Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 5. - 9.7. 2021

Tillæg for enkeltværelse: 750 kr.

Prisen inkluderer: 4 nætter på Hotel Højgaarden inklusiv fuldpension (ex. drikkevarer), kørsel i egen bus, alle entreer og udflugter. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Billeder fra Visit Jammerbugten

 

7.500 kr.


Bestil rejseHIMMEL OG HAV - JAMMERBUGTENS HERLIGHEDER

Velkommen til den barske og smukke nordvestlige del af Danmark. Her er højt til himlen og skøn natur. Velkommen til Jammerbugten!

Tæt ved Slettestrand ligger det hyggelige familieejede Hotel Højgaarden. Det er udgangspunktet for fem herlige dage i området med rejseleder Bitten Holmsgaard i spidsen.

Bitten glæder sig til at præsentere sin elskede hjemegn og vise vej til mindre kendte steder og oplevelser. Der bliver lejlighed til at møde både ildsjæle og fiskere, kunstnere og lokale iværksættere.

Her følger en lille oversigt over, hvad der er i vente: lokalt galleri med Cobra-kunst, Svinkløv Badehotel, Nordisk Brænderi med alt fra rom til snaps, lokal sangaften, Haven i Hune, Museum for Papirkunst, Børglum Kloster og møde med klosterfruen, Kirsten Kjærs Museum, fuglene ved Vejlerne, Fish & chips på Thorupstrand.

I juli måned er sommeren på sit højeste, og der er rig lejlighed til at nyde de lyse nætter og måske et frisk havbad.

Himmel og hav - Jammerbugtens herligheder, 5. - 9.7. 2021

 

Dag 1: Ankomst til Jammerbugten. Velkomst og præsentation af hotellet. Derefter går vi ud på Lien-skrænten og kigger på nogle udvalgte bunkere fra 2. Verdenskrig. De rummer ud over historien om krigen også kunstværker, der er lavet i forbindelse med markeringen af 50-året for Danmarks befrielse. Middag på hotellet. Om aftenen foredrag om Slettestrand og Han Herred samt de mange kunstnere, der har besøgt området og skildret det.


Dag 2: Efter morgenmaden fortæller Bitten om COBRA-malerne. Derefter går eller kører vi i egne biler den korte vej til Galleri Lien, der blev etableret i slutningen af 1960’erne som Nordjyllands Louisiana. Her hører vi mere om stedets historie og ser deres samling af bl.a. COBRA-kunst.
Fra Galleri Lien kører vi i bilerne de to km til Han Herred Havbådes bådebyggeri i Slettestrand. Her nyder vi vores frokost i form af en dejlig madpakke fra Hotel Højgaarden enten inde i eller uden for Havbådehuset. Efter frokosten vil en lokal ildsjæl fortælle om, hvordan de kæmper for at bevare traditionen for klinkbyggede fiskerbåde og bæredygtigt fiskeri. Inden vi kører videre, er der tid til på egen hånd at gå en lille tur på stranden.
Vi kører i egne biler de fem km fra Slettestrand til det familiedrevne, Nordisk Brænderi. Her får vi den forunderlige historie om eventyreren og ingeniøren, der lavede sit eget prisvindende destilleri. Vi smager selvfølgelig også på nogle af de mange spændende produkter.
Efter middagen på hotellet går eller kører vi i egne biler de to kilometer til Slettestrand, hvor vi deltager i den lokale sangaften “Sange ved havet,” der foregår ved Havbådehuset.


Dag 3: Denne dag kører vi med bus gennem det vindblæste landskab til Hune, der ligger ved Blokhus nord for Slettestrand. Her besøger vi Anne Justs Have, som nogle sikkert husker fra DRs tv-programmer. Efter besøget i den kunstneriske have, besøger vi Museum for Papirkunst, der også ligger i Hune. Papirkunstneren Karen Bit Vejle har for få år siden åbnet museet, der er det eneste af sin art i Norden.
Nu kører vi med bussen nordpå til det legendariske Børglum Kloster, hvorfra bispen, Stygge Krumpen, regerede Nordjylland. Vi begynder vores besøg med en frokost i klostrets café. Efter frokosten tager klosterfruen os med på et guidet besøg, hvor vi blandt andet ser den næsten 1.000 år gamle klosterkirke samt den eneste fuldstændige kopi af Bayeuxtapetet. Vi kører retur til hotellet, hvor vi efter middagen hører mere om Stygge Krumpen og hans indflydelse på Nordjyllands historie.Dag 4: Efter morgenmaden går turen med bus vestpå til Vejlerne, der ligger mellem Vesterhavet og Limfjorden og er Nordeuropas største vildtfuglereservat. I det fine Naturrum får vi en introduktion til dyrelivet i området, inden vi fra Bygholmskjulet selv kan være heldige at observere skestork, klyde eller stor kobbersneppe.
Herefter kører vi den korte tur mod nordvest til Kirsten Kjærs Museum. Det er et privat museum, der ligger helt ude i det grønne landskab på grænsen mellem Han Herred og Thy. Museet blev skabt af Kirsten Kjærs grandnevø og hans partner. Vi hører den fascinerende historie om museets tilblivelse og ser Kirsten Kjærs særprægede insisterende malerier. Der er også tid til en kop formiddagskaffe og et stykke kage.
nu kører bussen mod nord til Danmarks eneste fuglefjeld, Bulbjerg. Fra toppen kan vi i klart vejr se hele Vigsø Bugt mod vest og Jammerbugten mod nordøst.
Til frokost stopper vi i Thorupstrand, der er Nordeuropas største kystlandingsplads og kendt fra TV2-programmerne “Gutterne på kutterne.” Vi nyder de dugfriske fish & chips fra Fiskehuset. Efter frokosten fortæller en lokal ildsjæl om det traditionelle og bæredygtige kystfiskeri, som de kæmper for at holde i live her på nordvestkysten mod blandt andet hollandske bomtrawlere. Vi får også lov til at kigge ind i Pakhuset, hvor fiskene bliver renset, inden de bliver sendt til auktionen i Hanstholm.
Afslutningsmiddag på hotellet. Dag 5: Morgenmad og afrejse.

 

Bitten Holmsgaard
undefined

Jeg elsker at fortælle gode historier om mennesker, steder og begivenheder. For mig er det en gave at få lov til at åbne mine sanser, min begejstring og nysgerrighed med henblik på at formidle et land eller område til mine gæster.

Jeg er uddannet journalist men skiftede hurtigt den daglige produktion af nyheder ud med livet som rejseleder. Det har ført mig på utallige rejser til Italien, Indien og Portugal, hvor jeg især har været optaget af kulturmødet. Hvordan ligner vi hinanden, og hvor er vores samfund forskellige? 

I dag bruger jeg mest min journalistiske baggrund i forhold til research af ture og steder samt på reportager og anbefalinger på min egen rejseblog.

De seneste syv år er det Nordjylland, jeg har vist frem og fortalt om. Dels som krydstogtsguide for engelsktalende gæster, dels som lokalguide i Aalborg og Jammerbugten.