Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 21. - 28.5. 2019

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Direkte fly fra Kastrup med Norwegian til og fra Malaga. Fra Aalborg via Kastrup med Norwegian på udturen. På hjemturen flyver man Malaga - Aalborg direkte. Vejl. 1.000 kr. i tillæg fra Aalborg t/r.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

 

9.830 kr.


Bestil rejseKLASSISK ANDALUSIEN

Velkommen til dejlige Andalusien, velkommen til min hjemmebane! Fascineret af den spanske kulturarv og livsstil har jeg gennem mange år beskæftiget mig med Spanien, og jeg glæder mig til at dele min begejstring og indsigt med deltagerne på denne rejse.

 

Vi skal se fantastiske monumenter og skønne landskaber. Intet andet sted i Vesteuropa har vi mulighed for at opleve næsten 800 års islamisk kultur, og rejsen har derfor fokus på områdets arabiske fortid. Vi skal ind i historiske bydele med smalle labyrintagtige gyder, hvor vi besøger de vigtigste monumenter fra Andalusiens islamiske storhedstid. Men vi skal også opleve stemningen i den andalusiske hovedstad Sevilla, se flamenco, og endelig så bliver der tid til at komme ud på landet, hvor vi ser olivenlunde og appelsintræer.

 

Naturligvis inddrager rejsen også andre aspekter af livet i Andalusien: den kristne kultur, hverdagslivet, arkitekturen, kunsten, gastronomien og traditionerne. Deltagerne bliver undervejs opdateret på de aktuelle forhold i Spanien: hvordan står det til med økonomien, arbejdsløsheden, arbejdsforhold og pensionisttilværelsen.

Hotellerne
Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække.

 

Håber, vi ses i Andalusien!

Pia Köllner

 

 

 

Klassisk Andalusien, 21. - 28.5.

Dag 1: Ankomst til Malaga og videre ind i bjergene
Afrejse fra Aalborg eller Kastrup, ankomst til Malaga kl. 14.45. Vi tager direkte op i bjergene ved Malaga og bliver indkvarteret på et hyggeligt familiehotel i byen Zahara de la Sierra. Herfra er der udsigt over bjergene og den frodige dal, og her kan man hygge sig i haven med poolen eller spadsere op til den hvide by, inden vi spiser traditionel god landkost, tilberedt af familien.

 

Dag 2: Bjergene ved Malaga
Vi kører fra morgenstunden til en af områdets oversete forhistoriske attraktioner, La Cueva de la Pileta. Vi skal se en lille del af den tre kilometer lange drypstenshule, hvor vores forfædre holdt til for 30.000 år siden. Der er lokaliseret flere tusinde tegn og mange hulemalerier. Grotten blev først opdaget i 1905. Vi tilbyder alternativt program for ikke deltagende gæster. Efter denne oplevelse fortsætter vi vores rundtur i bjergene og kører til den hvide landsby Setenil, hvor de ældre huse ligger som svalereder klinet ind i klipperne. Her bliver der frokost på egen hånd.
Herefter kører vi til Sevilla, hvor vi indkvarteres på et charmerende og fredeligt hotel tæt ved centrum. Som introduktion til byen besøger vi et spændende element i bybilledet: den gigantiske træ-skulptur Las Setas, hvorfra man har et flot kik ud over hele Sevilla. Herefter spiser vi aftensmad sammen.

 

Dag 3: Sevilla by og de kongelige paladser
Dagen indledes med en fredelig morgentur gennem det charmerende jødiske kvarter Santa Cruz. Herefter skal vi med en kompetent lokalguide opleve de kongelige paladser, Reales Alcázares. Her er få rester af det mauriske palads, men ellers kan man i dag beundre den smukke blandingsstil mudéjar, der rummer både arabiske og traditionelle spanske stiltræk. Her er imponerede sale, smukke patioer og flotte kakler. Tilmed er der i forbindelse med paladserne, der stadig anvendes af den spanske kongefamilie den dag i, en dejlig park, som der også bliver tid til at nyde. Herefter fælles middag på dejlig restaurant i centrum.
Om eftermiddagen er der mulighed for at gå hen til den gamle tobaksfabrik, der er særlig kendt fra operaen 'Carmen'. Tobaksfabrikken er smukt renoveret og er i dag en del af universitet. Vi fortsætter ud til det imponerende torv Plaza de España, der blev opført til den latinamerikanske verdensudstilling i 1929. Hovedbygningen er opført af en af Sevillas kendte arkitekter og ligger lige ved siden af byens ”grønne lunge” - den smukke Maria Luisa park, der rummer planter og træer fra hele Sydamerika. Om aftenen har man mulighed for at opleve god flamenco (pris: 20 euro). 

