Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 19. - 26.2.. 2024

Enkeltværelse: 1.500 kr. Dobbeltværelse brugt som enkeltværelse: 2.700 kr.

Fly: Med SAS fra København direkte til Rom t/r.

Afrejse fra København kl. 11.15 med ankomst til Rom kl. 13.45. Hjemrejse fra Rom kl. 14.35. med ankomst til Kastrup kl. 17.10. 

Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på tilslutningsfly fra Aalborg. Vejl. pris: 1.000 kr.

Rejsen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt hotel**** i dobbeltværelse med halvpension, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Alle værelser har eget bad og toilet. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. Lokaltransport (taxa, metro) er ikke inkluderet.

Bemærk: Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Kr. 13.650


Bestil rejseKULTURREJSE TIL ROM

 

Et anderledes Rom
Velkommen til Rom, der har været min faste og fascinerende bopæl siden 1997. I de otte dage, vi skal være sammen, skal vi møde nogle af Roms mange ansigter. Vi skal, naturligvis, opleve nogle af de attraktioner, der har gjort byen verdensberømt og som typisk vil kunne ses i og omkring det historiske centrum. Det er attraktioner, som gennem tusinder af år har begejstret millioner af turister og tilrejsende fra hele verden, og som bliver ved med at vække begejstring.


Denne rejses ambition er dog også at vise nogle lidt mindre kendte – men ikke mindre spændende – sider af Rom, hvor vi særligt har fokus på kultur og historie. ”Skønhed”, ”fascination” og ”kuriositeter” er andre kodeord, der vil være i højsædet på denne tur, og som vi ved selvsyn vil kunne stifte bekendtskab med bl.a. på vores dagsudflugt ud af byen.

I de dage, vi er sammen, skal vi også beskæftige os med kultur, politik og hverdagsliv, for rigtigt at kunne mærke Rom. Vi skal beskæftige os med fortid og fremtid for at komme ind under byens hud, så godt det nu kan lade sig gøre. Vi skal kigge nysgerrigt i byens revner og sprækker, og vi skal suge til os af indtryk for at få et så ægte indtryk som muligt af Italiens hovedstad.

Vi har valgt at afvikle rejsen i februar måned, hvor der er færre turister  og i gennemsnit 8 solskinstimer pr. dag.

Hotellet
Vi kommer til at bo midt i Roms hjerte. Vores charmerende hotel ligger nær Campo dei Fiori, Trastevere og andre kendte seværdigheder i byens centrum. På hotellets tagterrasse kan man slappe af med en god bog og en kop kaffe eller et glas vin, samtidig med at man nyder udsigten til nogle af byens mange okkerfarvede hustage.


Maden
Alle de spisesteder, hvor vi skal spise på denne tur, er blevet udvalgt med stor omhu. Det er steder, hvor begrebet ”turistmenu” er ukendt. I stedet har vi valgt en række spisesteder, der har fokus på det lokale romerske køkken, de gode råvarer og på stedets stemning og atmosfære. God mad skal som bekendt nydes i dejlige omgivelser!

 

Mange hilsner
Jesper Storgaard Jensen

 

 

 

 

 

Kulturrejse til Rom, 19. - 26.2. 2024

Dag 1: Ankomst til Fiumicino-lufthavn i Rom og videre til hotel i Roms centrum
Ved ankomsten bliver vi modtaget i lufthavnen af vores rejseleder Jesper Storgaard Jensen, og derfra kører vi ind til vores hotel i byens centrum. Undervejs vil Jesper give en første kort velkomst-briefing om Rom. Indkvartering vil ske på et dejligt hotel, der ligger i Monti-kvarteret, blot 10 minutters gang fra Colosseum. Efter indkvartering mødes vi for at hilse på hinanden. Herefter vil Jesper holde et introducerende foredrag om Rom og Italien i fortid og nutid, inden vi går til et godt trattoria, hvor vi spiser middag sammen. 

Dag 2: Den klassiske spadseretur i Roms centrum og besøg på Galleria Borghese
Efter morgenmaden tager vi sammen med Jesper en spadseretur i centrum af Rom, hvor vi ser Trevi-fontænen, Pantheon, Piazza Navona og Piazza di Spagna og oplever folkelivet i kvartererne Monti og Quirinale. Vi spiser fælles frokost på restaurant i centrum. Om eftermiddagen ser vi sammen kunstmuseet Galleria Borghese, der ligger i den naturskønne park Villa Borghese. Efter besøget er der mulighed for at gå retur til hotellet eller blive i byen.

