Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 30.9 - 7.10. 2018

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: afrejse fra Kastrup med 

9.830 kr.


Bestil rejseKLASSISK ANDALUSIEN

Velkommen til dejlige Andalusien, velkommen til min hjemmebane! Fascineret af den spanske kulturarv og livsstil har jeg siden 1985 boet og arbejdet i Sydspanien, og jeg glæder mig til at dele min begejstring og indsigt med deltagerne på denne rejse.

 

Vi skal se fantastiske monumenter og skønne landskaber. Intet andet sted i Vesteuropa har vi mulighed for at opleve næsten 800 års islamisk kultur, og rejsen har derfor fokus på områdets arabiske fortid. Vi skal ind i historiske bydele med smalle labyrintagtige gyder, hvor vi besøger de vigtigste monumenter fra Andalusiens islamiske storhedstid. Men vi skal også opleve stemningen i den andalusiske hovedstad Sevilla, se flamenco, og så bliver der også tid til at komme ud på landet, hvor vi ser olivenlunde og appelsintræer.

 

Og som noget ekstra og helt specielt får vi mulighed for at få den fantastiske oplevelse af at gå på den spektakulære gangbro og vandresti Caminito del Rey.

 

Naturligvis inddrager rejsen også andre aspekter af livet i Andalusien: den kristne kultur, flamencoen, hverdagslivet, arkitekturen, kunsten, gastronomi og skikke. Deltagerne bliver også opdateret om aktuelle forhold i Spanien: hvordan står det til med økonomien, arbejdsløsheden, arbejdsforhold…ja selv kongefamilien får et par ord med på vejen.

Hotellerne
Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække.

 

Mange hilsner

Pia Bruun Nielsen

 

Klassisk Andalusien, 30.9. - 7.10.

Dag 1: Ankomst til Malaga
Afrejse fra Aalborg eller Kastrup, ankomst til Malaga og indkvartering på hotel, der ligger lige ved gågaden.

Eftermiddagen bruger vi på Picassomuseet, på den nye havnefront med Pompidoumuseet, en strøgtur på gågaden eller blot afslapning på en af de mange cafeer og barer i Málagas gamle bydel. Fælles aftensmad sammen på en god restaurant.


Dag 2: Bjergene ved Malaga

Efter morgenmaden kører vi med bus op i de smukke bjerge nord for Malaga for at opleve en af områdets hotteste turistattraktioner: den berømte og berygtede gangsti Caminito del Rey, også kaldet Kongestien, fordi den blev indviet af Spaniens tidligere Kong Alfonso XIII i 1921. Stien ligger 100 meter over floden og går gennem en kløft i et af de smukkeste naturområder, der findes. Stien blev anlagt for mere end hundrede år siden for at kunne transportere arbejdere til de vandkraftværker, der i begyndelsen af 1900-tallet skulle forsyne Málaga med elektricitet.

Efter en omfattende renovering blev stien åbnet for publikum i 2015. Sværhedsgrad: Let. Længde: 7,7 km. Varighed cirka to timer. 

Frokost på en charmerende lokal restaurant med smuk udsigt over søerne ved dæmningen.

Herefter kører vi til Sevilla, hvor vi indkvarteres på et charmerende og fredeligt hotel tæt ved centrum. Som introduktion til byen besøger vi et spændende element i bybilledet: Sen spadseretur på den gigantiske træ-skulptur Las Setas, hvorfra man har et flot kik ud over hele Sevilla. Om aftenen har man mulighed for at opleve god flamenco (pris: 20 euro). 

 

Dag 3: Sevilla by og de kongelige paladser
Dagen indledes med en fredelig morgentur gennem det charmerende jødiske kvarter Santa Cruz. Herefter skal vi med en kompetent lokalguide opleve de kongelige paladser, Reales Alcázares. Her er få rester af det mauriske palads, men ellers kan man i dag beundre den smukke blandingsstil mudéjar, der rummer både arabiske og traditionelle spanske stiltræk. Her er imponerede sale, smukke patioer og flotte kakler. Tilmed er der i forbindelse med paladserne, der stadig anvendes af den spanske kongefamilie den dag i, en dejlig park, som der også bliver tid til at nyde. Herefter fælles middag på dejlig restaurant i centrum.

