Fakta om rejsen

Tidsrum: ingen rejse planlagt pt.

Tillæg for enkeltværelse: 2.700 kr.

Fly: afrejse fra både Kastrup og Billund med KLM og Delta Airlines. Kontakt os og hør om muligheden for at flyve fra Aalborg.

Vejl. kr. 22.930RUNDREJSE I MEXICO

Vi har anstrengt os for at skabe den optimale rundrejse i Mexico. Gennem flere år har vi gennemført rejsen og justeret detaljerne: ruten, hotellerne, maden…

 

Derfor tør vi godt love en rejse, hvor der er kælet for detaljerne. Vi benytter gode mexicanske hoteller, der giver indtryk af kulturen. Vi spiser varieret og rigtig mexicansk mad. På vores rejser er også de kulinariske oplevelser en del af turen.
På denne rejse er der en unik mulighed for at rejse ind i Lancandona-indianernes land (dag 11). Den danske etnograf Frans Blom (1893 - 1963) var i særlig grad optaget af netop disse indianere, som han hjalp og kæmpede for. Derfor er det også naturligt at besøge Bloms hus i San Cristóbal de las Casas, hvor også frokosten indtages (dag 8).

 

For at se mere omkring vaccinationer mm, følg linket.

 

SIKKERHED

Desværre er sikkerheden ved at rejse i Mexico et stort tema. Vi vil dog gøre opmærksom på, at narkokriminaliteten primært foregår i den nordlige del af Mexico, og vi kommer på denne rejse således overhovedet ikke i nærheden af disse områder. Vores rute er den mest benyttede af turister, hvilket betyder, at der er extra opmærksomhed fra myndighedernes side på de steder, vi kommer. Vi bliver også stadig taget godt imod af den lokale befolkning, og de glæder sig til vores besøg. 

 

Læs Udenrigsministeriets vejledning 

 

Tryk på de følgende faneblade og læs mere plus se billeder fra rejsen i galleriet.

Dag 1: Ankomst til Mexico City.
Afrejse fra Kastrup/Billund kl. 12.20 og ankomst til Mexico City kl. 19.25 via Amsterdam. Transfer til centralt beliggende hotel og let aftensmad.

 

Dag 2: Pyramiderne ved Teotihuacan.
Vi besøger denne formiddag det fantastiske arkæologiske område Teotihuacan med bl.a. Sol- og Månepyramiderne. På vejen derud stopper vi ved de Tre Kulturers Plads, en plads, hvor bygninger fra de tre perioder, vi skal opleve, er samlet. Desuden besøger vi basilikaen for Jomfruen af Guadalupe, mexicanernes skytshelginde og mål for flere millioner pilgrimme årligt. Der er frokost i Teotihuacan.

 

Dag 3: Frida Kahlos hus og det antropologiske museum.
Morgenen tilbringer vi i Mexico Citys bymidte, hvor vi bl.a. skal se Zocaloen med det store mexicanske flag i midten, National Paladset med kunstneren Diego Riveras murmalerier med motiver fra Mexicos historie, katedralen og Templo Mayor, hvor aztekerne havde deres største rituelle plads. Sidst på formiddagen besøger vi maleren Frida Kahlos hus, Casa Azul, med den smukke have. Efter en god frokost bruger vi resten af eftermiddagen på det antropologiske museum, hvor hele Mexicos historie samt de enkelte indianske folk bliver præsenteret. Vi indleder med et guidet besøg, hvorefter der er tid til på egen hånd til at opleve dette fantastisk spændende og meget store museum. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 4: Oaxaca via Puebla.
Vi forlader nu Mexico City og kører til Englenes By, Puebla (ca. 3 timer). Vi skal besøge dominikanernes kirke med det smukke rosenkapel og siden se det lokale marked for kunsthåndværk. Efter en fælles frokost i Puebla kører vi videre til Oaxaca (ca. 5 timer), hvor vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 5: Hele dagen i Oaxaca med besøg på Monte Alban.
Vi begynder dagen med at besøge zapotekernes store by, Monte Alban. Her vil gå igennem det store område med pyramider, boldspil plads og stelerne med de indgraverede dansere. Herefter tager vi ind til Oaxaca for at se centrum med de farvede huse og den imponerende Santo Domingo katedral. Her spiser vi også fælles frokost. Om eftermiddagen kan man besøge det lokale marked eller smage på chokolade, som byen er berømt for. Om aftenen er det muligt at nyde Zocaloen, opleve den hyggelige stemning og se på folkelivet. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 6: Smukke mønstre og tæppevævere.
På vejen mellem Oaxaca og Tehuantepec vi vil stoppe flere steder. Første stop er ved ét af verdens største træer i den lille by Tule. Siden skal vi besøge en tæppevæver og farver i området ved Teotitlán del Valle. De er meget berømte for deres motiver og den høje kvalitet i udførelsen. Ved middagstid vil vi gøre holdt ved zapotekernes begravelsesplads (mere kendt som Mixtekernes tempelby). Her får vi en rundvisning og kan nyde de smukke stiliserede mønstre på bygningerne. Efter frokost sammen i landsbyen Mitla kører vi videre til Tehuantepec og kommer gennem smukke områder med kaktus og agaver (ca. 6 timer). Indkvartering på byens hotel.

