Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum:  2. - 11.10. 2019.

Tillæg for enkeltværelse: 2000 kr.

Fly: yderligere oplysninger følger.

 

12.530 kr.Anbefaling

Kære Pia
Her fra Århus vil vi gerne sige dig tak for en rigtig dejlig tur til Camino land. Det var en meget vel tilrettelagt tur, hvor der var fint styr på alting. 
Du har en fantastisk stor viden og er god til at formidle det på en inspirerende måde.
Mange kærlige hilsner Dorte Lundbak og Birgitte Malmos  

PILGRIMSRUTEN TIL SANTIAGO

Gennem mere end 1.000 år har mennesker vandret på El Camino til Santiago de Compostela. Det har naturligvis afsat en mængde kulturelle spor, som kan opleves den dag i dag, hvor strømmen af pilgrimme stadig vokser.

På denne rejse bliver der mulighed for at få et godt og grundigt indtryk af pilgrimsruten og dens lange historie. Vi starter rejsen i Bilbao for at opleve det fantastiske Guggenheim museum. Herefter følger vi ruten næsten 500 km til Santiago og Finisterra længst ude mod vest. Undervejs stopper vi ved både kendte og mindre kendte steder: de fantastiske katedraler, klostrene, herbergerne, de små ydmyge landsbyer…

Pia Köllner vil på rejsen dele ud af sin store viden om pilgrimsruten og de mange historier, som vi møder undervejs. Der bliver mulighed for at vandre et par kortere strækninger og på den måde få direkte indtryk af El Camino og det meget varierede landskab, ruten løber igennem. Endelig vil vi sikre os, at måltiderne på rejsen også afspejler de forskellige egne og deres særlige traditioner.

Pilgrimsruten til Santiago, 2. - 11.10.

Dag 1

Afrejse fra Kastrup med ankomst til Bilbao via Madrid. Transfer fra lufthavnen til hotel i centrum af Bilbao. Indkvartering og fælles aftensmad.

Dag 2

Vi indleder dagen med at gå langs floden til det imponerende Guggenheim Museum. Her får vi en guidet rundvisning samt tid til at nyde museet på egen hånd. Herefter kører vi ind i landet til pilgrimsruten, som vi møder i byen Belorado, hvor vi spiser fælles middag på en god lokal restaurant. Herefter kører vi til pilgrimsbyen Santo Domingo de la Calzada, der især er kendt for kirken med hønsene. Herfra kører vi til Burgos og indkvarteres på hotellet i centrum, hvor vi skal bo to nætter.

Dag 3

I selskab med vores guide besøger vi byens imponerende katedral, et vigtigt stop på pilgrimsruten. Med guiden ser vi også klosteret Cartuja de Mirafloras, der har stor historisk betydning. Derefter kører vi ud på landet til den maleriske landsby Covarrubias med bindingsværkshuse. Her spiser vi middag på en egnstypisk restaurant og nyder omgivelserne, inden vi kører videre til landsbyen Silos. Her ligger klosteret Santo Domingo, hvor munkene især er kendt for deres smukke gregorianske sang. Vi oplever vesper her, inden vi kører retur til Burgos.

Dag 4

Vi fortsætter langs pilgrimsruten, hvor der bliver mulighed for at vandre de 7 km langs kanalerne (hvor frøerne kvækker!) til Frómista, der især er kendt for den stilfulde romanske kirke. Vi kører til Villacázar de Sirga, hvor vi spiser på en herlig traditionel restaurant. I denne mindre by har tempelridderne både haft kloster og kirke. Vi kører det sidste korte stykke til byen Carrión de los Condes, hvor vi indkvarteres på et hotel, der er indrettet i et traditionelt kloster. Der bliver tid til at spise aftensmad på egen hånd og se nærmere på den charmerende by og vores klosterhotel.

Dag 5

Efter morgenmaden kører vi til San Miguel de Escalada, hvor vi ser klosterkirken fra 900-tallet, der er bygget af mauriske kunsthåndværkere i den såkaldte mozárabe-stil. Vi fortsætter til provinshovedstaden León, hvor vi indkvarteres på hotel i centrum. Vi går en fælles tur i den ældste del af byen og passerer både katedralen og Casa de los Botines, tegnet af den kendte arkitekt Antoni Gaudí. Fælles middag, hvorefter vi med guide besøger det fantastiske gravkammer for de castilianske konger, Panteon de los Reyes. Resten af dagen er afsat til at opleve byen på egen hånd.

Dag 6

Vi forlader León og kører til Astorga, hvor vi ser biskoppaladset tegnet af Antoni Gaudí. Dernæst kører vi videre ud på landet, hvor vi vandrer nogle km i det flotte bjerglandskab. Vi slutter i passet ved jernkorset. På dette sted har pilgrimme gennem mange hundrede år lagt en sten for symbolsk at markere, at man lægger sine synder bag sig. Her holder vi picnic. Vi fortsætter mod vest og kører ind i Galicien. Her stopper vi først i den stemningsfyldte bjergby O´Cebreiro med stenkirken fra 800-tallet og den galiciske gral. Sidst på dagen kører vi til Lugo med den flotte bymur. Her bliver vi indkvarteret og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 7

Denne dag bliver der mulighed for at gå nogle km på den galiciske del af ruten gennem eukalyptus skov og skøn natur. Frokost på egen hånd i Melide. Næste stop bliver højen ved Monte del Gozo, hvorfra vi får det første kik til katedralen i Santiago de Compostela. Endelig kører vi ind i pilgrimsbyen og bliver indkvarteret på klosterhotellet, der ligger lige ved domkirken. Om eftermiddagen er der en kort introduktion til bymidten. Aftensmad på en nærliggende restaurant.

Dag 8

Vi indleder dagen med en guidet rundtur i den ældste del af Santiago, inklusiv katedralen. Vi overværer sammen pilgrimsmessen kl. 12.00, hvorefter vi spiser middag på restaurant i byen. For de interesserede er der mulighed for at købe mandelkager hos benediktinerinderne samt senere høre vesper i klosterkirken. Desuden tid til at opleve byen på egen hånd.

Dag 9

Den sidste hele dag på rejsen bruger vi til en udflugt mod vest ud til verdens ende, Finisterre. Vi stopper i en af de karakteristiske galiciske fiskerbyer, inden vi kommer til den yderste pynt ved Atlanterhavet. Her nyder vi udsigten og den særlige stemning, inden vi vender os mod kystbyen og stranden, hvor der måske endda er mulighed for at finde en Ib-skal, symbolet for pilgrimsruten til Santiago. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi vender tilbage til Santiago, hvor vi nyder afskedsmiddagen på en god galicisk restaurant.

Dag 10

Vi kører til lufthavnen i Santiago, hvorfra vi flyver til Kastrup via Madrid.

Rejsen inkluderer

fly, skatter og afgifter, 9 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.