Fakta om rejsen

  • Få pladser tilbage

Tidsrum: 1. - 8.6. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: afrejse fra Kastrup og Billund med KLM via Amsterdam.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

10.930 kr.


Bestil rejseDET GRØNNE SPANIEN

Her kommer en sjælden mulighed for at komme med på en grupperejse til det smukke og varierede Nordspanien, fra Oviedo i vest til Bilbao i øst. Temperaturerne er moderate om sommeren, naturen spektakulær med bjerge og hav samt en unik, oprindelig kultur.

På denne rejse dækker vi hele spekteret fra Altamira-hulerne med de 14.000 år gamle hulemalerier til det topmoderne og innovative Guggenheim museum i Bilbao. Læg hertil maleriske landsbyer, bjerge, en dramatisk kyst og store gastronomiske oplevelser.

Hoteller

Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække. 

Det grønne Spanien, 1. - 8.6.

 

Dag 1: Ankomst til Oviedo.

Afrejse med KLM fra Billund og Kastrup til Bilbao. Med bus kører vi på motorvej den smukke rute langs kysten til Oviedo. Indkvartering på centralt beliggende hotel i byen. Om aftenen spiser vi på en traditionel asturiansk restaurant.

 

Dag 2: De gamle kirker og centrum af Oviedo.

I Oviedo skal vi stifte bekendtskab med den præromanske arkitektur, som er så karakteristisk for regionen. På en byvandring ser vi nogle eksempler på denne stilart bl.a. San Julián de los Prados og Santa Maria de Naranco fra omkring år 850.  Om eftermiddagen går vi til katedralen, hvor vi i krypten beser Camara Santa med det berømte sværd brugt i den kristne generobring. Har man lyst, kan man herefter besøge byens meget interessante arkæologiske museum, hvor der er udstillet flere fund fra den præ-romanske periode. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

 

Dag 3: Bjergene og højlandet.

Vi forlader Oviedo og kører ind i bjergene ved Picos de Europa. Vi stopper først i den stemningsfyldte by Cangas de Onis, inden vi kører op i højlandet, hvor der bliver mulighed for at vandre (ca. en time) ved de to bjergsøer Lago de Enol og Lago de La Ercina. Her er der chance for at se både ørne, ravne, gribbe og falke. Har man ikke lyst til at vandre, er der tid til blot at nyde stedet og udsigten. Hen på eftermiddagen skal vi besøge klippehulerne ved Covadonga, hvor kong Pelayo i år 722 stod i spidsen for en legendarisk sejr over maurerne, der indledte den kristne generobring, La Reconquista. Vi kører nu ned fra bjergene igen, til Cangas de Onís, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel, beliggende lige ved floden og den romerske bro. Vi spiser fælles aftensmad i byen.

 

Dag 4: Landsbyerne i Picos de Europa.

Dagen i dag vil vi tilbringe på landet, i de små landsbyer i bjergene Picos de Europa. Vi laver en lille afstikker op i bjergene for at opleve den charmerende by Potes, egnens kommercielle centrum. I Potes besøger vi det lille museum med bøger af munken Beato, hvor han kommenterer Apokalypsen, et kunstværk indenfor middelalderlig miniaturekunst. Landskabet er desuden helt specielt med nærheden til bjergene, de grønne marker og klipper, der danner smalle kløfter, hvor solen knapt når ned. Vi afrunder vores udflugt med at besøge klostret Sankt Toribio, der er kendt for at opbevare det største stykke af Kristi kors. Herefter kører vi ned til kysten, hvor vi skal opleve byen Comillas. Her er en række interessante bygninger. Vi besøger den kendteste bygning af dem alle: villaen "El Capricho" tegnet af Antonio Gaudí i 1883. Endelig kører vi det sidste stykke til Santillana del Mar, hvor vi indkvarteres i byen, der er totalt fredet og giver et interessant indblik i middelalderlig arkitektur. I ét af disse renoverede huse fra det 18. århundrede skal vi sove. Der bliver tid til at gå en aftentur i byen, nyde de mange gamle huse og den særlige stemning, inden vi spiser aftensmad sammen.

 

Dag 5: Altamira hulerne og Santander.

Inden vi forlader denne smukke by vil vi besøge byens gamle kirke og klosteret Sankt Juliana. Der er tale om en smuk bygning fra det 12. århundrede og egnens vigtigste, religiøse monument. Herefter skal vi besøge Altamira museet, der ligger tæt ved. Her har man på en spændende måde genskabt hulen og en tro kopi af de fantastiske 14.000 år gamle hulemalerier. Turen fortsætter til Cantabriens hovedstad Santander, der ligger skønt ved havet og med udsigt til bjergene. Vi holder frokostpause her, inden vi kører videre langs kysten til Bilbao. Evt. kan man tage sig en dukkert i det rene vand. Vi passerer en del kystbyer, der er udsmykket med farvede huse og omgivet af palmer. Her boede mange immigranter, der blev rige i Latinamerika og siden vendte hjem med formuen, kaldet "Los Indianos". I Bilbao indkvarteres vi på et hotel i centrum og spiser aftensmad sammen.

 

Dag 6: Bilbao med Guggenheim.

Med god lokal guide besøger vi sammen det fantastiske Guggenheim museum i Bilbao. Der bliver også tid til at komme rundt på museet alene. Frokost er på egen hånd, og om eftermiddagen er der tid til at opleve Bilbao. Vi spiser aftensmad på en god restaurant i kvarteret omkring hotellet.

 

Dag 7: Udflugt i Baskerlandet.

Denne sidste hele dag på rejsen skal vi bruge på at få et grundigere indtryk af Baskerlandet. Vi kører først til den vigtige by Gernika, hvor vi bl.a. skal se parlamentsbygningen samt høre mere om byens dramatiske historie. Herfra kører vi til kysten ved Bermeo, hvor vi skal op til Gaztelugatxe, et af de mest maleriske steder på kysten. Denne lille klippeø kan nås via en smal stentrappe med 231 trin op til kapellet for San Juan. Vi nøjes dog med at kigge på den fra et flot udsigstspunkt. Endelig kører vi til kystbyen Mundaka, hvor man kan bade og nyde en frokost på egen hånd. Som afslutning på udflugten fortsætter vi til en lokal bodega, som fremstiller den gode lokale hvidvin, txakoli. Vi slutter dagen og rejsen af med at spise en god afskedsmiddag på restaurant i Bilbao.

 

Dag 8: Afsked med Bilbao.

Hele formiddagen er afsat til besøg i Bilbao, inden vi kører til lufthavnen, hvorfra der er afgang til Billund og Kastrup.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!