Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum: 21. - 28.1. 2020

Tillæg for enkeltværelse: udsolgt

Fly: Direkte fly med Norwegian fra Kastrup til Tenerife Sur.

Afrejse fra Kastrup kl. 9.50 med ankomst kl. 14.10. Retur fra Tenerife Sur kl. 15.00 med ankomst kl. 21.10. 

Ønsker du provinstilslutning fra Aalborg, bedes du kontakte os.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

10.230 kr.


Bestil rejseVINTERSOL PÅ TENERIFE

På denne rejse bliver der mulighed for at tage en pause fra den danske vinter og besøge Tenerife, hvor temperaturen i januar i gennemsnit ligger på 19 grader. Det giver god mulighed for at være ude i dagtimerne og opleve den frodige natur og de charmerende byer. Her er tilmed oplevelser for sanserne: velsmagende bananer, håndrullede cigarer og lokal rom.

Vi har base på to gode spa-hoteller****, der ligger i hhv. den østlige og den vestlige del af øen. Herfra tager vi på udflugter og kommer øen rundt. Vi skal naturligvis op og beundre vulkanen Teide (3.718 m.o.h.), men vi skal også opleve kystegnene og de frodige skove.

Vi skal på opdagelse i de charmerende byer, som har en anden stemning end byerne på det spanske fastland. Her fornemmer man forbindelsen til Amerika og de caribiske øer. Vi skal naturligvis beskæftige os med øens kultur og historie og den særlige rolle, som Tenerife og de øvrige Kanariske Øer har spillet i forbindelse med opdagelsesrejserne.

I programmet for rejsen har vi ladet os inspirere af Mandeltur til Mallorca. Vi håber som på Mallorca at kunne tilbyde en passende blanding af kultur, natur og gastronomiske oplevelser.

 

 Vintersol på Tenerife, 21. - 28.1. 2020

 

Dag 1: Ankomst og indkvartering
Afrejse fra Kastrup og med direkte fly til den sydlige lufthavn på Tenerife. Vi kører med vores bus langs kysten til byen La Laguna. Her bliver vi indkvarteret på det centralt placerede hotel, hvor vi skal bo fire nætter. La Laguna er på UNESCO´s liste for verdens kulturarv, og der er tale om en smuk og stemningsfyldt by, domineret af de mange palæer fra 16-1700 tallet. Vi får en times rundtur gennem den ældste del af byen med lokal guide, inden vi spiser fælles middag på hotellet.

Dag 2: Hovedstaden Santa Cruz
Denne dag er afsat til at opleve øens hovedstad Santa Cruz de Tenerife. På vej ind til centrum stopper vi ved havet og ser det imponerende koncerthus, tegnet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava. Vi skal herefter opleve det spændende museum Museo de la Naturaleza y el Hombre, der giver en god introduktion til øens natur og forhistorie. Der bliver også mulighed for at besøge markedet Nuestra señora de Àfrica samt det moderne kunstmuseum TEA. Vi spiser sammen frokost på god lokal restaurant i byens ældste kvarter. Om eftermiddagen bliver der tid til at udforske centrum af Santa Cruz, inden vi vender retur til La Laguna. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3: Nordkysten med maleriske La Orotava
Vi kører med bussen langs nordkysten til den smukke by La Orotava, der ligger i et frodigt område med bananpalmer og vin. Byen er kendt for de mange huse i kolonistil i varme farver med balkoner kunstfærdigt udformet i træ. Vi besøger sammen museet med kunsthåndværk indrettet i et smukt kloster. Først får vi en introduktion til museet, som har fokus på den kulturelle forbindelse mellem Kanarieøerne og Amerika. Herefter ser vi de udstille genstande: musikinstrumenter, keramik, broderier m.v. Vi går sammen gennem den ældste del af byen og beundrer de maleriske huse og balkonerne. Frokosten indtages på en traditionel restaurant. Om eftermiddagen kører vi til kystbyen Puerto de la Cruz. Vi stopper ved havnen, og der bliver tid til at gå en kort tur og drikke kaffe, inden vi kører retur til La Laguna.

