Fakta om rejsen

Tidsrum: 19. - 26. 10. 2024 

Tillæg for enkeltværelse: 2.500 kr.

Fly: Bliver lagt på efter jul.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus.  Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

Kr. 12.650LISSABON - ALGARVE

Rejsen favner både den elegante hovedstad Lissabon og den smukke og fredelige natur ved Algarve. I Lissabon skal vi udforske de ældste kvarterer i byen, men vi skal også opleve den moderne del omkring Park of Nations. Vi skal til Belém for at se det fantastiske Jerónimus kloster samt få et indtryk af den mondæne badeby Cascais. Fra Portugals hovedstad bevæger vi os mod syd til Europas syd-vestligste punkt. Her ligger den charmerende by Sagres, der er vores base et par dage, mens vi oplever naturen og området. Vi skal bo på et skønt hotel med udsigt over havet, vi sejler ud og ser delfiner, og vi får et godt indtryk af de dramatiske klipper. Rejsen afsluttes i den dejlige by Faro, hvor vi har tid til at nyde byen og de smukke hvide huse i centrum.

 

Lissabon - Algarve 19. - 26.10. 2024

Dag 1: Ankomst til Lissabon.
Med fly fra Kastrup direkte til Lissabon. Vi kører med vores egen bus til centrum af byen, hvor vi indkvarteres på hotellet*** og spiser middag på traditionel restaurant tæt ved hotellet.

Dag 2: Den ældste del af Lissabon.
Vi indleder dagen med at gå ad den elegante Avenida da Liberdade til det oprindelige Lissabon, hvor vi først ser den flotte dobbeltplads Rossio-Restauradores, inden vi bevæger os ind i byens ældste kvarter, Alfama. Her ser vi domkirken og fortsætter op til udsigtspunktet Miradouro de Santa Luzia. Vi nyder stemningen og en kop kaffe her, hvorefter vi går ad de snoede gader ned til vandet og kommer til den storslåede plads Praca do Comércio. Her hører vi nærmere om digteren Fernando Pessoa, der havde sit stambord på en café ved pladsen. Vi fortsætter til en god traditionel restaurant, hvor vi spiser sammen. For de interesserede er der mulighed for at opleve fado i det nærliggende kvarter Alfama (pris 20 €). Sidst på dagen er der tid til at nyde Lissabon på egen hånd.

 

Dag 3: Bélem og Estoril
Vi kører mod vest ud af Lissabon, og stopper i Bélem, hvor vi ser det store søfarermonument og Torre de Bélem. Vi ser også det storslåede kunstmuseum Centro Culturel de Belém, inden vi fortsætter mod vest til den mondæne badeby Cascais. Her skal vi spise en god traditionel ret med ris og skaldyr og nyde havet, inden vi kører retur til Belém, hvor vi med god lokalguide ser det imponerende Jerónimus-kloster i 1500-tallets manuelinske stil, som er speciel for Portugal. Sidst på dagen vender vi retur til Lissabon. 

Dag 4: Det historiske Lissabon.
Vi starter dagen i den højtliggende bydel Chiado. Her er mange fine cafeer, interessante små butikker og flotte huse fra slutningen af 1700-tallet. Vi besøger først museet med Carmo-klosterets gotiske ruiner og det arkæologiske museum. Herfra går vi videre til pladsen Praca do Principe Real, der har en fantastisk udsigt over byen. Her nyder vi en kop kaffe, inden vi spiser frokost sammen på en historisk restaurant i Barrio Alta. Om eftermiddagen ser vi sammen den smukke kirke São Roque, der er overdådigt udsmykket med kakler og guld. Herefter er der tid til at opleve byen på egen hånd, køre med de legendariske sporvogne og evt. besøge det store kunstmuseum Gulbenkian. 

Dag 5: Expo og mod syd til Sagres
Inden vi tager helt afsked med Lissabon, kører vi til Park of Nations, bygget til Expo 1998. Her skal vi bl.a. beundre Alvaro Siza´s Portugal-pavillon og Santiago Calatravas spektakulære togstation.
Nu sætter vi kursen mod syd og kører de godt 300 km til Sagres på Algarvekysten. Her indkvarteres vi på et skønt hotel**** med udsigt over havet. Vi går en kortere tur i området og får et indtryk af den flotte natur med klipperne, havet og de mange fugle. Fælles aftensmad på hotellet.

 

Dag 6: Delfiner og Henrik Søfareren
Hvis vejret tillader det, indleder vi dagen med at tage en sejltur, hvor vi kan se delfiner og havfugle
. Efter frokost på egen hånd går vi en tur i området og kommer bl.a. ud til forbjerget Ponta de Sagres. Her ligger fortet Fortaleza do Promontório med en vindrose (43 m i diameter), der menes at stamme fra Henrik Søfarerens tid. For de interesserede bliver der også tid til en dukkert, enten i havet eller i hotellets pools (både ude og inde). Om aftenen spiser vi fælles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 7: Den hvide kystby Faro
E
fter morgenmaden bliver vi hentet med bussen og kører til Faro. På et par timer er vi fremme i byen, hvor vi bliver indkvarteret på et dejligt hotel**** lige ved havnen og centrum. Vi går en tur gennem den charmerende ældste del af Faro, hvorefter der er tid på egen hånd, inden vi nyder en god afskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 8: Afrejse fra Faro.
Efter morgenmaden kører vi i lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte til Kastrup. 
 

Rikke Johannesen
undefined

I 1995 flyttede jeg til Portugal. Jeg er gift med Carlos som er portugiser, og vi har to store børn. Carlos har en meget stor familie, og de tog rigtig godt imod mig. Jeg har fra første dag følt mig meget hjemme her. 

I Lissabon tog jeg turist uddannelsen og blev færdig som guide i 2000. Siden har jeg arbejdet som statsautoriseret guide, både for rejsebureauer, firmaer, skoleklasser, familier og individuelle gæster.

Portugal er et skønt land at bo og rejse i. Portugiserne er utrolig søde og meget gæstfrie. Her er meget kultur, historie, god gastronomi og fantastisk natur.
Det jeg gerne vil vise og fortælle til mine gæster, er det autentiske Portugal. Alt det man ikke kan læse sig til i en guide bog, eller se på internettet. Jeg elsker at fortælle om familielivet, om portugiserne, hvad laver de når de har fri, hvordan er en søndagsfrokost. Kort sagt lidt om det hele.

 

 

Tag en tur gennem Lissabon med den berømte sporvogn 28 her