Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 11. - 18.11. 2019.

Tillæg for enkeltværelse: 1.900 kr.

Fly: Direkte fly med Norwegian til Barcelona og hjem med Iberia fra Madrid.

Fra Kastrup kl. 8.55. med ankomst kl. 11.45.
Retur fra Madrid kl. 11.40. med ankomst kl. 14.55.
Mulighed for tilslutning fra Aalborg (vejl. pris 750 kr.). Ud kl. 7.25. med ankomst til Kastrup kl. 8.10. Retur fra Kastrup kl. 19.00 med ankomst kl. 19.45.

Bemærk, at denne rejse ikke er egnet for gangbesværede.

10.430 kr.


Bestil rejsePÅ REJSE I DEN SPANSKE BORGERKRIG

Velkommen til en rejse, hvor vi fordyber os i et interessant og smerteligt kapitel i Spaniens historie: borgerkrigen. Med historiker Svend Rybner som kyndig guide vil vi besøge en række af borgerkrigens centrale lokaliteter. Vi vil se billeder, skudhuller og skyttegrave fra perioden, men vi vil også høre om den overordnede konflikt, de internationale perspektiver og krigens betydning i det aktuelle Spanien.
Efter et par dage i centrum af Barcelona bevæger vi os ind i landet til ruinbyen Belchite og Teruel, hvor vi tilbringer en enkelt nat. Med fire nætter i Madrid har vi god tid til at komme rundt i byen og opleve de historiske steder. En enkelt dag tager vi mod syd til Toledo. Vi ser Alcázar, som blev ødelagt under borgerkrigen. I dag huser det genopbyggede slot en udstilling om borgerkrigen.
Der bliver på rejsen også tid til at opleve andre spændende turistmål i Barcelona, Madrid og Toledo. 

 

Hoteller

Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække.

På rejse i Den Spanske Borgerkrig, 11. - 18.11. 2019Dag 1
Afrejse fra Kastrup med ankomst til Barcelona. Vi kører med vores egen bus til hotellet***, der ligger tæt på Ramblaen. Efter indkvarteringen giver Svend et historisk overblik, inden han tager os på en kortere byvandring i det gotiske kvarter. Her ser vi Plaça de Sant Felipe Neri, hvor sporene fra bombardementet i januar 1938 stadig er synlige. Vi besøger også Plaça Sant Jaume, det catalanske selvstyres hjerte. Herefter går vi samlet til restaurant ved domkirken, hvor vi får tapas og et glas vin. 

Dag 2
Efter morgenmaden mødes vi på hotellet, hvor Svend giver et historisk overblik. Herefter går vi en tur i borgerkrigens Barcelona, hvor vi bl.a. ser Plaça Catalunya med Telefónica, der blev kæmpet om i maj 1937. Vi passerer også stedet, hvor anarkisten Durrutis våbenfælle Ascaso i juli 1936 faldt under stormen på militærets sidste holdepunkt i Barcelona. Rundturen slutter ved Santa Maria del Mar kirken, kendt fra romanen ”Havets katedral”. Frokost på egen hånd i kvarteret omkring kirken. Mulighed for at besøge kirken La Sagrada Familia (pris: 15 euro, tilmelding nødvendig). Svend tilbyder en tur til markedet i Born, hvor bystyret på ruinerne af den bydel, som blev revet ned efter Barcelonas fald i 1714, har lavet en kontroversiel udstilling om forholdet mellem centralmagten og Catalonien. Vi mødes alle igen til fælles middag på en restaurant i centrum. 

 

Dag 3
Efter morgenmaden forlader vi Barcelona og kører med bussen ind i landet i retning mod Zaragoza. Her stopper vi først ved ruinbyen Belchite. Efter vi sammen har set den sønderbombede by fra 1937, kører vi til den moderne by, hvor vi spiser fælles frokost. Om eftermiddagen kører vi videre til Teruel, der spillede en central rolle under borgerkrigen. Indkvartering på hotellet*** i centrum af byen og fælles middag på god traditionel restaurant.


Dag 4
Fra morgenstunden går vi sammen en tur i byen og ser flere kendte lokaliteter fra borgerkrigen. Derefter kører vi fra Teruel og kommer på et par timer til den maleriske by Cuenca med de hængende huse. Her spiser vi frokost på egen hånd, inden vi kører til Madrid og bliver indkvarteret på hotel*** i det charmerende kvarter La Latina. Fælles middag på restaurant.

