Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum: 10. - 17.4. 2023

Enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: Med SAS fra Kastrup direkte til Firenze t/r.

Fra Kastrup kl. 9.10 med ankomst til Firenze kl. 11.30. Hjemrejse fra Firenze kl. 12.20. med ankomst til Kastrup kl. 14.30. 

Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på fly fra Aalborg. Vejl. pris: 1.500 kr.

Rejsen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt hotel**** i dobbeltværelse med halvpension, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Alle værelser har eget bad og toilet. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke turistskat (2,50 euro pr. person pr. nat).

 

 

Kr. 12.150


Bestil rejseKultur- og vinrejse til Toscana

 

En drøm kaldet Toscana

I den tid jeg har boet i Italien – siden 1997 – har jeg altid opfattet Toscana som et slags drømmeland, der lå blot tre timers kørsel nord for min bolig i Rom. Den klassiske guidebog, der beretter om Toscana, giver bankende hjerte, øget puls og sved på panden, for på dens sider vrimler det med historie, kultur, gastronomi, naturoplevelser, seværdigheder og kuriositeter af snart sagt enhver slags. Dette overflødighedshorn af muligheder og attraktioner stiller én i en vanskelig position, for hvad i alverden skal man vælge på baggrund af den ofte sparsomme tid, man har til rådighed?

På vores Toscana-tur har jeg valgt, at vi skal have base i smukke Siena, regionens næststørste by efter Firenze. Siena har et centrum, der fremstår som et sandt virvar af små gader, gyder og stræder, som tilsammen minder om en roses mange blade. Byens centrum, der først og fremmest giver den besøgende en følelse af historie og tradition, er lige så intenst og som det er storslået. For eksempel hævder mange, at byens centrale plads, Piazza del Campo, hører til blandt Italiens fem mest fascinerende pladser.

Men Siena har også en anden kvalitet. For herfra kan man nemt nå rundt til store oplevelser, hvad angår vin, gastronomi og kultur. Toscanas berømte kulturbyer – Montalcino, Pienza, Montepulciano, blot for at nævne nogle få – ligger blot tre kvarters kørsel fra Siena. Det samme gør smagsoplevelser i de nævnte byer for vin- og gastronomielskere, for her, i den midterste og lidt mere sydlige del af Toscana, bevæger vi os blandt andet i hjemlandet for nogle af Italiens store vine – Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulcino og Chianti Classico. Dem vil der være rig lejlighed til at smage på under denne tur. Vi vil besøge en række producenter, hvor smagsprøver og køb vil være en del af turens nydelse.

Toscana er en drøm, og på denne tur vil der være mulighed for i rigt mål at tage for sig af regionens mange vin-, gastronomi- og kulturdrømme.

Hotellet i Siena
Vi kommer til at bo på et dejligt hotel, der ligger i en bygning opført i det 14. århundrede, og som engang var en fabrik, der producerede uld. Hotellet ligger i en gå-afstand på blot 10 minutter fra byens centrale Piazza del Campo. Fra hotellets terrasse og fra nogle af værelserne har man en smukt udsigt til flere af Sienas historiske ikon-bygninger.

Maden
En egns og en regions identitet er i høj grad rodfæstet i, hvad man spiser i den pågældende region. Dét har været retningspilen i udvælgelsen af spisestederne på denne tur. Alle spisestederne er således blevet udvalgt med fokus på det toskanske køkken skal have forrang. Turistmenuer er således bandlyste på denne tur, mens der i stedet er fokus på Toscanas lokale gastronomiske traditioner.

Bedste hilsner,
Jesper Storgaard Jensen

 

 

 

 

 

 

 

Kultur- og vinrejse til Toscana, 10. - 17.4. 2023

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Siena
Med direkte fly fra Kastrup til Firenze. Vi bliver mødt i lufthavnen af Jesper Storgaard Jensen og kører med egen bus til Siena. Efter godt en times køretur ankommer vi til den dejlige kulturby Siena, der skal være vores base hele ugen. Vi indkvarteres på et godt hotel i centrum. Efter indkvarteringen og en kort pause er der velkomst, præsentation og fælles middag på restaurant i byen.

 

Dag 2: Sienas historiske centrum
Efter morgenmaden er der samling i hotellets lobby, hvor Jesper vil give en grundig introduktion til Siena, Toscana og Italien. Herefter går vi i samlet flok ud i byen, hvor vi nyder en fælles frokost på en god restaurant. Efter frokosten mødes vi med vores lokale dansktalende guide, der vil guide os rundt i Sienas smukke centrum. Sidst på dagen bliver der lejlighed til at udforske byen på egen hånd og spise lidt aftensmad. Jesper udleverer liste med forslag til restauranter.

 

Dag 3: Besøg på vingårde i Montalcino
Denne dag er afsat til dagsudflugt til den smukke vinby Montalcino. Efter en køretur på omkring en time går vi en tur gennem byen og gør holdt ved en af Toscanas mest berømte cafeer, Caffè Fiaschetteria Italiana, der åbnede i 1888. Cafeen har gennem tiden haft mange berømte besøgende, bl.a. den daværende prins Charles og skuespilleren Antony Hopkins. Turen fortsætter til vinproducenten Padelletti, der har produceret vin på Brunello-druen siden 1571. Han er den eneste Brunello-producent med vinkælder i selve Montalcino by. Her bliver der mulighed for at smage og købe vinen. Efterfølgende nyder vi en god frokost på en traditionel restaurant.
Om eftermiddagen besøger vi vinprocucenten Al Paradiso Frassina. Vi skal ud i vinmarkerne, hvor der står 80 højtalere, der spiller Mozart ud over vinstokkene og bakkedragene omkring Montalcino! Vi skal naturligvis høre nærmere om dette utrolige projekt og smage på vinen. Sidst på dagen kører vi retur til hotellet, hvor aftenen er til fri disposition.

