Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 2. - 9.10. 2023

Enkeltværelse: 2.100 kr.

Fly: Med SAS fra Kastrup direkte til Firenze t/r.

Fra Kastrup kl. 9.10 med ankomst til Firenze kl. 11.30. Hjemrejse fra Firenze kl. 12.20. med ankomst til Kastrup kl. 14.30. 

Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på fly fra Aalborg. Vejl. pris: 1.500 kr.

Rejsen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt hotel***sup i dobbeltværelse med halvpension, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Alle værelser har eget bad og toilet. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke turistskat (4,50 euro pr. person pr. nat).

Kr. 12.900


Bestil rejseSensommer i Firenze

 

Firenzes evige skønhed

I mine unge dage boede jeg i Firenze. Mit ophold strakte sig over en periode på 14 måneder i perioden 1989-1990. Jeg boede i Via San Zanobi, ikke langt fra Firenzes togstation. Foran ejendommen med den lejlighed jeg boede i – som jeg delte med mine italienske venner Massimo og Stefano – stod min gamle ramponerede damecykel. Den kørte jeg rundt på i Firenze, særligt når jeg skulle på arbejde om morgenen, på Pensione Rigatti. Den gamle pension, der blev drevet af en aldrende signorina Gabriella, lå i bygningen Palazzo Alberti, opført i det 14. århundrede, lige ved Ponte alle Grazie-broen.

Her var jeg kuffertslæber og værelsesrengører. Med til det sidste hørte også et vedholdende tæppebankeri, når min arbejdsgiver mente, at nu skulle de generende støvmider fordrives. Så blev alle værelsernes tæpper slæbt op på en tagterrasse, hvor jeg kunne banke løs, indtil al det florentinske støv havde bredt sig ud over byens okkerfarvede hustage. Hér, på tagetagen, med en tæppebanker i den ene hånd, var det dog nemt at blive distraheret. ”Her finder man verdens mest fantastiske udsigt”, skrev jeg på et postkort til mine forældre. Og det gjorde man vitterligt. Hver gang jeg kom op på tagterrassen med mine tæpper og tæppebanker, blev jeg næsten væltet omkuld af byens ufattelige skønhed. Jeg havde udsigt til den gamle Ponte Vecchio-bro (som tyskerne skånede under 2. Verdenskrig på grund af dens historie og sublime arkitektur), til Arno-flodens monotone løb, til den smukke Piazzale Michelangelo i det fjerne, til Santo Spirito-området på den anden side af floden, til byens spir, kupler og mangefarvede hustage, og når jeg rakte en hånd ud, var det som om et optisk bedrag lod mig tro, at jeg rent faktisk var i stand til at røre ved den berømte Santa Croce-kirke, hvilket slet ikke var tilfældet. Alt dette havde jeg udsigt til, og på samme tid blev al denne arkitektoniske skønhed indhyllet i et lydtapet gjort af klokke-bimlen fra byens mange kirker. At få fordrevet støvmiderne var således først og fremmest en æstetisk oplevelse!

Denne oplevelse hænger stadig hos mig, og det er den atmosfære og følelse jeg gerne vil viderebring til deltagerne på Firenze-turen. Firenzes skønhed, byens historie, byens evne til at videregive æstetik, dens kunsthistorie og mange imponerende bygninger, dens elegance og bevidsthed om at have en vigtig plads i verdenshistorien, den florentinske dialekt, der er lige dele finurlig og fornøjelig, samt den lokale stolthed over at have en af Italiens tykkeste og mest interessante historiebøger.

Alt dette vil vi komme til at stifte bekendtskab med på Firenze-turen. Hertil kommer en tur til den smukke by Lucca og et vin-visit i det berømte Chianti-distrikt.

Hotellet i Firenze
Vi kommer til at bo på et dejligt og centralt beliggende hotel, ikke langt fra Santa Maria Novella-kirken og det store centrale marked, Mercato San Lorenzo. Fra hotellet er der 200 m. til den smukke domkirke og 500 m. til Uffizi-museet. Hotellets stil er en charmerende blanding af nyt og gammelt.

Maden
En bys identitet er i høj grad bygget op omkring, hvad man spiser det pågældende sted. Ofte er en by kendt for bestemte råvarer, retter eller en særlig type vin. Alt dette har jeg naturligvis taget højde for i udvælgelsen af spisestederne til denne tur. Med andre ord: Turistmenuerne er bandlyste, mens der i stedet er fokus på Firenzes lokale gastronomiske traditioner.

Bedste hilsner,
Jesper Storgaard Jensen

 

Sensommer i Firenze, 2. - 9.10. 2023

Dag 1: Afrejse fra Danmark og ankomst til Firenze

Med direkte fly fra Kastrup til Firenze. Vi bliver mødt i lufthavnen af Jesper Storgaard Jensen og kører med egen bus til centrum. Her indkvarteres vi på hotellet***, der skal være vores base hele ugen. Efter indkvarteringen og en kort pause er der velkomst, præsentation og et foredrag ved Jesper om Firenze før og nu. Vi får fælles middag på restaurant i byen. 

Dag 2: Firenzes marked og vigtigste attraktioner
Efter morgenmaden er der samling i hotellets lobby, hvor Jesper vil give en grundig introduktion til Italien. Herefter går vi til det store San Lorenzo marked, der bl.a. er kendt for de mange stande med lædervarer. Vi kommer også forbi byens største madmarked, inden vi nyder en fælles frokost på en god restaurant. Efter frokosten mødes vi med vores lokale dansktalende guide, der vil guide os rundt til byens vigtigste attraktioner. Sidst på dagen bliver der lejlighed til at udforske byen på egen hånd og spise lidt aftensmad.

