg for enkeltværelse: 2.500 kr.

Fly: Norwegian direkte fra Kastrup til Barcelona t/r. Mulighed for tilslutning fra Aalborg (vejl. pris 750 kr.)

vejl. 11.530 kr.


Bestil rejseCATALONIENS FRISTELSER - BJERGE, BYER OG GASTRONOMI

Med denne rejse sætter vi fuld skrue på de mange muligheder, Catalonien frister med. Vi skal op i de smukke Pyrenæer, op i Aran-dalen med deres særegne landsbyer og århundred gamle kirker. Vi skal på vingårdsbesøg og smage cava, se nogle af de smukke modernisthuse i Vilafranca, og vi kommer forbi én af de meget sjældent besøgte Gaudí monumenter, haven ved Artiga. Desuden skal vi fornøje os med områdets spændende gastronomi og vine. En rejse for alle sanser!

Cataloniens fristelser, 10. - 17.9.

Dag 1
Vi flyver fra Danmark om morgenen og ankommer til Barcelona ved middagstid. Vi kører først til Vilafranca de Penedès, ”vinhovedstaden” i det kendte vindistrict D.O. Penedes.  Her vil vi følge den afmærkede rute forbi de smukke modernisthuse og siden spise frokost på egen hånd. Herefter kører vi til vinhuset Cordorníu, hvor vi får en rundvisning og smager et par af deres vine. Den ældste del af vinhuset er udformet i modernistisk stil. Indkvartering på hotel, der ligger omgivet af vinmarker og middag på restauranten.

 

Dag 2
Vi kører nu vestover, gennem vinområder og gamle landsbyer, til vi kommer til den tidligere arabiske by, Alquézar. Den ligger smukt i bjergene, omgivet af søer og skove og kan stadig fremvise det gamle fort og bymur, hvorfra man har en fantastisk udsigt. Vi går en tur sammen i byen og finder herefter frokost på egen hånd. Næste stop på rejsen er Barbastro, der ligger i D.O. Somontano. Her skal vi besøge det lokale vinmuseum, se domkirken med kalkmalerier fra det 12. århundrede og nyde den smukke torveplads med plataner. Indkvartering og aftensmad på restaurant.

 

Dag 3
I dag begynder vi vores rejse ind i Pyrenæerne. Vi følger den smukke hovedvej langs floden Ribagorzana, gennem utallige tunneller og sving, til vi kommer op i Boí dalen. Her finder vi landsbyer i alpestil, bindingsværkshuse med skifertag og ikke mindst de smukke kirker Santa Maria de Taüll og St. Climent de Taüll, med deres fritstående, firkantede tårne. Her møder os kirkerum smykket af fresker fra det 12. århundrede, levende og farverige. Vi ser bl.a. fresker med Kristus, der regerer over himmel og jord og scener fra Apokalypsen.  Frokost på egen hånd, hvorefter vi fortsætter til skisport-og kurbyen Vielha, Aran dalens hovedby. Her indkvarteres vi på luksushotel(parador), hvor vi spiser aftensmad. Hvis det har interesse, kan man nå et bad i den udendørs pool med udsigt til bjergene.

Dag 4
Efter en rolig formiddag på hotellet fortsætter vi vores vej gennem Pyrenæerne og skal passere passet til den næste dal, i 2.000 m højde. Her møder vi små gårde og landbrug, smukke dale og skovklædte bakker. Vores mål for denne dag er La Seu D’Urgell, byen der blev givet i len som tak for tapper indsats i kampen mod maurerne. La Seu er den vigtigste by i området, og har traditionelt været bindeleddet mellem lavlandet og Pyrenæerne.  Vi skal bo lige i udkanten af middelalderbyen med dens smukke domkirke og biskops palads, de snævre gader og pladser, det lille jødiske område og de flotte arkader. Vi bliver indlogeret på familiehotellet og får aftensmad sammen.

 

Dag 5
Vi begynder vores opdagelse af La Seu med et besøg i domkirken. Den er fra det 12. århundrede og er bygget i romansk stil, den største af slagsen i Catalonien. Siden går vi videre til museet, der bl.a. udstiller sider af de illustrerede bøger fra det 10.århundrede om Apokalypsen. Vi slår også et smut forbi markedet og ender vores rundtur ude ved det olympiske anlæg for ro-og kajaksport, der blev anlagt i 1992 til Olympiaden i Barcelona. Eftermiddagen kan bruges på spadsereture i området eller yderligere udforskning af byen. Aftensmad på restaurant.

 

Dag 6
Vi rejser endnu lidt mod øst gennem dalen og drejer mod syd via Cadi-tunnelen. Herved undgår vi passet og kan køre ned gennem den frugtbare dal med de mange små landsbyer. Vi skal besøge ét af Antonio Gaudís mindst kendte værker, nemlig haven ved Artigas. Denne have blev skabt som tak for husly, da Gaudí i 1905 boede hos en velhavende tekstilfabriksejer. Haven er udformet som en organisk sammensmeltning af natur og hans egne, plastiske former i sten og smedejern. Hele egnen her er præget af den tidlige industri, mine, tekstil og vandkraft, og vi møder flere steder anlagte landsbyer med etageejendomme til arbejderne, de såkaldte Colonías. Vi stopper ved Baells dæmningen for at beundre det store arbejde, der er gjort for at omdanne vandkraft til el.
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til byen Cardona, hvor vi skal bo på den gamle borg fra det 9.århundrede, nu bygget om til parador hotel. Indkvartering og aftensmad sammen.  
 

Dag 7
Om morgenen besøger vi byens saltmine, der i Middelalderen gjorde byen til hjemsted for Europas mest betydningsfulde familier. Et fantastisk geologisk bjerg, der ligger midt i byen Cardona. Dén dag i dag har indbyggerne lov til at komme og hente et par kilo salt hver måned.  Vi skal se udstillingen om minearbejderne og med på en guidet rundtur inde i selve bjerget, så vi kan komme tæt på de fantastiske saltformationer. Vi forlader nu bjergene og landet og kører til kysten, til Sitges, hvor vi skal overnatte den sidste nat på et skønt hotel, der ligger lige ved havet. Aftensmad på restaurant.

Dag 8
Efter morgenmad kører vi den korte tur til lufthavnen, hvorfra der er afrejse til Kastrup og Aalborg. 

REJSEN INKLUDERER

Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på eksklusive hoteller i dobbeltværelse med halvpension (inkl. drikkevarer), entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.