 

Dag 7: Bådtur blandt krokodiller og pelikaner.
Efter en tidlig start i bus (ca. 5 timer) skal vi denne formiddag på bådtur op gennem Sumidero-kløften. Kløften er 30 km lang og turen foretages i hurtigtgående motorbåde. Herfra er det muligt at iagttage sorte gribbe, pelikaner, krokodiller, aber og hejrer. Efter en fælles frokost kører vi videre til San Cristóbal (ca. 1 time). Her indkvarteres vi på et smukt, centralt beliggende hotel i kolonistil med kamin på alle værelser og en skøn patio i midten.

 

Dag 8: Indianske landsbyer og San Cristóbal.
Morgenen vil vi bruge til at besøge de to indianske byer, San Juan Chamula og Zinancantan, der ligger 10 km udenfor San Cristóbal. De er begge selvforsynende samfund med meget stærke indianske traditioner. I de to byer skal vi besøge kirkerne som officielt er katolske, men reelt bruges til indianske religiøse ceremonier. Herefter besøger vi den danske etnograf Frans Bloms hus. Huset ligger i udkanten af byen og indtil 1993 boede Frans Bloms enke her stadig. Huset er i dag indrettet som et museum, der er tilegnet det store arbejde Frans Blom gjorde i beskrivelsen af Lancandona indianernes kultur. Desuden fungerer huset som et opholdssted for indianere i nød. Vi skal spise middag i Frans Bloms spisestue. Om eftermiddagen kan man gå på opdagelse i byen, eller besøge markedet hvor der sælges kunsthåndværk produceret af de lokale indianere.


Dag 9: Agua Azul og ankomst til Palenque.
Vi forlader nu San Cristóbal for at køre ned fra bjergene til Palenque, der ligger i urskoven. Efter ca. fire timers kørsel gør vi holdt ved vandfaldene ved Agua Azul. Her kan man spadsere langs med vandfaldene og nyde synet af det smukke blå vand. Desuden kan man købe frokost på stedet. Efter endnu to timers kørsel ankommer vi til Palenque by, hvor vi bliver indkvarteret på et fantastisk hotel midt i junglen. Her er stemningsfyldt med hængekøjer udenfor værelserne og flere pools. Aftensmaden indtager vi på en spændende restaurant i byen.

 

Dag 10: Pyramiderne veed Palenque.
Hele morgenen skal vi besøge én af Maya indianernes mest kendte byer, Palenque, med de flotte ruiner. Området er meget stemningsfyldt og er placeret midt inde i urskoven, hvor man kan høre abeskrig og papegøjeskræppen. På museet kan man yderligere studere de arkæologiske fund fra området og bl.a. se en meget smuk kopi af den store hersker, Pakals, grav. Eftermiddagen er til afslapning i hotellets dejlige have. Aftensmaden er fælles.

