Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 4. - 11.6. 2018

Tillæg for enkeltværelse: 1.900 kr.

Fly: afrejse fra Kastrup eller Billund med Brussels Airline via Brüssel.

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

10.630 kr.


Bestil rejseDET GRØNNE SPANIEN

Her kommer en sjælden mulighed for at komme med på en grupperejse til det smukke og varierede Nordspanien, fra Oviedo i vest til Bilbao i øst. Temperaturerne er moderate om sommeren, naturen spektakulær med bjerge og hav samt en unik, oprindelig kultur.

På denne rejse dækker vi hele spekteret fra Altamira-hulerne med de 14.000 år gamle hulemalerier til det topmoderne og innovative Guggenheim museum i Bilbao. Læg hertil maleriske landsbyer, bjerge, en dramatisk kyst og store gastronomiske oplevelser.

Hoteller

Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække. 

Dag 1: Ankomst til Oviedo.

Afrejse med fly fra hhv Billund og Kastrup til Bilbao. Med bus kører vi på motorvej den smukke rute langs kysten til Oviedo. Indkvartering på centralt beliggende hotel i byen. Herefter fælles aftensmad.

Dag 2: De gamle kirker og centrum af Oviedo.

I Oviedo skal vi stifte bekendtskab med den præromanske arkitektur, som er så karakteristisk for regionen. På en byvandring ser vi nogle eksempler på denne stilart bl.a. San Julián de los Prados og Santa Maria de Naranco fra omkring år 850.  Om eftermiddagen går vi til katedralen, hvor vi i krypten beser Camara Santa med det berømte sværd brugt i den kristne generobring. Har man lyst, kan man herefter besøge byens meget interessante arkæologiske museum, hvor der er udstillet flere fund fra den præ-romanske periode. Om aftenen spiser vi på en traditionel asturiansk restaurant.

 

Dag 3: Bjergene og højlandet.

Vi forlader Oviedo og kører ind i bjergene ved Picos de Europa. Vi stopper først i den stemningsfyldte by Cangas de Onis, inden vi kører op i højlandet, hvor der bliver mulighed for at vandre (ca. to timer) omkring de to bjergsøer Lago de Enol og Lago de La Ercina. Her er der chance for at se både ørne, ravne, gribbe og falke. Har man ikke lyst til at vandre, er der tid til blot at nyde stedet og udsigten. Hen på eftermiddagen skal vi besøge klippehulerne ved Covadonga, hvor kong Pelayo i år 722 stod i spidsen for en legendarisk sejr over maurerne, der indledte den kristne generobring, La Reconquista. Vi bliver indkvarteret på det dejlige hotel i Covadonga med udsigt til bjergene. Vi spiser fælles aftensmad på hotellet og får lejlighed til at tilbringe en nat i bjergene.

Dag 4: Landsbyerne i Picos de Europa.

Dagen i dag vil vi tilbringe på landet, i de små landsbyer i bjergene Picos de Europa. Vi laver en lille afstikker op i bjergene for at opleve den charmerende by Potes, egnens kommercielle centrum. Landskabet er desuden helt specielt med nærheden til bjergene, de grønne marker og klipper, der danner smalle kløfter, hvor solen knapt når ned. Vi vil også stoppe ved den gamle kirke fra det 10. århundrede i Lebeña. Her mødes det kristne med det arabiske i den stilart, der kaldes "mozarabisk". Vi afrunder vores udflugt med at besøge klostret Sankt Toribio, der er kendt for at opbevare det største stykke af Kristi kors, samt have bøger af munken Beato, hvor han kommenterer Apokalypsen, et kunstværk indenfor middelalderlig miniaturekunst. Herefter kører vi ned til kysten, hvor vi skal opleve byen Comillas. Her er en række interessante bygninger. Vi besøger den kendteste bygning af dem alle: villaen "El Capricho" tegnet af Antonio Gaudí i 1883. Endelig kører vi det sidste stykke til Santillana del Mar, hvor vi indkvarteres i byen, der er totalt fredet og giver et interessant indblik i middelalderlig arkitektur. I ét af disse renoverede huse fra det 18. århundrede skal vi sove. Der bliver tid til at gå en aftentur i byen og nyde de mange gamle huse og den særlige stemning, inden vi spiser aftensmad sammen.

 

Dag 5: Altamira hulerne og Santander.

Inden vi forlader denne smukke by vil vi besøge byens gamle kirke og klosteret Sankt Juliana. Der er tale om en smuk bygning fra det 12. århundrede og egnens vigtigste religiøse monument. Herefter skal vi besøge Altamira museet, der ligger tæt ved. Her har man på en spændende måde genskabt hulen og en tro kopi af de fantastiske 14.000 år gamle hulemalerier. Turen fortsætter til Cantabriens hovedstad Santander, der ligger skønt ved havet og med udsigt til bjergene. Vi holder frokostpause her, inden vi kører videre langs kysten til Bilbao. Vi passerer en del kystbyer, der er udsmykket med farvede huse og omgivet af palmer. Her boede mange immigranter, der blev rige i Latinamerika og siden vendte hjem med formuen, kaldet "Los Indianos". I Bilbao indkvarteres vi på et hotel i centrum og spiser aftensmad sammen.

 

Dag 6: Bilbao med Guggenheim.

Med god lokal guide besøger vi sammen det fantastiske Guggenheim museum i Bilbao. Der bliver også tid til at komme rundt på museet alene. Frokost er på egen hånd, og om eftermiddagen er der tid til at opleve Bilbao. Vi spiser aftensmad på en god restaurant i den gamle del af byen og får indtryk af områdets raffinerede gastronomi.

 

Dag 7: Udflugt i Baskerlandet.

Denne sidste hele dag på rejsen skal vi bruge på at få et grundigere indtryk af Baskerlandet. Vi kører først til den vigtige by Gernika, hvor vi bl.a. skal se parlamentsbygningen samt høre mere om byens dramatiske historie. Herfra kører vi til kysten ved Bermeo, hvor der bliver mulighed for at besøge Gaztelugatxe, et af de mest maleriske steder på kysten. Denne lille klippeø kan nås via en smal stentrappe med 231 trin op til kapellet for San Juan. Vi fortsætter til en lokal bodega, som fremstiller den gode lokale hvidvin, txakoli. Endelig kører vi til kystbyen Mundaka, hvor man kan bade og nyde omgivelserne. Vi slutter dagen og rejsen af med at spise en god afskedsmiddag på restaurant i Bilbao.

Dag 8: Afsked med Bilbao.

Afrejse med fly fra Bilbao med ankomst til hhv Billund og Kastrup.

Rejsen inkluderer

Fly, 7 nætter på hotel med halvpension (inklusiv drikkevarer), alle udflugter og entreer. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.