Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 12. - 19.5. 2018

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: afrejse fra Kastrup med Norwegian og fra Billund med Primera Air.

 

9.830 kr.


Bestil rejseKLASSISK ANDALUSIEN

Velkommen til dejlige Andalusien, velkommen til min hjemmebane! Siden 1985 har jeg boet og arbejdet i Sydspanien. Jeg glæder mig til på denne rejse at præsentere de mange fantastiske monumenter og landskaber i Andalusien.

 

Rejsens fokus bliver især den arabiske fortid. Vi skal ind i de smalle gyder og vi skal ud på landet. Vi skal fordybe os i byernes særpræg og vi skal besøge gamle borge og moskeer, der ligger omgivet af det smukke sydspanske landskab med olivenlunde og appelsintræer.

 

Naturligvis inddrager rejsen også andre aspekter af livet i Andalusien: den kristne kultur, flamencoen, hverdagslivet, arkitekturen, kunsten, maden…. 

 

Hotellerne
Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække.

 

Mange hilsner

Pia Bruun Nielsen

 

Dag 1: Ankomst til Malaga
Afrejse fra Billund og Kastrup, ankomst til Malaga og indkvartering på hotel, der ligger lige ved gågaden. Eftermiddagen bruger vi på Picassomuseet, men også på den nye havnefront, med Pompidoumuseet, de mange restauranter, cafeer og barer. Fælles aftensmad sammen på en god restaurant.

 

Dag 2: Bjergene omkring Ronda.
Efter morgenmaden kører vi med bus ind i de dramatiske bjergegne omkring Ronda. Første stop bliver byen Ronda, hvor vi foretager en fælles byvandring omkring den imponerende kløft med de flotte broer. Derefter bliver der tid til at se nærmere på den smukke by på egen hånd. Vi fortsætter ind i bjergene til Zahara de la Sierra, én af områdets flotteste hvide landsbyer, der ligger i 500 meters højde. Her spiser vi frokost sammen på den familieejede restaurant, med udsigt til bjergene og lavlandet. Herefter kører vi til Sevilla, hvor vi indkvarteres på et charmerende og fredeligt hotel tæt ved centrum. Som introduktion til byen besøger vi et spændende nyt element i bybilledet: skulpturen Las Setas, hvorfra man har et flot kik ud over hele Sevilla. Om aftenen har man mulighed for at opleve god flamenco (pris: 20 euro). 

 

Dag 3: Sevilla by og de kongelige paladser
Dagen indledes med en fredelig morgentur gennem det charmerende jødiske kvarter Santa Cruz. Herefter skal vi med en kompetent lokalguide opleve de kongelige paladser, Reales Alcázares. Her er få rester af det mauriske palads, men ellers kan man i dag beundre den smukke blandingsstil mudéjar, der rummer både arabiske og traditionelle spanske stiltræk. Her er imponerede sale, smukke patioer og flotte kakler. Tilmed er der i forbindelse med paladserne, der stadig anvendes af den spanske kongefamilie den dag i, en dejlig park, som der også er tid til at nyde. Herefter fælles middag på dejlig restaurant i centrum.

Om eftermiddagen går vi forbi den gamle tobaksfabrik, der i dag er universitet. Vi kan kigge ind og opleve den smukke arkitektur. Vi kommer helt ud til Plaza España, der blev bygget til den latinamerikanske verdensudstilling i 1929. Her kan vi nyde de smukkeste kakler, der fortæller historien om Spaniens byer. Man kan leje en robåd og tage en tur i den nyrenoverede voldgrav, eller man kan fortsætte i Maria Louisa parken og nyde planter og træer fra hele Sydamerika.

Dag 4: Domkirken i Sevilla med Columbus’ grav
Formiddagen er afsat til et besøg i verdens største gotiske katedral med Columbus' grav og det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda, der er Sevillas vartegn. Inden da spadserer vi rundt i det gamle kvarter, og ser bl.a. Vor Frelser kirke, der én gang var moské. Resterne af appelsintræshaven, står der endnu, og den ser vi. Eftermiddagen er afsat til at opleve Sevilla på egen hånd: fra floden på en bådsejlads, i hestevogn eller i sporvogn. Man kan også bare nyde et glas og se folk gå forbi.  Vi spiser aftensmad sammen.

 

Dag 5: Cordoba og kaliffens residens
Vi forlader Sevilla og kører mod Cordoba med stop ved det arkæologiske område Medina Azahara. Her boede kaliffen med sit hof, da det mauriske herredømme var på sit højeste. Foruden det arkæologiske område skal vi se museet samt en interessant lille film, som giver indtryk af livet ved kaliffens hof for 1.000 år siden. Herefter kører vi til centrum af Cordoba, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet, der ligger lige ved den store moské, La Mezquita. Efter frokost på egen hånd går vi på opdagelse i det gamle jødiske kvarter omkring domkirken. Fælles aftensmad inspireret af det marokkanske køkken på en restaurant ved de arabiske bade.

 

Dag 6: Til Granada gennem olivenlunde
Vi starter dagen med at besøge den 1000 år gamle moské med appelsinhaven og Tilgivelsens Port. I midten ligger Karl V's katolske kirke. Ja, man tror det ikke, før man har set det! Herefter kører vi denne dag gennem verdens største olivenområde mod Granada. Indkvartering på et dejligt hotel med udsigt til Alhambra og Sierra Nevada fra tagterrassen. Fælles middag på en nærliggende restaurant. Om eftermiddagen byvandring i det historiske centrum. Vi kommer bl.a. forbi Det kongelige Kapel med Isabella la Católicas grav og Spaniens første katedral i renæssance-stil.

 

Dag 7: Granada med Alhambra.
Det meste af dagen er afsat til besøg med kompetent lokalguide på ét af turens højdepunkter, det mauriske Alhambra ved foden af Sierra Nevada. Her ligger ét af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, Løvegården og Myrtegården. På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Dette sted var kaliffernes sommerpalads og dannede ligeledes rammen om den sidste mauriske hersker, Boabdils herredømme. Han overgav sig 1492 til Isabella la Católica. Eftermiddag fri. Om aftenen nyder vi afskedsmiddag sammen.

 

Dag 8: Afsked med Granada.
Efter morgenmad kører vi til Malaga lufthavn, hvorfra der er afrejse til Kastrup og Billund.

 

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Der er noget ved naturen, som jeg gerne vil – og sådan har det vist altid været! Hertil kommer mødet med historien og kulturen - og ikke mindst formidling – så det er vel ikke så underligt, at jeg blev rejseleder allerede tilbage i 1990´erne. Siden da har beskæftiget mig med kommunikation, som radiospeaker og nyhedsskribent – kombineret med masser af ture og rejser i min hjemegn her i Sydspanien, hvor jeg har boet siden 1985. Men jeg bliver stadig imponeret, når jeg går på opdagelse i Andalusiens fascinerende natur, historie og kultur, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at formidle det videre! Her er stort set alt: imponerende natur, dramatisk historie, en stærk lokalkultur og traditioner og skikke, som stadig holdes i hævd.