Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Rejsen er udsolgt, men kontakt os gerne, hvis du/I vil på venteliste. Det er også muligt at blive skrevet op til den næste rejse, som afvikles efteråret 2023.

Tidsrum: 5. - 13.3. 2023

Enkeltværelse: 1.500 kr (standard). 3.000 kr. (superior).

Fly: Med SAS fra København direkte til Rom t/r.

Afrejse fra København kl. 8.05 med ankomst til Rom kl. 10.35. Hjemrejse fra Rom kl. 11.25. med ankomst til Kastrup kl. 14.00. 

Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på tilslutningsfly fra Aalborg. Vejl. pris: 1.500 kr.

Rejsen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 8 nætter på godt hotel*** i dobbeltværelse med halvpension (inkl. drikkevarer), entreer og guide samt kørsel i egen bus. Alle værelser har eget bad og toilet. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden. Lokaltransport (taxa, metro) er ikke inkluderet.

Prisen inkluderer ikke turistskat (4 euro pr. person pr. nat).

Bemærk: Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Kr. 13.450


Bestil rejseKULTURREJSE TIL ROM

 

Et anderledes Rom
Velkommen til Rom, der har været min faste og fascinerende bopæl siden 1997. I de otte dage, vi skal være sammen, skal vi møde nogle af Roms mange ansigter. Vi skal naturligvis opleve nogle af de attraktioner, der har gjort byen verdensberømt og som typisk vil kunne ses i og omkring det historiske centrum. Det er attraktioner, som gennem tusinder af år, har begejstret millioner af turister og tilrejsende fra hele verden, og som bliver ved med at vække begejstring.


Denne rejses ambition er dog også at vise nogle lidt mindre kendte – men ikke mindre spændende – sider af Rom, hvor vi særligt har fokus på kultur og historie. ”Skønhed”, ”fascination” og ”kuriositeter” er andre kodeord, der vil være i højsædet på denne tur, og som vi ved selvsyn vil kunne stifte bekendtskab med bl.a. på vores to ture ud af byen.

I de dage, vi er sammen, skal vi også beskæftige os med kultur, politik og hverdagsliv, for rigtigt at kunne mærke Rom. Vi skal beskæftige os med fortid og fremtid for at komme ind under byens hud, så godt det nu kan lade sig gøre. Vi skal kikke nysgerrigt i byens revner og sprækker, og vi skal suge til os af indtryk for at få et så ægte indtryk som muligt af Italiens hovedstad.

Hotellet
Vi kommer til at bo midt i Roms hjerte. Vores charmerende hotel ligger nær Campo dei Fiori, Trastevere og andre kendte seværdigheder i byens centrum. På hotellets tagterrasse kan man slappe af med en god bog og en kop kaffe eller et glas vin, samtidig med at man nyder udsigten til nogle af byens mange okkerfarvede hustage.

Maden
Alle de spisesteder, hvor vi skal spise på denne tur, er blevet udvalgt med stor omhu. Det er steder, hvor begrebet ”turistmenu” er ukendt. I stedet har vi valgt en række spisesteder, der har fokus på det lokale romerske køkken, de gode råvarer og på stedets stemning og atmosfære. God mad skal som bekendt nydes i dejlige omgivelser!

 

Mange hilsner
Jesper Storgaard Jensen

 

 

 

 

 

Kulturrejse til Rom, 5. - 13.3. 2023

Dag 1: Ankomst til Fiumicino-lufthavn i Rom og videre til hotel i Roms centrum
Ved ankomsten bliver vi modtaget i lufthavnen af vores rejseleder Jesper Storgaard Jensen, og derfra kører vi ind til vores hotel i byens centrum. Undervejs vil Jesper give en første kort velkomst-briefing om Rom. Indkvartering vil ske på et dejligt hotel***, der ligger i byens hjerte, ikke langt fra Campo dei Fiori. Efter indkvartering mødes vi på hotellets skønne tagterrasse, hvor vi får mulighed på at hilse på hinanden. Herefter en kort spadseretur i det nærliggende idylliske Trastevere-kvarter, hvor vi også skal spise aftensmad sammen på et godt trattoria.

 

Dag 2: Foredrag om Rom/Italien og besøg i Monti-kvarteret

Efter morgenmaden går vi sammen mod Roms Internationale Pressecenter, hvor Jesper vil holde foredrag om Rom og Italien. Hvordan er situationen i Rom? Hvad taler man om? Og hvad med Italien? Herefter spiser vi frokost på et nærliggende Spaghetteria, Eftermiddagen tilbringer vi i det hyggelige Monti-kvarter.

Dag 3: Besøg i Vatikanstaten 

Efter morgenmaden kører vi mod Vatikanstaten, hvor vi mødes med vores guide Tina Montealbano. Hun vil guide os gennem Vatikanet, bl.a. også det Sixtinske Kapel. Efter dette besøg vil vi spise frokost på et nærliggende trattoria, hvorefter der er tid til at nyde byen på egen hånd. For de interesserede tilbyder Jesper en gåtur langs Tiberen. Om aftenen spiser vi sammen på et karakteristisk spisested i den jødiske ghetto.

