Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum: 29.4.  - 6.5. 2019.

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: med Iberia fra Kastrup direkte til Madrid.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt, centralt placeret hotel i dobbeltværelse med halvpension (inkl. drikkevarer), entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. 

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

 

 

9.930 kr.


Bestil rejseMADRID - SPANIENS HJERTE

Det er ikke underligt, at Madrid er vokset i popularitet som rejsemål de seneste år. Her er meget at opleve: de tre store kunstmuseer, de charmerende og meget forskellige kvarterer, de store monumenter, parkerne, det rige folkeliv m.v. Vi har god tid til at opleve det hele i selskab med rejseleder Henrik Kidmose, der guider på museerne, fortæller og viser rundt i hele byen. Tilmed tager vi på to dagsudflugter til kulturbyerne Segovia og Toledo. Her bliver der mulighed for at opleve seværdigheder fra den romerske, den jødiske og den muslimske periode.

Madrid - Spaniens Hjerte, 29.4. - 6.5.

Dag 1
Med Iberia kl. 15.15 fra Kastrup til Madrid med ankomst kl. 18.30. Fra lufthavnen kører vi til hotellet***. Her bliver vi indkvarteret og spiser fælles aftensmad på lokal restaurant i kvarteret La Latina. Herefter går vi en aftentur i det charmerende kvarter, hvor hotellet ligger. I dette traditionelle område af byen er der masser af stemning, et mylder af liv, små handlende og mange restauranter.Dag 2
Efter morgenmaden går vi til en af Madrids mest ikoniske lokaliteter, den flotte Plaza Mayor. Herefter går vi videre til Puerta del Sol og gennem det stemningsfulde Guldalderkvarter med de smalle gader og de små listige barer til måske byens dejligste plads, Plaza de Santa Ana. Herfra går vi til det imponerende kunstmuseum El Prado. Her er Henrik guide og vil i rundvisningen især lægge vægt på Velázquez og Goya. Efter rundvisningen og tid på egen hånd spiser vi  fælles middag på god lokal restaurant i kvarteret, og herefter er der tid på egen hånd. 

 

Dag 3
Vi starter dagen med at besøge den tidligere domkirke, der er viet til byens skytshelgen San Isidor. Turen fortsætter op til den flotte boulevard Gran Via, hvor den ikoniske Telefónica bygning ligger. Bygningen spillede bl.a. en helt særlig rolle under Borgerkrigen. Vi fortsætter forbi Nationalbanken og det gamle postkontor og får indtryk af, hvordan 1. maj sætter sit præg på byen. Middagen indtages på CaixaForum Madrid, der er et spændende nyt kulturhus tegnet af arkitekterne Herzog og De Meuron, der også stod bag Tate Modern i London. Dagen afsluttes med at opleve stemningen i den store Retiropark. 


Dag 4
Denne dag er afsat til en dagsudflugt til den interessante by Segovia, nordvest for Madrid. Vi kører nord ud af byen og kan se monumentet Valle de los Caidos, hvor Franco ligger begravet. Ved ankomsten til Segovia ser vi først nærmere på den fantastiske akvædukt fra den romerske periode og går en tur i den ældste del af byen med det gamle jødiske kvarter. Herefter er der tid til at spise frokost på egen hånd samt evt. besøge domkirken. Om eftermiddagen besøger vi sammen slottet, der ligger malerisk yderst på et klippefremspring. Sidst på dagen går turen retur til Madrid, hvor vi spiser fælles aftensmad på hotellet.Dag 5
Denne dag står området omkring kongeslottet og floden Manzanares i centrum. Vi besøger først den flotte San Francisco basilika med Spaniens største kuppel. Vi går videre til katedralen med de spændende moderne udsmykninger og passerer også kongeslottet. Herfra går videre til den flotte rosenhave og oplever det imponerende Goya-kapel, inden vi spiser fælles middag på en traditionel restaurant. Efter maden er der tid til at shoppe, tage med svævebanen eller besøge kongeslottet.Dag 6
Vi tager denne dag på dagsudflugt til den gamle kulturby Toledo, som i en periode også har været landets hovedstad. Her besøger vi med god lokal guide den fantastiske katedral, der betegnes som Spaniens åndelige hjerte. Herefter er der tid til at spise frokost og udforske det middelalderlige kvarter i centrum af byen. Om eftermiddagen ser vi sammen maleren El Grecos hovedværk "Greven af Orgaz´ Begravelse", der befinder sig i kirken Santo Tomé. Endelig skal vi også se synagogen Santa Maria la Blanca fra 1100-tallet. Sidst på dagen vender vi tilbage til Madrid, hvor vi spiser aftensmad sammen.Dag 7
Vi indleder søndagen med at opleve det store marked El Rastro. Et stort område er fyldt med sælgere, der tilbyder alt mellem himmel og jord fra de omkring 3.500 boder. Vi fortsætter gennem kvarteret Lavapiés, der er præget af kulturer fra hele verden (over 150 forskellige nationaliteter!). Herefter besøger vi kunstmuseet Reina Sofía, hvor Henrik er guide. Her skal vi særligt fokusere på Picassos hovedværk "Guerníca". For de interesserede besøger vi også banegården Atocha med palmehave og guldfisk. Om eftermiddagen er der tid til at tage afsked med Madrid på egen hånd og evt.  besøge kunstmuseet Thyssen Bornemisza eller gå til messe i domkirken. Om aftenen spiser vi afslutningsmiddag på god restaurant i Latina-kvarteret.Dag 8
Med bus fra hotellet til lufthavnen, hvorfra der er afrejse kl. 11.25 med ankomst til Kastrup kl. 14.35.

Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!