Fakta om rejsen

Tidsrum: 18. - 27.3. 2021

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Vi forventer at have rejsen åben for tilmelding i oktober måned 2020.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 9 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i. 

Bemærk, at rejsen ikke er egnet for gangbesværede (flere dage går vi samlet 5-6 km).

11.350 kr.ANDALUSIEN CON AMOR

Velkommen til skønne, varme Andalusien, som har været min fortryllende hjemmebane siden 1985. 

I løbet af ti dage rejser vi gennem fantastiske landskaber, besøger historiske seværdigheder og monumenter, som vidner om den storhed og ekstravagante kultur, der dominerede den sydlige halvdel af Spanien for mere end 1.000 år siden. Intet andet sted i Vesteuropa finder vi så eminente elementer fra den islamiske periode som her. 

Men ikke nok med det. Vi skal også snuse til dagliglivet i landsbyerne, i bjergene og besøge steder, den almindelige turist sjældent kommer. Vi skal bo på et dejligt landhotel med en forrygende udsigt over dalen og bjergene. Her finder vi fred og ro og mærker, hvordan indbyggerne lever et liv, der ligger milevidt fra det travle liv i storbyerne. 

Naturligvis inddrager rejsen også andre aspekter af livet i Andalusien: den kristne og islamiske kulturarv, flamencoen, gastronomien, arkitekturen - ja, hele den betagende atmosfære og energi, der gennemsyrer denne del af Spanien.


 

Hotellerne
Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i de byer, vi besøger, samt på et smukt landhotel i udkanten af landsbyen Zahara de la Sierra beliggende på grænsen mellem de to provinser Malaga og Sevilla. Det er derfor muligt at spadsere til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet.

 

Mange hilsner 

Pia Bruun Nielsen

Vi er lige kommet hjem efter en dejlig tur til Andalusien. Det er var nogle spændende steder vi besøgte, og vi havde en fantastisk god guide! 

Pia Bruun ved utroligt meget, har et behageligt væsen, var meget hjælpsom og var altid meget lydhør for ønsker, ændringer eller andet der forekom. Tusind tak for hende!

- Bodil og Johannes Jakobsen, Arden

Andalusien con Amor, 18. - 27.3. 2021

Dag 1: Ankomst og videre til centrum af Granada
Med direkte fly fra Kastrup/Aalborg til Malaga. Ved ankomsten bliver vi modtaget af vores rejseleder Pia Bruun i lufthavnen og kører derfra gennem de smukke bjerglandskaber til Granada. Undervejs fortæller Pia om Granadas rolle i middelalderen og om det muslimske Al-Andalus, der i en periode på næsten 800 år satte sit præg på Den Iberiske Halvø. Indkvartering på dejligt hotel centralt beliggende ved det historiske torv Bib-Rambla. Sidst på eftermiddagen spadserer vi en kortere tur rundt i bycentrum, inden der er fælles middag på en nærliggende restaurant.

Dag 2: Hulerne ved Sacromonte og fantastiske Alhambra
Vi starter dagen med at gå en tur i det legendariske sigøjnerkvarter Sacromonte. En del af kvarterets indbyggere bor fortsat i grotte-huse, og vi ser, hvordan de har indrettet sig. Vi spadserer til det smukke arabiske kvarter Albaicin, hvorfra vi skal nyde en af de smukkeste udsigter til Alhambra, som man kan tænke sig. Herfra fortsætter vi tilbage til bycentrum, hvor vi spiser fælles frokost på én af lokalbefolkningens foretrukne restauranter. Om eftermiddagen er der besøg på Alhambra – ét af verdens smukkeste bygningsværker. Vi bliver vist rundt af kompetent guide, som fortæller om Nasride-dynastiets smukke paladser og de duftende haver. Aftensmad på egen hånd – Pia vil være behjælpelig med at finde gode spisesteder.

Dag 3: Cordoba med patioer, jødekvarteret og bodega
Efter morgenmaden kører vi til Cordoba med kort formiddagspause ved en af de nedlagte togstationer langs den gamle olivenrute. Her er der mulighed for at købe god olivenolie samt mange produkter fremstillet af olien. Resten af turen følger vi Kalifat-ruten mellem Granada og Cordoba. Vi bliver indkvarteret på et charmerende hotel i centrum. Frokost på egen hånd, inden vi mødes for at udforske Cordobas legendariske jødiske kvarter. Her findes det sefardiske hus og en af de mest velbevarede synagoger, der er tilbage i Spanien. Vi kigger ind til de blomstrende patioer, som byen er så berømt for. Undervejs skal vi også på lokal ”bodega”, hvor der er mulighed for at smage på Cordobas vine. Fælles middag på en af byens rigtig gode restauranter, hvor der serveres en herlig menu inspireret af det marokkanske køkken.