Dag 3: Uffizi museet og storslået udsigt over Firenze

Denne dag er afsat til at besøge et af Italiens mest kendte museer, Galleria degli Uffizi. Jesper introducerer museet og udleverer en artikel, der giver et godt udgangspunkt for besøget. Museet er kendt over hele verden for den imponerende samling af billedkunst fra middelalderen til moderne tid.
Efter besøget er der tid til frokost på egen hånd. Jesper udleverer liste med oversigt over gode spisesteder. Efter frokosten skal vi bl.a. se den smukke kirke Santa Croce og køre med bybus op til Piazzale Michelangelo. Her vil der være mulighed for at nyde en af Italiens smukkeste udsigter ud over Firenze med Arno-floden og byens tårne og spir. Vi vender tilbage til hotellet og mødes igen om aftenen til fælles middag.
 

Dag 4: Udflugt til Lucca
Vi kører fra morgenstunden fra Firenze og ankommer efter godt en times kørsel til Lucca, der ligger skønt i en frodig dal. Vi indleder besøget med at gå en tur på byens berømte bymur fra middelalderen. Herefter fortsætter turen gennem byen til en af områdets smukkeste pladser, Piazza dell´Anfiteatro, hvor vi spiser frokost sammen. Vi fortsætter til Giacomo Puccinis fødehjem, der i dag er omdannet til museum. Puccini er én af Italiens kendteste komponister. Efter besøget er der tid til at nyde byens dejlige atmosfære, inden vi kører retur til Firenze, hvor aftenen er til fri disposition.
 

Dag 5: Firenze med skomuseum og kunsthåndværk
Om formiddagen udforsker vi sammen området kaldet ”Oltrarno” (dvs. på den anden side af Arno-floden). Dette område går for at være ”det autentiske Firenze” med mange butikker med bl.a. kunsthåndværk. Der bliver også mulighed for at besøge den smukke Villa Bardini med tilhørende have. Vi fortsætter til kvarteret Santo Spirito, hvor vi spiser fælles frokost.
Om eftermiddagen går vi sammen til Museo Ferragamo, der er et såkaldt industrielt museum. Den florentinske Ferragamo-familie har i mange år været en kendt skoproducent. I 1995 åbnede familien et museum, der sætter fokus på virksomhedens store kreativitet og betydningen for ”Made in Italy”-konceptet. Sidst på dagen vender vi tilbage til vores hotel.
 

Dag 6: Udflugt til Chianti-området og ”Toscanas Manhattan”
Vi kører til vinregionen Chianti, hvor vi besøger vingården Torciano. Vi går en tur i vinmarkerne og besøger den historiske vinkælder, hvor der vil være linet op med smagsprøver af diverse vine. Under besøget servers en mindre frokost ledsaget af stedets vine.
Vi fortsætter til UNESCO-byen San Gimignano, der i spøg kaldes ”Toscanas Manhattan” grundet byens mange tårne. Vi tilbringer eftermiddagen i den dejlige by, inden vi sidst på dagen kører retur til Firenze.
 

Dag 7: Den berømte Giardino Boboli have
Første stop denne dag bliver en af Firenzes ældste cafeer fra 1733, hvor det kendte foto ”American girl in Italy” blev taget. Vi fortsætter til den fantastiske have, Giardino Boboli, der er på UNESCO-listen over verdensarvssteder. Haven stammer helt tilbage fra 1500-tallet og er gennem tiden blevet udbygget flere gange, så den i dag dækker et areal på 45.000 m2. Her vil man kunne opleve den karakteristiske italienske havestil med små vandbassiner, finurlige hjørner, skjulte stier, fontæner og skulpturer.
Resten af dagen er til fri disposition. Om aftenen mødes vi til afslutningsmiddag på god lokal restaurant.
 

Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden går turen til Firenzes lufthavn.

Jesper Storgaard Jensen

undefined

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc.(tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det især på grund af en interesse i Italien som land. Det sproglige – dvs. det at tilegne sig det italienske sprogs bærende strukturer – var naturligvis interessant, men det der nok tiltrak mig allermest, var deitalienske samfundsforhold. At finde ud af hvordan samfundet er sat sammen.
Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper? Hvordan har en religion – i dette tilfælde den katolske – indflydelse på den måde ”man gør tingene på”? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og en tidligere meget tilstedeværende kirke? Alle disse spørgsmål – og mange andre – har gjort mig følgeskab sine mine studieår i midten af 1990’erne. De er krøbet under huden på mig i en sådan grad, at jeg ikke kun betragter Italien som mit andet hjemland men også som et superinteressant studieobjekt, som man kan blive ved med at dykke ned i. Man kan blive ved med at finde nye oplysninger, detaljer og sammenhænge. Og alt dette elsker jeg at dele med de rejsende, der melder sig til Granadas Italiensture.

Det er dog ikke det eneste jeg ønsker at dele med de rejselystne deltagere, som vælger en destination i Italien. For efter at have boet i mere end 25 år i Italien og efter at jeg som journalist har skrevet om en lang række af italienske samfundsforhold – politik, kultur, rejseartikler, mad/vin, ældresektoren, de unge, den katolske kirke, historie, sport og meget andet – er jeg kommet til den konklusion, at det allerbedste Italien har at byde sine besøgende især er den kultur, den historie og den arkitektonisk skønhed som man møder i mange byer og områder og som ofte smelter sammen og bliver til den pågældende bys eller områdes DNA.

Det handler dybest set om alt dette: samfundsforhold og kulturel skønhed. Det er det, jeg gerne vil vise mine rejsefæller.