Dag 4: Besøg i Uhyrernes Have og Civita di Bagnoregi

Efter morgenmad begiver vi os i samlet flok mod vores bus for at køre til Bomarzo, nord for Rom, hvor vi skal besøge den fascinerende have Uhyrernes Have. Efter vores besøg spiser vi frokost sammen på en lille restaurant i Bomarzo. Efter endt frokost går turen videre mod Civita di Bagnoregio, en sælsom og charmerende landsby, der ligger på en ensom bakketop, som har en utrolig historie at fortælle. Efter endt besøg i Civita di Bagnoregio kører vi tilbage til vores hotel. Aftenen til egen disposition.


Dag 5: Besøg på museet Centrale Montemartini og spadseretur i det charmerende Garbatella-kvarter

Vi kører med taxi til Ostiense-kvarteret, hvor vi skal besøge et af byens mest spændende museer, Centrale Montemartini. Museet er indrettet i en gammel el-central, der i dag huser antik romersk og græsk kunst. Efter endt besøg begiver vi os i retning af Garbatella-kvarteret, hvor vi skal spise på områdets angiveligt bedste spisested. Efter endt frokost vil Jesper fortælle om kvarterets historie, mens vi går gennem de mange små veje og stræder og gårdhaver, og undervejs vil der være mulighed for at gøre holdt på Garbatellas mest kendte cafe. Aftenen til fri disposition.


Dag 6: Den klassiske spadseretur i Roms centrum og besøg på det berømte Galleria Borghese

Dagen starter med den klassiske spadseretur i Roms centrum sammen med vores guide Tina Montealbano. Turen indbefatter Campo dei Fiori, Piazza Navona, Pantheon, Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe. Frokost på egen hånd og dernæst et besøg på Roms berømte museum Galleria Borghese. Dagen sluttes af med fælles aftensmad på en dejlig restaurant ikke langt fra vores hotel.

 

Dag 7: På UNESCO-tur til Villa Adriana og Villa d’Este i byen Tivoli

Denne dag vil være afsat til at besøge to storslåede steder, der begge har UNESCO-status. Med bus kører vi til Villa Adriana lidt udenfor Rom, hvor vi sammen med en lokal guide vil besøge den villa, der tidligere blev opført af kejser Hadrian. Herefter fortsætter vi mod den lille hyggelige by, Tivoli, hvor vi skal spise frokost. Efter frokosten skal vi besøge den pragtfulde Villa d’Este, der er kendt for sin skønhed og for et utal af fascinerende fontæner. Efter endt besøg på Villa d’Este returnerer vi til hotellet. Aftenen til fri disposition.

Dag 8: Besøg på Colosseum 

Efter morgenmaden går vi i samlet flok mod Colosseum, hvor vi vil mødes med vores guide Marlene Sommer, der vil være med os på vores Colosseumsbesøg. Efter endt besøg er der frokost på egen hånd og tid til at tage afsked med Rom. Om aftenen vil vi spise afskedsmiddag på en moderne restaurant, der ligger nær hotellet.

Dag 9: Afrejsedag

Efter vores morgenmad mødes vi i hotellets lobby og går i samlet flok til bussen, der skal køre os til Fiumicino-lufthavn. Jesper vil være med og vil være behjælpelig med check-in mv.

 

Jesper Storgaard Jensen

undefined

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc.(tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det især på grund af en interesse i Italien som land. Det sproglige – dvs. det at tilegne sig det italienske sprogs bærende strukturer – var naturligvis interessant, men det der nok tiltrak mig allermest, var deitalienske samfundsforhold. At finde ud af hvordan samfundet er sat sammen.
Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper? Hvordan har en religion – i dette tilfælde den katolske – indflydelse på den måde ”man gør tingene på”? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og en tidligere meget tilstedeværende kirke? Alle disse spørgsmål – og mange andre – har gjort mig følgeskab sine mine studieår i midten af 1990’erne. De er krøbet under huden på mig i en sådan grad, at jeg ikke kun betragter Italien som mit andet hjemland men også som et superinteressant studieobjekt, som man kan blive ved med at dykke ned i. Man kan blive ved med at finde nye oplysninger, detaljer og sammenhænge. Og alt dette elsker jeg at dele med de rejsende, der melder sig til Granadas Italiensture.

Det er dog ikke det eneste jeg ønsker at dele med de rejselystne deltagere, som vælger en destination i Italien. For efter at have boet i mere end 25 år i Italien og efter at jeg som journalist har skrevet om en lang række af italienske samfundsforhold – politik, kultur, rejseartikler, mad/vin, ældresektoren, de unge, den katolske kirke, historie, sport og meget andet – er jeg kommet til den konklusion, at det allerbedste Italien har at byde sine besøgende især er den kultur, den historie og den arkitektonisk skønhed som man møder i mange byer og områder og som ofte smelter sammen og bliver til den pågældende bys eller områdes DNA.

Det handler dybest set om alt dette: samfundsforhold og kulturel skønhed. Det er det, jeg gerne vil vise mine rejsefæller.