Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 2. - 9.5. 2020.

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Oplysninger følger i juni måned 2019 

Problemer ved tilmeldingen? Ring på 8689 3191 eller send mail til kulturrejser@granada.dk

 

9.930 kr.HØJSKOLE VED GRANADA

Kurset afvikles på en charmerende gammel olivengård i Sierra Nevada bjergene. Gården er omgivet flere mindre huse og befinder sig i smuk natur med mange vandremuligheder. Der er egen restaurant, og hovedbygningen bruger vi til morgensang, foredrag og fællesspisning. Yderligere råder stedet også over et stort udenomsareal med to swimmingpools. Gården ligger kun otte km fra byen Granada med bl.a. Alhambra.

 

I bedste højskoletradition indledes dagen med morgensang, hvorefter der bliver lejlighed til at høre foredrag om områdets kultur og historie inden dagens udflugt. Om aftenen er der tid til hygge, mindre vandreture og samvær.

 Højskole ved Granada, 2. - 9.5. 2020

Dag 1
Ankomst til Malaga og indkvartering på hotel i centrum af byen, hvor vi spiser fælles aftensmad. 

 

Dag 2
Vi forlader med bus Malaga og kører en flot tur mod øst langs kysten. Vi stopper i den dejlige kystby Salobreña, hvor der bliver tid til at gå en kort tur langs havet, inden vi spiser fælles frokost på en dejlig fiskerestaurant. Herefter går turen ind i landet, hvor vi kører en skøn tur i bjergene og stopper i kurbyen Lanjaron. Her er der mulighed for at smage på egnens produkter samt gå en tur ud til det gamle fort, som ligger dramatisk på en klippetop. Sidst på eftermiddagen kører vi til olivengården, hvor vi indkvarteres og hygger os under stenegen.

 

Dag 3
Dagen indledes med et foredrag om det moderne Spanien, hvor de seneste års hastige udvikling i landet beskrives. Herefter følger en grundig introduktion til Andalusiens historie i middelalderen som optakt til besøget på Alhambra den følgende dag. Efter fælles middag på gården kører vi til Granada. Her laver vi en byvandring, hvor vi bl.a. kommer forbi Det kongelige Kapel med Isabella la Católicas grav og Spaniens første katedral i renæssance-stil. Aftensmad på egen hånd i Granada.

 

Dag 4
Om formiddagen starter vi med en kort praktisk orientering om besøget på Alhambra, inden vi kører med bus til det mauriske palads ved foden af Sierra Nevada.  På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Hele besøget gennemføres med kyndig engelskalende guide. Efter besøget bliver der tid til at spise frokost på egen hånd og nyde området, inden vi kører retur til olivengården. Her tilbyder vi en kortere gåtur i bjergene inden den fælles aftensmad.

 

Dag 5
Digteren og dramatikeren Federico García Lorca (1898 - 1936) er denne dag i centrum. Lorcas forfatterskab, der er nært forbundet til egnen omkring Granada, introduceres først, hvorefter turen går til det frodige lavland, hvor digteren voksede op. Her besøger vi familiens hjem i Valderrubio og får et indtryk af livet på landet i forrige århundrede. Turen fortsætter til det arabiske kvarter i Granada, hvor vi spiser sammen på god lokal restaurant. Herefter går vi en tur i området og ser flere levn fra den arabiske fortid: bymuren, brøndene og de smukke patioer. Om aftenen mulighed for at opleve flamenco i centrum af byen (pris 20 euro), inden vi kører retur til olivengården.

 

Dag 6
På denne dag går turen fra morgenstunden til Cordoba. Vi har god tid til at opleve denne smukke by, som i en periode var centrum for det muslimske styre. Middagen indtages i centrum af byen. Dernæst besøger vi den 1000 år gamle moské, La Mezquita, med appelsinhaven og Tilgivelsens Port. I midten ligger Karl V's katolske kirke. Ja, man tror det ikke, før man har set det! Inden vi igen forlader Cordoba bliver der også tid til at nyde stemningen i det jødiske kvarter med de mange labyrintiske gader. Køreturen til og fra Cordoba går gennem verdens største olivenområde. Undervejs stopper vi ved en nedlagt jernbane, hvor der bliver mulighed for at købe gode olivenprodukter.

 

Dag 7
Den sidste hele dag på turen indledes med et foredrag, hvor inspirationen fra den arabiske kultur præsenteres, sådan som den har sat sig spor i både musik, kunsthåndværk og litteratur. Herefter er der tid til at slappe af på olivengården, vandre og nyde omgivelserne. I fællesskab tilbereder vi en paella og slutter ugen af med en festlig afskedsmiddag i bedste højskoletradition. 

 

Dag 8
Efter en tidlig morgenmad kører vi fra olivengården til Malaga lufthavn, hvorfra der er afrejse.

 

Rejsen inkluderer

fly, skatter og afgifter, først nat på hotel i malaga og herefter 6 nætter på olivengården i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus.

På denne rejse deler man enten et hus til 4 personer, to og to, eller man bor sammen med andre, der ønsker enkeltværelse i hovedhuset. For alle gælder, at man deler badeværelse med andre. 

Rejsen er IKKE for gangbesværede.

 

Vejret

undefined

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!