Fakta om rejsen

Tidsrum: 21. - 28.5. 2022.

Fly: Vi forventer at have rejsen åben for tilmelding i slutningen af 2021.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

Kr. 10.430ALENTEJO - KULTUR OG NATUR

Kun godt en times kørsel fra hovedstaden Lissabon ligger regionen Alentejo, som en næsten ukendt og fascinerende destination, uberørt af masseturismen. Her er store åbne vidder, her er stilhed og ro, og her er oprindelige hvide landsbyer.

På denne 8-dages tur får vi Alentejos landskaber og kultur under huden. Vi smager de gode lokale vine, den traditionelle olivenolie og egnens klassiske gastronomi. Vi fordyber os i områdets historie, traditioner og kunsthåndværk. På Unescos liste over verdens kulturarv findes den folkelige sangtradition i Alentejo. Den skal vi også opleve. Om aftenen og natten kan man tilmed nyde stjernevrimlen over Alentejo.

Rejseleder Maria Lopes er selv fra Alentejo og beskriver sin hjemegn her:

I Alentejo kan man nogen gange have på fornemmelsen, at tiden er gået i stå. Man mærker en autenticitet som er sjælden. Folk fra Alentejo er utroligt stolte af deres traditioner, der stadig er levende i alle familier. I Alentejos hjem laves der traditionel mad næsten hver dag. Min familie stammer fra Alentejo og til vores familiefester synges der ”Cante Alentejano”, som ikke bare er noget der optrædes med, når turisterne skal høre det. Det lever i os alle sammen. Hver jul får jeg altid 5 liter hjemmelavet olivenolie, for den, der sælges i supermarkedet, er ikke god nok, mener min fætter, der ejer en olivengård med mere end 100 år gamle træer. Alentejo er et sted, man rejser til, når man savner at være i kontakt med verdens rødder. Et sted, hvor man mærker historie, kultur og natur uden distraktioner. Og så er der også rigtig god vin!

 

 

Alentejo - kultur og natur, 21. - 28.5. 2022

Dag 1: Ankomst og videre til Évora
Afrejse fra Kastrup/Billund med fly til Lissabon. I lufthavnen møder vi Maria og kører med bussen med kurs mod vest til den vigtige kulturby Évora. Undervejs stopper vi ved det forhistoriske område Almendres Chromdech. Vi ser de to store stencirkler med samlet 95 sten fra den neolitiske periode (5.000 – 2.000 år f. Kr.). Her vil vi også nyde et glas af den lokale vin og høre nærmere om ugens program. Vi kører det sidste stykke til Évora og bliver indkvarteret på det centralt beliggende hotel, der er vores base de følgende 5 dage. Fælles middag på restaurant i byen.

Dag 2: Olivenolie og byrundtur i Évora
Efter morgenmaden kører vi med bussen til en af Alentejos mange olivengårde. Oliventræerne har været en del af det portugisiske landskab i tusindvis af år. Alentejo er én af de seks beskyttede olivenolie-regioner i Portugal og landets største producent. På gården får vi en rundvisning, smager deres olie samt spiser fælles frokost. Turen går nu tilbage til Évora, hvor vi foretager en byrundtur med fokus på byens historie. Ved hjælp af en række historiske fotos kommer vi tæt på byens fantastiske fortid. Vi vil besøge kirker, kapeller og øvrige monumenter, hvoraf flere normalt ikke er åbne for besøg. Middag på egen hånd i Évora. Maria kommer med forslag til gode restauranter i byen.

Dag 3: Smuk fæstningsby og tur på søen
Vi kører fra morgenstunden til middelalderbyen Monsaraz. Vi går en fælles tur i denne charmerende befæstede by med de hvide huse og labyrintiske gader. Herefter kører vi videre til Alqueva-søen, der er en af Vesteuropas største opdæmmede søer. Vi får en sejltur med guide på den betagende sø og spiser så frokost på en lokal restaurant her. I løbet af eftermiddagen kører vi retur til Évora, hvor der bliver tid til at nyde byen og spise middag på egen hånd.

