Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum: 10. - 16.4. 2019. 

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Afrejse med Iberia fra Kastrup til Granada via Madrid. Hjemrejse med Norwegian fra Malaga direkte til Kastrup.
Mulighed for fly Aalborg - Kastrup t/r. Vejl. pris: 1.000 kr. Kontakt os for yderligere oplysninger.

Rejsen udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

 

9.930 kr.


Bestil rejsePÅSKEHØJSKOLE VED GRANADA

Som noget særligt på denne rejse skal vi opleve årets største fest: påsken. Vi tager ned til byen og ser de storslåede optog med Jomfru Maria og Jesus, indsnuser stemningen og hører musikken - en oplevelse for alle sanser! 

 

Kurset afvikles på en charmerende gammel olivengård i Sierra Nevada bjergene. Gården er omgivet af flere mindre huse og befinder sig i smuk natur med mange vandremuligheder. Der er egen restaurant, og hovedbygningen bruger vi til morgensang, foredrag og fællesspisning. Gården ligger kun otte km fra byen Granada med bl.a. Alhambra.

 

I bedste højskoletradition indledes dagen med morgensang, hvorefter der bliver lejlighed til at høre foredrag om områdets kultur og historie (inkl. påsken!) inden dagens udflugt. Om aftenen er der tid til hygge, mindre vandreture og samvær.

 Påskehøjskole ved Granada, 10. - 16.4.

Dag 1
Afrejse fra Kastrup kl. 15.15. med ankomst til Granada kl. 20.45. Vi kører med bus det korte stykke til olivengården, hvor vi indkvarteres og spiser fælles aftensmad. 

 

Dag 2
Dagen indledes med et foredrag om Granada i dag. Her vil vi fortælle både om de politiske forhold og om, hvordan livet leves i det moderne Spanien. Siden Francos død i 1975 har Spanien oplevet en rivende udvikling og er i dag et moderne samfund, der bl.a. oplever, at kirkens indflydelse mindskes, og der rejses en række nye etiske og politiske problemstillinger. Efter fælles middag på gården kører vi til Granada. På vores fælles byvandring kommer vi bl.a. forbi Det kongelige Kapel med Isabella la Católicas grav og Spaniens første katedral i renæssance-stil.  Vi oplever også påskeforberedelserne: kirkerne pyntes og broderskaberne øver sig.

 

Dag 3
Formiddagens oplæg vil handle om Andalusiens historie i middelalderen, hvor den arabiske kultur var dominerende i området. Vi kører med bus til det mauriske Alhambra ved foden af Sierra Nevada. Her ligger ét af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, Løvegården og Myrtegården. På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Hele besøget gennemføres med kyndig dansktalende guide. Sidst på dagen går turen tilbage til olivengården, hvor vi spiser fælles aftensmad og har sangaften.

 

Dag 4
Digteren og dramatikeren Federico García Lorca (1898 - 1936) er denne dag i centrum. Lorcas forfatterskab, der er nært forbundet til egnen omkring Granada, introduceres først, hvorefter turen går til det frodige lavland, hvor digteren voksede op. Her besøger vi familiens hjem i Valderrubio og får et indtryk af livet på landet i forrige århundrede. Turen fortsætter til det arabiske kvarter i Granada, hvor vi spiser sammen på god lokal restaurant. Herefter går vi en tur i området og ser flere levn fra den arabiske fortid: bymuren, brøndene og de smukke patioer. I dette traditionelle kvarter oplever vi, hvordan de sidste forberedelser til især Palmesøndag intensiveres. Det er typisk på dette tidspunkt, at figurerne af Jomfruen og Kristus bæres i procession til kirkerne. Om aftenen mulighed for at opleve flamenco i centrum af byen (pris 20 euro), inden vi kører retur til olivengården.

 

Dag 5
Vi er nu kommet til Palmesøndag. Dagen indledes med et foredrag om påsken og de mange stærke traditioner som præger især Andalusien året rundt. Vi fortæller også om familietraditionerne, maden, kunsthåndværket, inspirationen fra den arabiske kultur m.v. Vi kører ned i centrum af Granada og starter med at spise middag sammen på god restaurant tæt ved domkirken. Herefter skal vi helt tæt på festlighederne med opsatserne, musikken, røgelsen, blomsterne....  Sidst på dagen kører vi retur til olivengården.

 

Dag 6
Den sidste hele dag tager vi på en kortere udflugt til bjergbyen Lanjaron. Denne by er især kendt for kurbadene og det gode vand fra Sierra Nevada. Vi går en tur gennem byen, ser kirken og besøger en butik med et bredt udvalg af produkter fra egnen: olivenolie, honning, nødder, vin og meget andet. For de interesserede er der også mulighed for at gå ud til det gamle arabiske fort, som ligger dramatisk på en klippekant.  
Vi vender tilbage til olivengården, hvor der bliver tid til at nyde omgivelserne og evt. gå en tur i området. I fællesskab tilbereder vi en paella og slutter opholdet af med en festlig afskedsmiddag i bedste højskoletradition.

 

Dag 7
Efter morgenmaden kører vi fra olivengården til Malaga. Her starter vi med en orienterende rundtur i centrum, hvorefter der bliver tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen. Der er afrejse kl. 15.40 med ankomst kl. 19.25.

 

Rejsen inkluderer

fly, skatter og afgifter, 6 nætter på olivengården i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus.

På denne rejse deler man enten et hus til 4 personer, to og to, eller man bor sammen med andre, der ønsker enkeltværelse i hovedhuset. For alle gælder, at man deler badeværelse med andre. 

Rejsen er IKKE for gangbesværede.

 

Vejret

undefined

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder Højskole i Sydspanien. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada og Sevilla, hvor den danske højskoletradition og den andalusiske kultur kan mødes!