 

Dag 11: I Lancandon-indianernes land.
Vi skal tidligt op på denne dag, som byder på en eventyrlig rejse ind i Lancandona indianernes land. Morgenmaden indtages undervejs i bussen, der kører os til Corozal ved Usumacinta-floden på grænsen til Guatemala. Vi sejler herefter i både til Yaxchilán, Frans Bloms yndlingsruiner. Derefter fælles frokost og videre til Bonampak med de imponerende vægmalerier. Sidst på eftermiddagen kører vi retur til hotellet i Palenque.

 

Dag 12: Kysten ved Campeche.
Vi kører fra morgenstunden til Campeche, der ligger fantastisk smukt ved Den Mexicanske Golf (ca. 5 timer). Byen er kendt som piraternes tilholdssted og desuden er det byen, hvorfra udtrykket cocktails kommer(a cocks tail = spraglet). Vi skal se bymuren, der blev bygget om byen for at gardere sig mod piratoverfald, og vi skal spadsere rundt i den farverige by. Vi indkvarteres på et centralt placeret hotel med udsigt til havet fra værelserne. På en lokal restaurant spiser vi aftensmad sammen.

 

Dag 13: Mayaruinerne ved Uxmal.
Rejsen fortsætter til Uxmal (2 timer), hvor vi skal se mayaruinerne med de smukke geometriske mønstre og den meget atypiske, ovale pyramide. Efter besøget spiser vi frokost på et nærliggende hotel, hvor vi ligeledes kan nå en dukkert i poolen. Derefter kører vi videre til den hvide by, Merida, hvor vi indkvarteres på et godt hotel, centralt beliggende i byen. Om aftenen kan man opleve den caribiske stemning i byen og evt. danse salsa.

 

Dag 14: Chichén Itza.
Vi kører fra Merida til de verdenskendte Maya pyramider ved Chichén Itza (2 timer). Her får vi en guidet rundtur, hvor skal vi opleve den kolossale boldspil plads samt El Castillo pyramiden, hvor slangen snor sig ned fra himlen ved forårsjævndøgn og op igen ved efterårsjævndøgn. Vi skal også se observatoriet, Templet med de 1000 krigere og den store cenote, den hellige kilde. Der bliver ligeledes tid til at opleve stedet på egen hånd. Efter denne store oplevelse kører vi til en cenote, hvor der bliver mulighed for at bade samt spise frokost. Derefter er der buskørsel til Playa del Carmen (3 timer), hvor vi indkvarteres på et skønt 4 stjernet resort, der ligger helt ud til havet. Opholdet her er all inklusive.

 

Dag 15: Afslapning ved kysten.
Afslapning ved det turkisfarvede vand med de hvide sandstrande eller mulighed for at tage på en ekstra tur til Maya ruinerne ved Tulum, syd for Playa del Carmen. Afskedsmiddag på én af hotellets restauranter.

 

Dag 16: Afsked med Mexico.
Efter morgenmaden og en sidste dukkert i det smukke vand kører vi til Cancun og flyver kl. 14.55 via Atlanta, USA og Amsterdam til Europa.

 

Dag 17: Ankomst til Billund/Kastrup.
Ankomst i Billund/Kastrup hen på eftermiddagen. 

Rejsen inkluderer

Fly, (KLM og Delta) skatter og afgifter, udsøgte mexicanske hoteller, halvpension, alle udflugter og entreer. Både dansk og mexicansk(engelsktalende) rejseleder på hele rejsen. Drikkepenge: i rejsens pris er drikkepenge til hoteller og restauranter inkluderet. Dog skal man beregne 5 dollar pr. dag til guide og chauffør.

Bemærk

Deltagelse i rejsen forudsætter, at man er i almindelig god form og ikke har alvorlige helbredsproblemer. Man skal være indstillet på længere busture (jvf. rejsebeskrivelsen) og vekslende klimatiske forhold, fra højlandet omkring Mexico City til den tropiske jungle i Chiapas. Desuden skal man inden rejsen foretage de nødvendige vaccinationer mod difteri, stivkrampe og hepatitis A. Det tilrådes at påbegynde en kur mod malaria. Kontakt din læge eller se yderligere på: www.ssi.dk. Rejseforsikring er obligatorisk og kan tegnes gennem Granada Kulturrejser ved tilmeldingen.

Vejret

undefined

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukket, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.