Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 1. - 8.10. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: Kastrup med Lufthansa t/r.

Afrejse fra Kastrup kl. 6.05 via München til Bilbao med ankomst kl. 10.40.
Hjemrejse fra Valencia kl. 12.50 via Frankfurt til Kastrup med ankomst kl. 18.20.

 

 

10.930 kr.


Bestil rejseFRA BILBAO TIL VALENCIA - på sporet af nationalhelten El Cid

Tag med på en kulturel og historisk rejse ind i kulturen og middelalderen på sporet den spanske nationalhelt El Cid (1043 - 1099). Rejsen går fra Bilbao i nord til Valencia mod øst med stop på mange interessante og mindre kendte lokaliteter undervejs. Tilmed inkluderer rejsen overnatning på en gammel borg, som i dag er indrettet som luksushotel (Parador), så der for alvor er mulighed for at få historien under huden.

 

Rodrigo Díaz de Vivar var en castiliansk adelsmand, der senere blev gjort til spansk nationalhelt. Han blev født 1043 og døde 1099 efter et dramatisk liv, som var med til at præge det middelalderlige Spanien, der var delt mellem kristne og muslimer. Rodrigo gik i den castilianske konges tjeneste som hærfører og diplomat, men rivalers misundelse og intriger førte til et brud mellem dem. Kongen landsforviste den talentfulde adelsmand, som med en lille skare af sine trofaste krigere lod sig hverve af den muslimske emir i Zaragoza.

 

Rodrigo var et militært og politisk geni, der anførte sine mænd i utallige slag mod både muslimske og kristne fyrster. Hver gang sejrede han, og derfor fik han det arabiske tilnavn el seyyid - “mester og herre”. Heraf kom den spanske betegnelse El Cid. I 1084 erobrede han bjergbyen Morella og ti år senere den rige og stærkt befæstede handelsby Valencia, hvor han fremover residerede som selvstændig fyrste over både kristne og muslimer.

 

El Cids personlige egenskaber var afgørende for magtbalancen mellem kristendom og islam i Spanien. Efter hans død overtog hans enke, Jimena, ledelsen af Valencia, men få år senere måtte hun opgive kampen mod Almoraviderne, og de fleste kristne blev evakueret til Castilien - medbringende den afdøde El Cids kiste.I året 1107 udkom det første heltekvad - et håndskrevet og flittigt kopieret værk - om Rodrigos bedrifter.

Fra Bilbao til Valencia, 1. - 8.10. 2019

Dag 1
Med fly fra Kastrup og ankomst til Bilbao via München. Med bus til hotel*** i centrum af Bilbao, hvor vi bliver indkvarteret og spiser fælles middag. Herefter er der tid til at slappe af på hotellet, inden vi sidst på eftermiddagen går en tur i den ældste del af byen. 
 

Dag 2
Dagen indledes med et besøg med guide på det fantastiske Guggenheim museum. Herefter kører vi med bus ind i landet til Burgos, hvor vi indkvarteres på hotel** tæt ved domkirken og spiser frokost sammen. Herefter er det tid til at foretage en byvandring i centrum af Burgos. Vi skal naturligvis besøge den berømte gotiske katedral, hvor El Cid og hans hustru Jimena ligger begravet. Om aftenen er der mulighed for at spise tapas på de mange gode spisesteder tæt ved hotellet i Burgos. 

 

Dag 3
Vi starter dagen med at køre til El Cids fødeby Vivar del Cid, der ligger lidt nord for Burgos. Herefter kører vi med bussen ind i landet til San Esteban de Gormaz, hvor vi ser det massive borganlæg, der blev opført af kaliffen i Cordoba og er kendt for de langvarige kampe mellem kristne og muslimer i 900-tallet. Der er her også tid til at spise frokost på egen hånd samt indsnuse stemningen i denne karakteristiske castilianske landsby, hvor man bl.a. også har en velbevaret romansk kirke.
Rejsen fortsætter til Sigüenza, hvor vi bliver indkvarteret på byens imponerende parador****, der er indrettet i en borg fra 1100-tallet. Der er tid til at se nærmere på den charmerende by, inden vi spiser fælles aftensmad på paradoren.

 

Dag 4
Vi fortsætter mod nordøst ind i provinsen Aragonien, hvor vi først stopper i Calatayud. Her skal vi se nærmere på byens karakteristiske kirketårne i arabisk mudéjar-stil og spise frokost på egen hånd. Herefter kører vi mod provinshovedstaden Zaragoza, hvor vi først besøger det mauriske palads Aljaferia, inden vi indkvarteres på hotel*** i centrum. Herefter er der tid til at opleve den livlige bymidte i Zaragoza med bl.a. den store basilika. Fælles aftensmad på restaurant i centrum.

 

Dag 5
Denne dag kører vi først til Daroca, hvor vi skal se den flotte middelalderlige bymur med de 114 tårne. Turen går videre til Teruel, hvor vi skal bo og spise på hotel*** i centrum af byen. Om eftermiddagen vil vi sammen foretage en byvandring i Teruel og bl.a. se nærmere på de berømte mudéjar-tårne, inden vi spiser fælles aftensmad.

 

Dag 6
Vi fortsætter mod Valencia og kysten, men gør først holdt i Sagunt, som El Cid erobrede i 1092. Her skal vi se det romerske teater samt borgruinen, der rejser sig flot over landskabet og vidner om byens strategiske betydning gennem mange hundrede år. Vi spiser middag sammen på restaurant i byen, inden vi kører ind til Valencia, hvor vi bliver indkvarteret på hotel*** i centrum.

 

Dag 7
Hele dagen er afsat til at opleve Valencia, hvor El Cid tilbragte sine sidste år som byens hersker. Vi starter dagen med at foretage en byvandring, hvor vi bl.a. skal se den flotte gamle port i bymuren Torres de Serranos, katedralen samt børsen. Om eftermiddagen tager vi på en fælles udflugt til området i udkanten af centrum, hvor arkitekten Santiago Calatrava har opført et elegant moderne byggeri med bl.a. musikhus og planetarium. Vi spiser fælles afskedsmiddag på restaurant i Valencia.

 

Dag 8
Efter en rolig formiddag i Valencia kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Kastrup via Frankfurt.

 

REJSEN INKLUDERER

Fly, hotel med halvpension (inklusiv drikkevarer), alle udflugter og entreer. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!