Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum:  30.9. - 8.10. 2019.

Tillæg for enkeltværelse: 1.750 kr.

Fly: Med Vueling fra Kastrup via Barcelona. Med Iberia fra Santiago til Kastrup via Madrid.

Fra Kastrup kl. 9.55. med ankomst til Bilbao kl. 17.10.
Hjemrejse fra Santiago kl. 9.15. med ankomst til Kastrup kl. 15.00. 

Rejsen udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

 

 

11.930 kr.


Bestil rejseAnbefaling

Kære Pia
Her fra Århus vil vi gerne sige dig tak for en rigtig dejlig tur til Camino land. Det var en meget vel tilrettelagt tur, hvor der var fint styr på alting. 
Du har en fantastisk stor viden og er god til at formidle det på en inspirerende måde.
Mange kærlige hilsner Dorte Lundbak og Eli Birgitte Malmros  

PILGRIMSRUTEN TIL SANTIAGO

Gennem mere end 1.000 år har mennesker vandret på El Camino til Santiago de Compostela. Det har naturligvis afsat en mængde kulturelle spor, som kan opleves den dag i dag, hvor strømmen af pilgrimme stadig vokser.

På denne rejse bliver der mulighed for at få et godt og grundigt indtryk af pilgrimsruten og dens lange historie. Vi starter rejsen i Bilbao for at opleve det fantastiske Guggenheim museum. Med vores bus følger vi ruten næsten 500 km til Santiago og Finisterre længst ude mod vest. Undervejs stopper vi ved både kendte og mindre kendte steder: de fantastiske katedraler, klostrene, herbergerne, de små ydmyge landsbyer…

Pia Köllner vil på rejsen dele ud af sin store viden om pilgrimsruten og de mange historier, som vi møder undervejs. Der bliver mulighed for at vandre et par kortere strækninger og på den måde få direkte indtryk af El Camino og det meget varierede landskab, ruten løber igennem. Endelig vil vi sikre os, at måltiderne på rejsen også afspejler de forskellige egne og deres særlige traditioner.

Pilgrimsruten til Santiago, 30.9. - 8.10.

Dag 1: Afrejse og ankomst til Bilbao
Afrejse fra Kastrup med ankomst til Bilbao via Madrid. Transfer fra lufthavnen til hotel i centrum af Bilbao. Indkvartering og fælles aftensmad.

Dag 2: Bilbao med Guggenheim museet
Vi indleder dagen med at gå langs floden til det imponerende Guggenheim Museum. Her får vi en guidet rundvisning samt tid til at nyde museet på egen hånd. Herefter kører vi ind i landet til pilgrimsruten, som vi møder i byen Santo Domingo de la Calzada. Her spiser vi fælles middag på en god lokal restaurant. Om eftermiddagen besøger vi domkirken, der især er kendt som ”kirken med hønsene”. Dem hilser vi på, ser kirken og krypten samt museet, hvorefter vi kører til Burgos og indkvarteres på hotel i centrum. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3: Burgos, domkirken og karteuserklosteret
I selskab med vores guide besøger vi fra morgenstunden byens imponerende gotiske katedral, et vigtigt stop på pilgrimsruten. Vi ser også klosteret Cartuja de Mirafloras, der har haft stor historisk betydning for områdets konger. Herefter begynder vi rejsen mod vest, ad pilgrimsruten. Vi kører langs med caminoen, ser store marker, levende hegn og skove med stenege. Vi kører til Villacázar de Sirga, hvor vi spiser middag sammen på en herlig traditionel restaurant. I denne mindre by har tempelridderne både haft kloster og kirke. Om eftermiddagen kører vi caminoens største by, Leon. Her indkvarteres vi på et hotel indrettet i et tidligere kloster beliggende ved Skt. Isidor basilikaen. Aftensmad på egen hånd.

Dag 4: Leon, fresker og katedral
Efter morgenmaden besøger med vores lokale guide de vigtigste monumenter i byen: gravkammeret for de castilianske konger med de fantastiske fresker og den gotiske katedral med de mange glasmosaikker. Vi ser også Casa de los Botines, tegnet af den kendte arkitekt Antoni Gaudí. Fælles middag på restaurant i byen. Resten af dagen er afsat til at opleve Leon på egen hånd.

Dag 5: Vandring på caminoen til Jernkorset, O’Cebreiro og gralsfortællingen
Vi forlader Leon og kører til Astorga, hvor vi ser biskoppaladset tegnet af Antoni Gaudí. Dernæst kører vi videre ud på landet, hvor vi vandrer nogle km i det flotte bjerglandskab. Vi slutter i passet ved Jernkorset. På dette sted har pilgrimme gennem mange hundrede år lagt en sten for symbolsk at markere, at man lægger sine synder bag sig. Her holder vi picnic. Vi fortsætter mod vest og kører ind i Galicien. Første stop bliver den stemningsfyldte bjergby O´Cebreiro med stenkirken fra 800-tallet og den galiciske gral. Sidst på dagen kører vi til Sarriá, hvor vi indkvarteres på det moderne familiehotel og spiser aftensmad sammen på deres skønne restaurant.

Dag 6: Vandring på caminoen og ankomst til Santiago
Denne dag bliver der mulighed for at gå nogle km på den galiciske del af ruten gennem eukalyptusskov og skøn natur. Frokost på egen hånd i byen Melide. Næste stop bliver højen ved Monte del Gozo, hvorfra vi får det første kik til katedralen i Santiago de Compostela. Herefter kører vi ind i pilgrimsbyen og bliver indkvarteret på vores hotel, der er vores base de sidste tre dage. Sen eftermiddag er der en kort introduktion til bymidten. Aftensmad på en nærliggende restaurant.

Dag 7: Byvandring i Santiago
Vi indleder dagen med en guidet rundtur i den ældste del af Santiago, inklusiv katedralen. Vi overværer sammen pilgrimsmessen kl. 12.00, hvorefter vi spiser middag på restaurant i byen. For de interesserede er der mulighed for at købe mandelkager hos benediktinerinderne samt senere høre vesper i klosterkirken. Desuden er der tid til at opleve byen på egen hånd.

Dag 8: Udflugt til verdens ende – Finisterre
Den sidste hele dag på rejsen tager vi på udflugt mod vest ud til verdens ende, Finisterre. Vi stopper i en af de karakteristiske galiciske fiskerbyer, inden vi kommer til den yderste pynt ved Atlanterhavet. Her nyder vi udsigten og den særlige stemning. Så vender vi os mod kystbyen og stranden, hvor der måske endda er mulighed for at finde en Ib-skal, symbolet for pilgrimsruten til Santiago. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi vender tilbage til Santiago, hvor vi nyder afskedsmiddagen på en god galicisk restaurant.

Dag 9: Afrejse fra Santiago
Vi kører til lufthavnen i Santiago, hvorfra vi flyver til Kastrup via Madrid.

 

 

Rejsen inkluderer

fly, skatter og afgifter, 8 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.