Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 20. - 27.10. 2021

Tillæg for enkeltværelse: 2.000 kr.

Fly: Direkte fly fra Kastrup med TAP til Lissabon. Retur med direkte fly (Norwegian) fra Faro til Kastrup.

Mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg. Kontakt os og hør nærmere.

Fra Kastrup kl. 12.50 med ankomst til Lissabon kl. 15.40.
Retur fra Faro kl. 10.35 med ankomst til Kastrup kl. 15.00.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus.  Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19..

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

Kr. 11.000


Bestil rejseLISSABON OG ALGARVE

Rejsen favner både den elegante hovedstad Lissabon og den smukke og fredelige natur ved Algarve. I Lissabon skal vi udforske de ældste kvarterer i byen, men vi skal også opleve den moderne del omkring Park of Nations. Vi skal til Belém for at se det fantastiske Jerónimus kloster samt få et indtryk af den mondæne badeby Cascais. Fra Portugals hovedstad bevæger vi os mod syd til Europas syd-vestligste punkt. Her ligger den charmerende by Sagres, der er vores base et par dage, mens vi oplever naturen og området. Vi skal bo på et skønt hotel med udsigt over havet, vi sejler ud og ser delfiner, og vi får et godt indtryk af de dramatiske klipper. Rejsen afsluttes i den dejlige by Faro, hvor vi har tid til at nyde byen og de smukke hvide huse i centrum.

 

Lissabon - Algarve 20. - 27.10. 2021

Dag 1: Ankomst til Lissabon.
Med fly fra Kastrup direkte til Lissabon. Vi kører med vores egen bus til centrum af byen, hvor vi indkvarteres på hotellet*** og spiser middag på traditionel restaurant tæt ved hotellet.

Dag 2: Den ældste del af Lissabon.
Vi indleder dagen med at gå ad den elegante Avenida da Liberdade til det oprindelige Lissabon, hvor vi først ser den flotte dobbeltplads Rossio-Restauradores, inden vi bevæger os ind i byens ældste kvarter, Alfama. Her ser vi domkirken og fortsætter op til udsigtspunktet Miradouro de Santa Luzia. Vi nyder stemningen og en kop kaffe her, hvorefter vi går ad de snoede gader ned til vandet og kommer til den storslåede plads Praca do Comércio. Her hører vi nærmere om digteren Fernando Pessoa, der havde sit stambord på en café ved pladsen. Vi fortsætter til en god traditionel restaurant, hvor vi spiser sammen. Eftermiddagen er afsat til at opleve byen på egen hånd, køre med de legendariske sporvogne og evt. besøge det store kunstmuseum Gulbenkian.

 

Dag 3: Det historiske Lissabon.
Vi starter dagen i den højtliggende bydel Chiado. Her er mange fine cafeer, interessante små butikker og flotte huse fra slutningen af 1700-tallet. Vi besøger først museet med Carmo-klosterets gotiske ruiner og det arkæologiske museum. Herfra går vi videre til pladsen Praca do Principe Real, der har en fantastisk udsigt over byen. Her nyder vi en kop kaffe, inden vi spiser frokost sammen på en historisk restaurant med de typiske kakkelvægge. Om eftermiddagen ser vi sammen den smukke kirke São Roque, der er overdådigt udsmykket med kakler og guld. For de interesserede er der mulighed for at opleve fado i det nærliggende kvarter Barrio Alto (pris 20 €). Sidst på dagen er der tid til at nyde Lissabon på egen hånd.

 

Dag 4: Bélem og Estoril
Vi kører mod vest ud af Lissabon, og stopper i Bélem, hvor vi ser det store søfarermonument og Torre de Bélem. Vi ser også det storslåede kunstmuseum Centro Culturel de Belém, inden vi fortsætter mod vest til den mondæne badeby Cascais. Her skal vi spise en god traditionel ret med ris og skaldyr og nyde havet, inden vi kører retur til Belém, hvor vi med god lokalguide ser det imponerende Jerónimus-kloster i 1500-tallets manuelinske stil, som er speciel for Portugal. Sidst på dagen vender vi retur til Lissabon. 

 

Dag 5: Expo og mod syd til Sagres
Inden vi tager helt afsked med Lissabon, kører vi til Park of Nations, bygget til Expo 1998. Her skal vi bl.a. beundre Alvaro Siza´s Portugal-pavillon og Santiago Calatravas spektakulære togstation.
Nu sætter vi kursen mod syd og kører de godt 300 km til Sagres på Algarvekysten. Her indkvarteres vi på et skønt hotel**** med udsigt over havet. Vi går en kortere tur i området og får et indtryk af den flotte natur med klipperne, havet og de mange fugle. Fælles aftensmad på hotellet.

 

Dag 6: Delfiner og Henrik Søfareren
Hvis vejret tillader det, indleder vi dagen med at tage en sejltur, hvor vi kan se delfiner og havfugle
. Efter frokost på egen hånd går vi en tur i området og kommer bl.a. ud til forbjerget Ponta de Sagres. Her ligger fortet Fortaleza do Promontório med en vindrose (43 m i diameter), der menes at stamme fra Henrik Søfarerens tid. For de interesserede bliver der også tid til en dukkert, enten i havet eller i hotellets pools (både ude og inde). Om aftenen spiser vi fælles middag i hotellets restaurant.

 

Dag 7: Den hvide kystby Faro
E
fter morgenmaden bliver vi hentet med bussen og kører til Faro. På et par timer er vi fremme i byen, hvor vi bliver indkvarteret på et dejligt hotel**** lige ved havnen og centrum. Vi går en tur gennem den charmerende ældste del af Faro, hvorefter der er tid på egen hånd, inden vi nyder en god afskedsmiddag på hotellet.

 

Dag 8: Afrejse fra Faro.
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen i Faro, hvorfra vi flyver med direkte fly til Kastrup. 
 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Kultur og historie har min store interesse. Jeg nyder at være på rejse og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser.

 

 

Tag en tur gennem Lissabon med den berømte sporvogn 28 her