Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 24.4. - 4.5. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: med Iberia fra Kastrup via Madrid til Oviedo og hjem fra Sevilla.

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

13.430 kr.


Bestil rejseDEN SPANSKE SØLVRUTE

Spanien gennemsyres af et utal af kulturlag. Kradser man bare lidt i overfladen, støder man på romersk kultur, visigotisk kultur, maurisk og kristen kultur. Ét af de tydeligste steder man kan se alle disse kulturlag på er ”Sølvruten”, den tidligere romerske handelsvej, der går fra Asturien i nord til Sevilla i syd. Romere og maurere har brugt denne vej som handelsvej, og sågar nutidens pilgrimme benytter denne rute, når de vil gå ad mindre befærdede stier gennem et meget afvekslende landskab til Santiago de Compostela.

Du får her en enestående chance for at opleve de forskellige kulturer, når vi inviterer dig med på 10 dages rejse gennem storslåede landskaber, spændende arkitektur og historie, et afvekslende klima og kulturel mangfoldighed.

 

Hoteller

Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække. 

 Den spanske sølvrute, 24.4. - 4.5.

Dag 1
Afrejse fra Kastrup kl. 15.20 med mellemlanding i Madrid ankomst til Asturiens lufthavn i Avilés kl. 20.50. Indkvartering på hotel i Oviedo for to nætter.

 

Dag 2
I Oviedo skal vi stifte bekendtskab med den præromanske arkitektur, som er så karakteristisk for regionen. På en byvandring ser vi nogle eksempler på denne stilart bl.a. San Julián de los Prados og Santa Maria de Naranco fra omkring år 850.  Om eftermiddagen går vi til katedralen, hvor vi i krypten beser Camara Santa med det berømte sværd brugt i den kristne generobring. Har man lyst, kan man herefter besøge byens meget interessante arkæologiske museum, hvor der er udstillet flere fund fra den præ-romanske periode. Om aftenen spiser vi på en traditionel asturiansk restaurant.

 

Dag 3
Vi kører nu videre til León, hvor vi krydser pilgrimsvejen ud til Santiago de Compostela. Her skal vi besøge San Isidoro el Real (11.årh.), et panteon for de første konger af Castilla y León. Herfra spadserer vi til Leóns gotiske katedral, en åbenbaring i såvel arkitektur som i udsmykning. Undervejs passerer vi nogle af byens markante bygninger, bl.a. Gaudí’s Casa de los Botines fra slutningen af det 19. årh. Efter en fælles frokost på hotellet er der tid til at nyde León på egen hånd. Vi anbefaler at gå en tur forbi det gamle pilgrimshospital, San Marcos, i dag et luksushotel.

 

Dag 4
I dag sættes kursen mod Salamanca. Undervejs gøres nogle spændende afstikkere. Vi starter med at se den lille mozarabiske kirke San Miquel de Escalada, der ligger ganske isoleret ved Esla-floden. Herefter videre mod syd til Granja de Moreruela, hvor vi besøger det én gang så store cistercienserkloster, grundlagt i 1132 som det første i Spanien. Herefter til Zamora, der er enestående i kraft af de mange romanske kirker. Vi kommer forbi et par eksempler samt katedralen med den imponerende byzantinske kuppel. Frokost på egen hånd i byen, hvorefter vi kører til Salamanca, hvor vi indkvarteres for to nætter. Fælles aftensmad på restaurant.

 

Dag 5
Hele dagen skal vi bruge i Salamanca. Byen er berømt for sin fornemme og elegante Plaza Mayor, der regnes for den smukkeste plads i Spanien. Den skal vi naturligvis tage nærmere i øjesyn. Vores byvandring vil også føre os til Salamancas universitet fra 1218, til de to sammenbyggede katedraler samt til et af de mange adelspaladser, ’Casa de las Conchas’, som i dag er bibliotek. Endelig skal vi passere den romerske bro over Rio Tormes, som var den sidste konstruktion i 1. etape af Sølvruten. Vi spiser frokost sammen på en hyggelig restaurant og kan så bruge resten af dagen på yderligere at komme rundt i byen.

 

Dag 6
Vi forlader Salamanca og kører mod syd. Første stop bliver landsbyen Candelario, hvor vi vil opleve den specielle bjergarkitektur. Herefter vi kører ind i Extremadura, hvor vi gør vi holdt i Baños de Montemayor. Lige netop i disse bjergegne ligger flere kilometer intakt romersk brolagt vej. Vi vil spadsere på et stykke af den, og får på denne måde en fornemmelse af den romerske fortid. I landsbyen Hervás skal vi opleve uforfalsket jødisk arkitektur og spise frokost på egen hånd. Herefter kører vi til Cáceres, hvor vi indkvarteres og spiser fælles aftensmad. 

 

Dag 7
Denne dag begynder med en byvandring i Cáceres, en spændende by, hvor den kristne og arabiske arkitektur står side om side. Herefter kører vi til Trujillo, der er domineret af den mauriske fæstning (9. årh.) og de mange elegante palæer, som er opført af ’los conquistadores’, erobrerne af ’Den Nye Verden’. Inden frokost på egen hånd besøger vi fæstningen sammen og kan nyde den fantastiske udsigt over det vidstrakte landskab.
Herefter går turen mod Mérida, hvor vi skal bo to nætter. Aftensmad på hotellet.

 

Dag 8

Mérida blev grundlagt af kejser Augustus i år 25 f. Kr. og rummer mange bygninger fra både den romerske og arabiske periode. Vi skal se alle herlighederne, og vil desuden bruge en del af formiddagen på et besøg i Rafael Moneos fornemme Arkæologiske Museum, som er konstrueret over udgravningerne af byens termer. Vi spiser frokost sammen, og resten af eftermiddagen kan bruges i den dejlige by.

 

Dag 9

Inden vi forlader Merida gør vi holdt ved den fantastiske romerske akvædukt, Los Milagros. Vi forlader Extremadura og kører mod Andalusien. Undervejs stopper vi i Zafra, en smuk middelalderby med en velbevaret bymidte og en borg, der i dag er et luksushotel. Vi fortsætter til Sevilla, hvor vi kører til hotellet, som skal være vores base på rejsens to sidste dage. Efter en fælles frokost besøger vi det fantastiske kunstmuseum og kommer forbi en ny skulptur i bybilledet, populært kaldet ”svampene”. Om aftenen er det muligt at se flamenco (20€).

 

Dag 10

Hele dagen skal vi bruge i vidunderlige Sevilla. Vi besøger bl.a. Alcázar med det vidunderlige palads i mudéjarstil og klokketårnet La Giralda, der oprindeligt var en minaret bygget af almohaderne. Vi slentrer i Santa Cruz, det jødiske kvarter, og udforsker de små intime pladser, som er så karakteristiske for Sevilla. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en hyggelig restaurant i centrum.

 

Dag 11

Tidlig morgen kører vi til lufthavnen i Sevilla med afrejse kl. 9.05 og efter en mellemlanding i Madrid ankommer vi til København kl. 14.40.

 

Rejsen inkluderer

fly, skatter og afgifter, 9 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.