 

Dag 5
Byvandring i forfatterne Ernest Hemingway og Arturo Bareas fodspor: stormen på Montaña-kasernen, den smukke Plaza Santa Ana, stedet hvor Hemingways Hotel Florida lå samt Gran Via med den karakteristiske Telefónica bygning. Her arbejde Barea og den internationale pressecensur, mens Franco brugte bygningen som sigtepunkt under Slaget om Madrid i vinteren 1936-37. Frokost på egen hånd. Om eftermiddagen tager vi med metro til Universitetsparken, hvor vi ser skudhuller og skyttegrave fra borgerkrigen samt monumentet for de Internationale Brigader. Fælles middag på restaurant.

 

Dag 6
Dagsudflugt med bus. Vi kører fra hotellet og stopper først midtvejs mellem San Martin de la Vega og Morata da Tajuña, hvor vi går en tur og ser Selvmordshøjen, der blev berygtet under slaget om Jarama. Herefter kører vi videre til Toledo, hvor vi gør holdt ved udsigtspunktet og nyder byens panorama, inden vi kører til centrum. Frokost på egen hånd i Toledo, hvorefter vi sammen besøger Hærens Museum, der bl.a. huser Oberst Moscardós berømte kontor, samt den lille og politisk omdiskuterede udstilling om Den Spanske Borgerkrig. Herefter tid på egen hånd i Toledo, inden vi sidst på dagen kører retur til Madrid. Vi spiser fælles middag på hotellet.

 

Dag 7
Vi indleder dagen med at køre med metro til Salamanca kvarteret, hvor vi bl.a. passerer det sted, hvor højrepolitikeren Calvo Sotelo blev skudt. Drabet var gnisten, der fik militæret til at indlede opstanden i juli 1936. Herefter besøger vi sammen kunstmuseet Reina Sofia, hvor vi naturligvis skal se Picassos berømte maleri Guernica. Desuden er der på museet en interessant udstilling af skitser, plakater, og ikke mindst film i relation til borgerkrigen. Udstillingen giver et godt indblik i propagandaen og det billede, de to sider ønskede at give hhv. af sig selv og af modstanderen. Tid til en kort vandretur i Arturo Bareas Lavepiés inden, der er mulighed for at opleve Madrid på egen hånd, inden vi mødes til afslutningsmiddag på lokal restaurant.

Dag 8
Efter morgenmaden på hotellet er der tid til at nyde Madrid, inden vi kører til lufthavnen, hvorfra vi flyver til Kastrup.

REJSEN INKLUDERER

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

 

 

Svend Ryundefinedbner

Det blev min skæbne, at jeg for 40 år siden mødte en spansk familie fra Madrid. De viste mig deres Spanien, og siden har jeg – mens folk rystede overbærende på hovedet – vandret mange hundrede kilometer i Den Spanske Borgerkrigs fodspor for at finde skudhuller – hér sket det! 

Som uddannet historiker skrev jeg bogen ’Bag Madrids barrikader’ om magtkampen på den republikanske side under borgerkrigen. Efterfølgende har jeg været i arkiverne i Moskva for at undersøge forholdet mellem de nordiske kommunistpartier, Komintern og De Internationale Brigader. 

For nogle år siden bidrog jeg med to afsnit om hhv. borgerkrigen og fodbold i Madrid til rejsebogsserien ’Vide Verden’. Senere skrev jeg ’Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico’, som gennem fodbolden fortæller det moderne Spaniens historie. Bogen bygger på samtaler med høj og lav i spansk fodbold – herunder landstræner Vicente del Bosque. 

Jeg er nemlig også glad for fodbold. Lige som José Mourinho og Pep Guardiola er jeg uddannet træner og jeg har gennem mange år lavet arrangementer for alt fra DBU, Kanal 6 og forskellige fodboldklubber til den lokale beværtning. 

Desuden holder jeg forelæsninger på Folkeuniversitetet om nyere spansk historie, og jeg tager jævnligt og gerne rundt på landets højskoler, biblioteker, folkeskoler og i foreninger for at holde foredrag om både Spanien og fodbold. 

Jeg er også oversætter (fra spansk og engelsk), formand for fodboldfilmfestivalen ’Shoot!’ og så optræder jeg af og til i medierne – på det seneste har det i sær været i forbindelse med striden om Cataloniens løsrivelse fra Spanien. 

Endelig har jeg en erkendt svaghed for tapas og spansk rockmusik.