 

Læs evt. denne artikel om Mozarts Mirakler 

 

Dag 4: Besøg i Pienza
Fra hotellet kører vi til den lille hyggelige by Pienza, der er på UNESCO´s verdensarvsliste. Byen er desuden kendt for sin produktion af én af Italiens bedste oste, Pecorino di Pienza. Vi besøger en virksomhed, der producerer den berømte ost. Her hører vi om historien og produktionen, hvorefter vi få smagsprøver af seks forskellige oste, ledsaget af den kendte rødvin fra Montepulciano. Vi fortsætter mod Pienza, men stopper dog undervejs for at se Italiens mest berømte og fotograferede gruppe af cypresser, en sand skønhedsåbenbaring!
I Pienza går vi en fælles spadseretur, inden der bliver tid til frokost på egen hånd. Om eftermiddagen ser vi nærmere på byens største attraktioner: domkirken, den smukke piazza og Palazzo Piccolomini, der har fungeret som privatbolig for flere paver. Turen går retur til hotellet. Om aftenen spiser vi fælles middag.

 

Læs evt. mere om den berømte Pecorino ost   

 

Dag 5: Afslapning i Siena og fortælling om byens hestevæddeløb
Vi mødes til, hvad Jesper selv kalder ”en doven spadseretur” rundt i Siena, hvor der vil være rig lejlighed til at nyde byens særlige atmosfære. Der er mulighed for at besøge det 87 meter høje tårn Torre del Manga med 300 trappetrin til toppen (entre ikke inkluderet). Frokost på egen hånd og senere på eftermiddagen mødes vi med Jesper, der fortæller om det berømte hestevæddeløb Il Palio de Siena. Sidst på dagen mødes vi igen og nyder en fælles middag.

 

Dag 6: Udflugt til Chianti og Monteriggioni
Vi kører den korte tur fra hotellet til Parco Sculture del Chianti, Toscanas kendteste udendørs kunstmuseum. Vi besøger den prægtige have ledsaget af en engelsktalende guide, der vil forklare om have-museets baggrund og historie. Vi kører videre til konsortiet for den berømte vin, Chianti Classico. Her er mulighed for blindsmagning, duftprøver samt en gåtur i vinmarkerne og naturligvis smagsprøver. Tilmed byder konsortiet på en let frokost.
Vi kører til middelalderbyen Monteriggioni, der ligger malerisk bag høje bymure. Især er byen kendt for sin uindtagelige borg og selv Dante omtaler byen i sin "Guddommelige Komedie". Vi går en fælles tur og nyder stemningen i byen.

 

Dag 7: Udflugt til Montepulciano
Turen går i dag til et af Toscanas mest storslåede klostre, Madonna di San Biagio. Efter besøget på dette smukke sted kører vi videre til byen Montepulciano, der bl.a. er kendt for den fremragende vin, Vino Nobile di Montepulciana. Vi går en fælles tur i byen og kommer forbi den kendte historiske café, Caffe Poliziano, der åbnede i 1868, og har været frekventeret af en række italienske kulturpersonligheder. Frokost på egen hånd i byen, inden turen går retur til Siena. Resten af eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes til fælles afslutningsmiddag på en god lokal restaurant.

 

Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden er der afrejse mod lufthavnen i Firenze.

 

 

 

 

 

Jesper Storgaard Jensen

undefined

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc.(tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det især på grund af en interesse i Italien som land. Det sproglige – dvs. det at tilegne sig det italienske sprogs bærende strukturer – var naturligvis interessant, men det der nok tiltrak mig allermest, var deitalienske samfundsforhold. At finde ud af hvordan samfundet er sat sammen.
Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper? Hvordan har en religion – i dette tilfælde den katolske – indflydelse på den måde ”man gør tingene på”? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og en tidligere meget tilstedeværende kirke? Alle disse spørgsmål – og mange andre – har gjort mig følgeskab sine mine studieår i midten af 1990’erne. De er krøbet under huden på mig i en sådan grad, at jeg ikke kun betragter Italien som mit andet hjemland men også som et superinteressant studieobjekt, som man kan blive ved med at dykke ned i. Man kan blive ved med at finde nye oplysninger, detaljer og sammenhænge. Og alt dette elsker jeg at dele med de rejsende, der melder sig til Granadas Italiensture.

Det er dog ikke det eneste jeg ønsker at dele med de rejselystne deltagere, som vælger en destination i Italien. For efter at have boet i mere end 25 år i Italien og efter at jeg som journalist har skrevet om en lang række af italienske samfundsforhold – politik, kultur, rejseartikler, mad/vin, ældresektoren, de unge, den katolske kirke, historie, sport og meget andet – er jeg kommet til den konklusion, at det allerbedste Italien har at byde sine besøgende især er den kultur, den historie og den arkitektonisk skønhed som man møder i mange byer og områder og som ofte smelter sammen og bliver til den pågældende bys eller områdes DNA.

Det handler dybest set om alt dette: samfundsforhold og kulturel skønhed. Det er det, jeg gerne vil vise mine rejsefæller.