Dag 4: Naturparken Anaga mod øst
I dag skal vi opleve den nordøstligste del af øen med Anaga bjergene. Først besøger vi et destilleri, hvor man producerer den lokale rom. Vi får en rundtur her og et par smagsprøver. Turen fortsætter ind i den fascinerende nationalpark. Her er helt tætte skove med laurbærtræer, kæmpemæssige lyngplanter og bregner. Vi stopper ved informationscenteret og får indblik i dette unikke mikroklima. Herefter bliver der mulighed for at gå en kortere tur i skoven og selv opleve den frodige og magiske natur. Vi fortsætter med bussen ind i bjergene og kan undervejs (hvis vejret tillader det) nyde udsigten ud mod havet og øen Grand Canaria. Vi forlader nationalparken og gør holdt ved kystbyen San Andres. Her bliver der tid til at spise frokost på egen hånd. Vi vender retur til La Laguna, hvor der bliver mulighed for at gå en sidste tur i den smukke by, inden vi spiser fælles middag på hotellet.

Dag 5: Naturen mod vest og hotel i bjergene 
Vi forlader fra morgenstunden La Laguna og kører langs kysten til den vestlige del af øen. Her gør vi først holdt i den hyggelige kystby Garachico med de brolagte gader. Vi fortsætter mod vest til nationalparken Teno, hvor bevoksningen er domineret af lave vækster og et helt andet mikroklima end mod øst. Vi kører ned til den barske klippekyst, hvor vi spiser på en restaurant helt ude ved havet. Om eftermiddagen stopper vi for en kop kaffe i den traditionelle by Buenavista del Norte, inden vi kører ind mod den centrale del af øen. Her bliver vi indkvarteret på et dejligt bjerghotel beliggende i 1.500 meters højde. Hotellet ligger ved den charmerende by Vilaflor, der er Spaniens højest beliggende by. Her spiser vi fælles middag.

Dag 6: Vulkanen Teide og vingård
Fra hotellet kører vi op til vulkanen Teide. Vi skal opleve den imponerende vulkan og det særprægende landskab med størknet lava og fantastiske klippeformationer. Vi stopper i godt 2.000 meters højde, hvor vi har et flot kik til vulkanen og landskabet. Her går vi en kortere tur og kommer helt tæt på den fantastiske natur med de brændte brune, røde og grå nuancer. Vi kører videre forbi vulkanen og stopper en gang mere, for at få indtryk af, hvordan landskabet ændrer sig. Fra højderne kører vi retur til Vilaflor, hvor der bliver tid til at nyde frokost og gå en kortere tur i byen. Vi besøger om eftermiddagen den lokale vingård, hvor vi får en rundvisning og smager på vinene. Indehaveren af vingården er også ejer af hotellet, så vi har allerede haft lejlighed til at nyde de gode kanariske vine. Fælles middag på hotellet.

Dag 7: Vandring, spa og....
Den sidste hele dag på rejsen har vi et mere åbent program. Om formiddagen tilbyder vi en kortere vandretur i bjergene, hvor vi bl.a. ser den særlige kanariske fyr. Omkring hotellet er der yderligere vandreruter for de særligt interesserede. Vi hjælper også gerne med at bestille taxa, hvis man vil tilbage til Teide og evt. tage kabelbanen til toppen. Mange har sikkert også lyst til at vende tilbage til Vilaflor. Ellers er det gratis at benytte hotellets spa-afdeling, der tilbyder alt hvad hjertet kan begære: opvarmet pool, sauna, tyrkisk bad, jacuzzi og mulighed for at bestille massage. Vi slutter ugen af med afskedsmiddag på hotellet i bjergene.

Dag 8: Morgen i bjergene og afrejse
Efter morgenmaden og tid til at nyde bjergene og hotellet kører vi til lufthavnen, hvorfra der er afrejse med direkte fly til Kastrup.

 

Rejsen inkluderer

fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Desuden er der fri adgang til spa-afdelingen på hotellet i Vilaflor.

Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!