Dag 3: Museet Centrale Montemartini og spadseretur i det charmerende Garbatella-kvarter
Vi kører med taxi til Ostiense-kvarteret, hvor vi skal besøge et af byens mest spændende museer, Centrale Montemartini. Museet er indrettet i en gammel el-central, der i dag huser antik romersk og græsk kunst. Efter endt besøg begiver vi os i retning af Garbatella-kvarteret og går over Roms nyeste bro, Settimia Spezzichino. Vi spiser fælles frokost på områdets angiveligt bedste spisested. Efter endt frokost vil Jesper fortælle om kvarterets historie, mens vi går gennem de mange små veje og stræder og gårdhaver. Undervejs vil der være mulighed for at gøre holdt på Garbatellas mest kendte cafe, Bar dei Cesaroni. Aftenen til fri disposition.

Dag 4: Besøg i Vatikanstaten
Efter morgenmaden kører vi mod Vatikanstaten, hvor vi mødes med vores guide Marlene Sommer. Marlene vil guide os gennem Vatikanet, bl.a. også det Sixtinske Kapel. Efter dette besøg vil vi spise frokost på et nærliggende osteria, hvorefter der er tid til at nyde byen på egen hånd. For de interesserede tilbyder Jesper en gåtur langs Tiberen i retning af Trastevere. 

Dag 5: På UNESCO-tur til Villa Adriana og Villa d’Este i byen Tivoli
Denne dag vil være afsat til at besøge to storslåede steder, der begge har UNESCO-status. Med bus kører vi til Villa Adriana lidt udenfor Rom, hvor vi sammen med en lokal guide vil besøge den villa, der tidligere blev opført af kejser Hadrian. Herefter fortsætter vi mod den lille hyggelige by, Tivoli, hvor vi skal spise frokost. Efter frokosten skal vi besøge den pragtfulde Villa d’Este, der er kendt for sin skønhed og for et utal af fascinerende fontæner. Efter endt besøg på Villa d’Este returnerer vi til hotellet. Aftenen til fri disposition.

Dag 6: MAAM – et utraditionelt museum for street art
Vi kører til det spændende MAAM-museum, der er indrettet i en gammel fabriksbygning i udkanten af Rom. Her bliver vi mødt af den lokale guide, der vil fortælle om stedets helt særlige historie. I 2009 blev denne forladte bygning besat, og den dag i dag bor der stadig 200 personer fra alle dele af verden i den store bygning, der nu også er museum for street art. Der er her faktisk tale om verdens eneste beboede museum. Vi spiser frokost for egen regning i MAAMs cafeteria, hvorefter vi kører retur til centrum af byen. Der bliver nogle timer på egen hånd, inden vi mødes til fælles middag på lokal restaurant.

Dag 7: Besøg på Colosseum
Efter morgenmaden går vi i samlet flok mod Colosseum, hvor vi vil mødes med vores guide Marlene Sommer, der vil være med os på vores Colosseum besøg. For de deltagere, der skulle have lyst, er der mulighed for at tage en forfriskning ved den nærliggende park pavillon. Herefter er der frokost på egen hånd og tid til at tage afsked med Rom. Om aftenen vil vi spise afskedsmiddag på en god restaurant, der ligger nær hotellet.

Dag 8: Afrejsedag
Efter morgenmaden er der tid til at tage afsked med Rom, inden vi mødes i hotellets lobby og går i samlet flok til bussen, der skal køre os til Fiumicino-lufthavn. Jesper vil være med og vil være behjælpelig med check-in m. v.

 

 

Jesper Storgaard Jensen

undefined

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc.(tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det især på grund af en interesse i Italien som land. Det sproglige – dvs. det at tilegne sig det italienske sprogs bærende strukturer – var naturligvis interessant, men det der nok tiltrak mig allermest, var deitalienske samfundsforhold. At finde ud af hvordan samfundet er sat sammen.
Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper? Hvordan har en religion – i dette tilfælde den katolske – indflydelse på den måde ”man gør tingene på”? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og en tidligere meget tilstedeværende kirke? Alle disse spørgsmål – og mange andre – har gjort mig følgeskab sine mine studieår i midten af 1990’erne. De er krøbet under huden på mig i en sådan grad, at jeg ikke kun betragter Italien som mit andet hjemland men også som et superinteressant studieobjekt, som man kan blive ved med at dykke ned i. Man kan blive ved med at finde nye oplysninger, detaljer og sammenhænge. Og alt dette elsker jeg at dele med de rejsende, der melder sig til Granadas Italiensture.

Det er dog ikke det eneste jeg ønsker at dele med de rejselystne deltagere, som vælger en destination i Italien. For efter at have boet i mere end 25 år i Italien og efter at jeg som journalist har skrevet om en lang række af italienske samfundsforhold – politik, kultur, rejseartikler, mad/vin, ældresektoren, de unge, den katolske kirke, historie, sport og meget andet – er jeg kommet til den konklusion, at det allerbedste Italien har at byde sine besøgende især er den kultur, den historie og den arkitektonisk skønhed som man møder i mange byer og områder og som ofte smelter sammen og bliver til den pågældende bys eller områdes DNA.

Det handler dybest set om alt dette: samfundsforhold og kulturel skønhed. Det er det, jeg gerne vil vise mine rejsefæller.