Vores rejseledere

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur siden jeg i 80erne begyndte at rejse rigtigt meget i Spanien og siden i Mexico. Derfor begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko og snart til Cuba. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukkent, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. Og i Cuba blandes det hele: den folkelige kultur, musikken og rommen, den spanske kolonihistorie og ikke mindst, folks utrolige gæstfrihed.

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget. Og når vi på rundturene kommer til byen, er det altid dér jeg føler at jeg kommer hjem; men efterhånden er jeg hjemme i hele det spansktalende område. Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Der er noget ved naturen, som jeg gerne vil – og sådan har det vist altid været! Hertil kommer mødet med historien og kulturen - og ikke mindst formidling – så det er vel ikke så underligt, at jeg blev rejseleder allerede tilbage i 1990´erne. Siden da har beskæftiget mig med kommunikation, som radiospeaker og nyhedsskribent – kombineret med masser af ture og rejser i min hjemegn her i Sydspanien, hvor jeg har boet siden 1985. Men jeg bliver stadig imponeret, når jeg går på opdagelse i Andalusiens fascinerende natur, historie og kultur, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at formidle det videre! Her er stort set alt: imponerende natur, dramatisk historie, en stærk lokalkultur og traditioner og skikke, som stadig holdes i hævd.

Rasmus Formanundefined

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.
Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.
Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.
Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!

undefinedSigne Köllner

I 2016 fik jeg den unikke mulighed for at flytte til Argentinas hovedstad, den pulserende, enorme og fantastiske storby, Buenos Aires. Her boede og studerede jeg i 6 måneder, hvor jeg kom under huden på den argentinske hverdag og fik oplevet mere end bare store bøffer og tangodans. Jeg mødte fantastiske mennesker og havde mulighed for at rejse i mange dele af det kæmpe land, der imponerede mig med sin diversitet; fra de fantastiske vandfald i nord ved Iguazú, til de betagende Andes-bjerge i Mendoza og helt ned til ensomme Patagonien, der med sin helt specielle stemning og unikke natur, blev et af mine yndlingssteder i Argentina. Jeg følte mig langt fra færdig med landet, da jeg forlod det i december 2016, men jeg måtte tilbage til Copenhagen Business School, hvor jeg færdiggører min bachelor i Business, Language and Culture med spansk. 

Eva Michaelsen undefined

Siden jeg for første gang vandrede på pilgrimsruten i Spanien tilbage i 1997, har jeg været fuldstændig på hjemmebane på Caminoen. Tilstanden af ro og fordybelse, som indfinder sig, når man dag efter dag følger ruten gennem de pragtfulde landskaber, mærker krop og psyke og møder Caminoens historie og særlige stemning, har sat dybe spor i sjælen. Siden er det blevet til ikke mindre end 4 hele Caminovandringer á 8-900 km., samt mange mindre vandringer på forskellige pilgrimsruter i både Spanien og Portugal.

Jeg har været så heldig at gøre Caminoen til en del af mit arbejdsliv, dels ved at være foredragsholder og dels ved at arrangere pilgrimsvandringer både i Spanien og i Danmark. Mit fokus og fascination er udpræget rettet mod at formidle om den indre proces, som finder sted, når man begiver sig afsted. Mødet med sig selv og andre pilgrimme fra hele verden, iblandet de stærke indtryk fra landskabet samt den kropslige udfordring, er for mig det, der flytter dig mentalt.

Min uddannelsesbaggrund er billedkunst og eurytmi(bevægelseskunst) og desuden en coachuddannelse, som har givet mig redskaber til at guide mennesker i deres proces. Jeg har udover min yoga, meditation og Caminopassion min daglige gang på Rudolf Steiner-Skolen  i Århus som lærer i overbygningen. Se mere på www.movimento.dk

 

Lene Østergaard undefined

At rejse og opleve ny kulturer og møde andre mennesker har altid været min store passion.  Jeg blev derfor uddannet socialantropolog og har tilbragt det meste af mit liv undervejs, arbejdet og levet i udlandet, fra  regnskoven til millionbyen mellem vulkaner, i verdens største muslimske land og i verdens nyeste og fattigste land i Asien. 
Nu bor jeg i Catalonien, et glimrende udgangspunkt for oplevelser i middelhavsområdet.  Her er hav og bjerg og gamle sten der fortæller historier.  Allerhelst vil jeg opleve det hele til fods, det er en rigtig god måde at lære landet at kende på, med god tid til at nyde udsigterne og møde folk undervejs.  Min plan for de kommende ti år er at rejse Middelhavet rundt, til fods, til hest, til søs, på motorcykel, på æsel- og kamelryg... men fremfor alt langsomt, så jeg oplever og lærer mest muligt undervejs.

Svend Ryundefinedbner

Det blev min skæbne, at jeg for 40 år siden mødte en spansk familie fra Madrid. De viste mig deres Spanien, og siden har jeg – mens folk rystede overbærende på hovedet – vandret mange hundrede kilometer i Den Spanske Borgerkrigs fodspor for at finde skudhuller – hér sket det! 

Som uddannet historiker skrev jeg bogen ’Bag Madrids barrikader’ om magtkampen på den republikanske side under borgerkrigen. Efterfølgende har jeg været i arkiverne i Moskva for at undersøge forholdet mellem de nordiske kommunistpartier, Komintern og De Internationale Brigader. 

For nogle år siden bidrog jeg med to afsnit om hhv. borgerkrigen og fodbold i Madrid til rejsebogsserien ’Vide Verden’. Senere skrev jeg ’Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico’, som gennem fodbolden fortæller det moderne Spaniens historie. Bogen bygger på samtaler med høj og lav i spansk fodbold – herunder landstræner Vicente del Bosque. 

Jeg er nemlig også glad for fodbold. Lige som José Mourinho og Pep Guardiola er jeg uddannet træner og jeg har gennem mange år lavet arrangementer for alt fra DBU, Kanal 6 og forskellige fodboldklubber til den lokale beværtning. 

Desuden holder jeg forelæsninger på Folkeuniversitetet om nyere spansk historie, og jeg tager jævnligt og gerne rundt på landets højskoler, biblioteker, folkeskoler og i foreninger for at holde foredrag om både Spanien og fodbold. 

Jeg er også oversætter (fra spansk og engelsk), formand for fodboldfilmfestivalen ’Shoot!’ og så optræder jeg af og til i medierne – på det seneste har det i sær været i forbindelse med striden om Cataloniens løsrivelse fra Spanien. 

Endelig har jeg en erkendt svaghed for tapas og spansk rockmusik.

Anne Søvangundefined

Jeg er uddannet korrespondent fra Herning Handelshøjskole, har en merkonomeksamen og en uddannelse som terapeut samt en stor interesse for sprog, mennesker, kultur og den verden, vi lever i.

Jeg er fra Sunds i Midtjylland og har slået mine folder i det midtjyske i mange år.

Nu bor jeg i Silkeborg med herlig adgang til skov og søer næsten udenfor døren. Jeg har to voksne børn, og vi har, siden de var små, rejst ud i verden hver eneste sommer. Det blev altid til ferier, de ikke ville hjem fra, så selvfølgelig er de begge landet samme sted, nemlig i et rejsebureau med rejser for unge, og nu arbejder jeg et sted, hvor jeg kan servicere mennesker, der vil have kultur og indhold.

I min fritid er mine interesser film, vandre- og cykelture, foto, rejser, helse og kultur.  Jeg har en ekstra fritidsinteresse, nemlig mit arbejde som behandler.