Om eftermiddagen går vi hen til den gamle tobaksfabrik, der er særlig kendt fra operaen om 'Carmen'. Tobaksfabrikken er smukt renoveret og er i dag et universitet. Vi fortsætter ud til det imponerende torv Plaza de España, der blev opført til den latinamerikanske verdensudstilling i 1929. Hovedbygningen er opført af en af Sevillas kendte arkitekter og ligger lige ved siden af byens ”grønne lunge” - den smukke Maria Luisa park, der rummer planter og træer fra hele Sydamerika.

 

Dag 4: Domkirken i Sevilla med Columbus’ grav
Formiddagen er afsat til et besøg i verdens største gotiske katedral med Columbus' grav og det mauriske 100 meter høje kirketårn, La Giralda, der er Sevillas vartegn. Inden da spadserer vi rundt i det gamle kvarter og ser bl.a. Vor Frelser Kirke, der engang var moské. Resterne af appelsintræshaven, står der endnu, og den ser vi. Eftermiddagen er afsat til at opleve Sevilla på egen hånd: fra floden på en bådsejlads, i hestevogn eller i sporvogn. Man kan også bare nyde et glas og se folk gå forbi.  Vi spiser aftensmad sammen.

 

Dag 5: Cordoba og kaliffens residens
Vi forlader Sevilla og kører mod Cordoba med stop ved det arkæologiske område Medina Azahara. Her boede kaliffen med sit hof, da det mauriske herredømme var på sit højeste. Vi skal se museet samt en interessant lille film, som giver indtryk af livet ved kaliffens hof for 1.000 år siden. Herefter kører vi til centrum af Cordoba, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet, der ligger lige ved den store moské, La Mezquita. Efter frokost på egen hånd går vi på opdagelse i det gamle jødiske kvarter omkring domkirken. Fælles aftensmad inspireret af det marokkanske køkken på en restaurant ved de arabiske bade.

 

Dag 6: Til Granada gennem olivenlunde
Vi starter dagen med at besøge den 1.000 år gamle moské med appelsinhaven og Tilgivelsens Port. I midten ligger Karl V's katolske kirke. Ja, man tror det ikke, før man har set det! Herefter kører vi denne dag gennem verdens største olivenområde mod Granada. Indkvartering på et dejligt hotel med udsigt til Alhambra og Sierra Nevada fra tagterrassen. Fælles middag på en nærliggende restaurant. Om eftermiddagen byvandring i det historiske centrum. Vi kommer bl.a. forbi Det kongelige Kapel med Isabella la Católicas grav og Spaniens første katedral i renæssance-stil.

 

Dag 7: Granada med Alhambra
Det meste af dagen er afsat til besøg med kompetent lokalguide på ét af turens højdepunkter, det mauriske Alhambra ved foden af Sierra Nevada. Her ligger ét af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, Løvegården og Myrtegården. På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Dette sted var kaliffernes sommerpalads og dannede ligeledes rammen om den sidste mauriske hersker, Boabdils herredømme. Han overgav sig i år 1492 til Isabella la Católica. Eftermiddag fri. Om aftenen nyder vi afskedsmiddag sammen.

 

Dag 8: Afsked med Granada
Efter morgenmad kører vi til Malaga lufthavn, hvorfra der er afrejse til Kastrup og Aalborg.

 

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Der er noget ved naturen, som jeg gerne vil – og sådan har det vist altid været! Hertil kommer mødet med historien og kulturen - og ikke mindst formidling – så det er vel ikke så underligt, at jeg blev rejseleder allerede tilbage i 1990´erne. Siden da har beskæftiget mig med kommunikation, som radiospeaker og nyhedsskribent – kombineret med masser af ture og rejser i min hjemegn her i Sydspanien, hvor jeg har boet siden 1985. Men jeg bliver stadig imponeret, når jeg går på opdagelse i Andalusiens fascinerende natur, historie og kultur, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at formidle det videre! Her er stort set alt: imponerende natur, dramatisk historie, en stærk lokalkultur og traditioner og skikke, som stadig holdes i hævd.