 

Dag 4: Domkirken i Sevilla med Columbus’ grav
Formiddagen er afsat til et besøg i Spaniens største gotiske katedral med Columbus' grav og det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda, der er Sevillas vartegn. Inden da spadserer vi rundt i det gamle kvarter og ser bl.a. Vor Frelser Kirke, der engang var moské. Resterne af appelsintræshaven, står der endnu, og den ser vi. Eftermiddagen er afsat til at opleve Sevilla på egen hånd: fra floden på en bådsejlads, i hestevogn eller i sporvogn. Man kan også bare nyde et glas og se folk gå forbi.  Vi spiser aftensmad sammen.

 

Dag 5: Cordoba og kaliffens residens
Vi forlader Sevilla og kører mod Cordoba med stop ved det arkæologiske område Medina Azahara. Her boede kaliffen med sit hof, da det mauriske herredømme var på sit højeste. Vi skal se museet samt en interessant lille film, som giver indtryk af livet ved kaliffens hof for 1.000 år siden. Herefter kører vi til centrum af Cordoba, hvor vi spiser fælles middag inspireret af det marokkanske køkken. Om eftermiddagen besøger vi den store moské La Mezquita. Vi skal opleve den 1.000 år gamle moské med appelsinhaven og Tilgivelsens Port. I midten ligger Karl V's katolske kirke. Ja, man tror det ikke, før man har set det! 
Herefter fortsætter vi gennem verdens største olivenområde mod Granada. Undervejs gør vi holdt ved en oliven butik med masser af fristelser baseret på olivenolie. Indkvartering på et dejligt hotel med udsigt til Alhambra og Sierra Nevada fra tagterrassen. 

 

Dag 6: Granada by
Vi begynder udforskningen af Granada med en byvandring i det historiske centrum. Vi kommer bl.a. forbi Det kongelige Kapel med Isabella la Católicas grav og Spaniens første katedral i renæssance-stil. Herefter går vi på opdagelse i det arabiske kvarter Albaicín. Her ser vi de gamle pladser og torve, fælles brønde, minarettårne og arabiske porte. Vi slutter af på det store udsigtspunkt, Mirador de San Nicolas, hvorfra man har et rigtigt flot vue over på Alhambra. Har man lyst til mere, kan man fortsætte ud i Sacromonte, traditionelt set sigøjnernes kvarter, og evt. besøge det meget interessante Hulemuseum. Frokosten kan man finde undervejs, og eftermiddagen er til fri disposition med mulighed for at tilbringe mere tid i området. Fælles aftensmad på det hyggelige torv ved hotellet.

 

Dag 7: Granada med Alhambra
Det meste af dagen er afsat til besøg med kompetent lokalguide på ét af turens højdepunkter, det mauriske Alhambra ved foden af Sierra Nevada. Her ligger ét af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, Løvegården og Myrtegården. På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Dette sted var kaliffernes sommerpalads og dannede ligeledes rammen om den sidste mauriske hersker, Boabdils herredømme. Han overgav sig i år 1492 til Isabella la Católica. Eftermiddag fri. Om aftenen nyder vi afskedsmiddag sammen.

 

Dag 8: Malaga og hjemrejse
Vi forlader nu Granada og kører til Malaga. Efter en fælles rundtur er der afsat tid til på egen hånd at besøge Picassomuseet, opleve den nye havnefront med Pompidoumuseet, en strøgtur på gågaden eller blot afslapning på en af de mange cafeer og barer i Málagas gamle bydel. Frokost på egen hånd.
Vi kører nu ud i lufthavnen, hvorfra der er afrejse til Kastrup og Aalborg ved 16-tiden.

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.