Dag 4: Vin og marmor
Med bussen kører vi til vinhuset João Portugal Ramos. Her venter et spændende program med rundvisning, smagning og mulighed for at sammensætte din helt egen vin, som du efterfølgende kan tage med hjem! Programmet inkluderer også en fælles frokost med lokale råvarer. Turen fortsætter nu til Vila Vicosa, der ligger tæt på grænsen til Spanien. I dette område findes store forekomster af marmor, og vi hører om, hvordan materialet forarbejdes og hvilken rolle marmor spiller i forhold til den portugisiske byggestil. Sidst på dagen vender vi retur til Évora.

Dag 5: I hjertet af Alentejo 
Om formiddagen bliver der tid til at nyde Évora på egen hånd og spise frokost i byen. Herefter kører vi mod syd til den mindre by Alvito. På omkring 30 minutter er vi nu langt inde i det helt traditionelle Alentejo. Her findes den 3. mindste kommune i Portugal. Hovedparten af byen har ikke forandret sig væsentligt siden 1400-tallet. Vi hører om den gamle fresco-teknik og får mulighed for at opleve den folkelige sang fra området (kaldet ”Cante Alentejano”). Denne sangtradition er gennem generationer gået i arv blandt landarbejderne. I forbindelse med denne optræden får vi serveret en egnstypisk middag. Om aftenen vender vi tilbage til Évora.

Dag 6: Smuk landsby og lokal gastronomi
Vi forlader nu hotellet i Évora og kører med bussen mod nord til landsbyen Marvão. Byen er Portugals højest beliggende landsby, og her er en fantastisk udsigt ud over landskabet og ind over grænsen til Spanien. Efter en historisk introduktion til byen bliver der tid til at opleve, hvordan de lokale retter tilberedes. En gastronomisk specialist vil også fortælle om, hvilke vine, der egner sig til de enkelte retter. Efter at have nydt den lokale mad og de lokale vine kører vi videre til hotellet i Portalegre. Vi går en fælles byrundtur, inden der bliver tid til at nyde middag i byen på egen hånd.

Dag 7: Naturoplevelser og en lille drink
Vi kører med bus til det naturskønne Avis. Første stop bliver ved det historiske bycenter, hvor vi ser floden Ribeira da Seda. Her bliver vi mødt af en lokale guide, som vil vise os rundt på en kort vandretur i den skønne og fredelige natur og fortælle lidt om Alentejos fauna og flora. Derefter sejler vi ud på Ribeira de Seda med Eco Boat en båd der er 100% elektrisk og drevet af solenergi. Ombord nyder vi en lille drink og ser solen gå ned. Vi kører retur til Portalegre, hvor vi sammen spiser afslutningsmiddag.

Dag 8: Lissabon og hjemrejse
Efter morgenmaden kører vi gennem Alentejo til Lissabon. Ved ankomsten til Lissabon vil Maria tilbyde en introducerende byrundtur, inden der bliver tid til at tilbringe et par timer på egen hånd i hovedstaden. Herefter kører bussen til lufthavnen, hvorfra flyet afgår til Kastrup/Billund.

 

 

Maria Lopes undefined

Jeg er portugiser og har de seneste 15 år boet i flere europæiske lande, hvor jeg har læst turisme og kulturmanagement, samt arbejdet indenfor disse områder. Fra 2012 til 2018 boede jeg i Danmark, hvor jeg blev gift med Nikolaj. I 2015 startede vi vores portugisisk-danske familie, da vi fik vores søn Leo. I samme år blev jeg uddannet som Master i Turisme fra Aalborg Universitet i København, hvor jeg især havde fokus på bæredygtig turismeudvikling. Derudover arbejdede jeg hos Wonderful Copenhagen som projektleder i fem år.

I 2018 flyttede vores lille familie til Portugal, hvor jeg startede min egen turismevirksomhed med en mission om at fremvise Portugal til de danskere, der gerne vil opleve mit land på en autentisk måde. I denne sammenhæng samarbejder jeg blandt andet med Granada Kulturrejser som rejseleder i det sydlige Portugal med særligt fokus på Alentejo regionen.

Jeg har dedikeret mit professionelle liv til turisme og kultur. Jeg er nemlig dybt fascineret af at opdage nye kulturer (inklusive min egen!), lære og fordybe mig i nye sprog (jeg taler allerede fem) og jeg brænder for at kunne dele min passion for turisme med andre. Udover det drømmer jeg om en verden, hvor vi sænker tempoet og nyder øjeblikket. Det er i det tempo jeg vil vise dig mit Portugal.

Se en kort film fra Alentejo her