Dag 4: Cordobas store moské og det arabiske kvarter
Formiddagen er afsat til et fælles besøg med guide i Cordobas unikke moské-katedral. Intet andet sted i verden finder man noget lignende: En kombination af en gammel moské og en katolsk katedral – i samme bygning. Moskeen er i dag en unik turistattraktion, mens katedralen fortsat bliver anvendt af byens katolikker. Vi spiser fælles frokost på en lokal restaurant, hvor vi går vi ombord i den berømte sydspanske tapas-kultur. Eftermiddagen er afsat til rundvisning i byens arabiske kvarter. Aftensmad på egen hånd.

Dag 5: Til Sevilla med stop i skønne Carmona
Afgang fra Cordoba til Sevilla med kaffestop i den skønne by Carmona, som for både romerne, maurerne og de kristne var et strategisk vigtigt punkt ved indgangen til Sevilla. Vi går gennem byens charmerende gader, ser kirker og klostre, inden vi kører videre til Sevilla. Her stopper vi først ved byens berømte Plaza de España, der var hovedsæde for afholdelse af den iberisk-amerikanske Verdensudstilling i 1929 og i dag er én af de fremmeste eksponenter for Sevillas regional-arkitektur. Efter indkvartering på et charmerende hotel beliggende op til et fredeligt torv, er der frokost på egen hånd. Herefter skal vi udforske lokalkvarteret. Der vil være mulighed for at nyde udsigten over hovedstadens tage og kirkespir fra Las Setas, en gigantisk trækonstruktion. Om aftenen bliver der lejlighed til at opleve flamenco (pris 20 euro), inden vi spiser fælles middag  på en typisk Sevilla-restaurant.

Dag 6: Sevilla med kongepalads, Santa Cruz og kvarteret Triana
Formiddagen er afsat til besøg i Sevillas smukke tidligere jødiske kvarter, Santa Cruz, og kongepaladserne, Real Alcázar, alt sammen med kompetent lokalguide. Bagefter spiser vi frokost på en charmerende restaurant i bycentrum. Om eftermiddagen kan man spadsere over en af de smukke broer over Guadalquivir-floden og gå på opdagelse i det spændende Triana-kvarter. Der er også mulighed for at tage en tur med en flodpram.

Dag 7: Sevillas domkirke og videre til den hvide bjergby Zahara 
Efter at vi har pakket vores kufferter, spadserer vi til Sevillas domkirke, som er verdens største gotiske katedral, opført på det sted, hvor der tidligere fandtes en moské. Vi begynder ved det smukke klokketårn, som oprindeligt tjente som minaret, bygget i det 12. århundrede. I katedralen ser vi Columbus´ imponerende gravmæle og den gigantiske guldbelagte altertavle - den største, der findes i den kristne verden. Efter besøget i dette overflødighedshorn af en katedral er der frokost på egen hånd, inden vi kører videre mod den lille bjerglandsby Zahara. Her bliver vi indkvarteret på et roligt og charmerende familiehotel. Kort vandretur i landsbyen, hvorfra der er en imponerende udsigt over søen og bjergene. Siden skal vi nyde fælles middag på hotellet, lavet af husets frue.

Dag 8: Ronda med den dybe kløft og de hængende haver 
Formiddagen er afsat til et besøg i den smukke by Ronda, der er bygget op omkring den dybe kløft, der deler byen i to: Den nyere kristne del og den gamle muslimske del. Vi nyder udsigten fra broen over kløften og kan bl.a. se de hængende haver, som er betegnelsen på de huse, der er bygget ud til skrænten. Vi spadserer rundt i de charmerende gader med forskellige museer og gamle paladser. Frokost på egen hånd i Ronda.
Om eftermiddagen kører vi videre mod Malaga og oplever undervejs den spektakulære landsby Setenil de las Bodegas, hvor husene som svalereder er bygget ind under klippens fremspring. Vi spadserer en kort tur i byens smalle gader og der bliver tid til en kaffepause.
Herefter kører vi videre til Malaga, hvor vi indkvarteres på et hyggeligt hotel tæt ved katedralen. Der er fælles aftensmad på god lokal restaurant.

 

Dag 9: Malaga med fæstning, katedral og strøggader
Vi tilbringer dagen i Malaga med byvandring til flere seværdigheder: Malagas gamle fæstning, katedralen, Picassos fødehus og det nye innovative område, kaldet Soho. Frokost og eftermiddag på egen hånd. Mulighed for at besøge museer eller slentre rundt i den gamle bydel. Fælles afskedsmiddag på en nærliggende restaurant.

 

Dag 10:  Afsked med Andalusien og hjemrejse
Formiddagen er afsat til at opleve den nye havnefront og evt. tage en times havnerundfart. Efter middag kører vi med bussen til lufthavnen.

 

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Der er noget ved naturen, som jeg gerne vil – og sådan har det vist altid været! Hertil kommer mødet med historien og kulturen - og ikke mindst formidling – så det er vel ikke så underligt, at jeg blev rejseleder allerede tilbage i 1990´erne. Siden da har beskæftiget mig med kommunikation, som radiospeaker og nyhedsskribent – kombineret med masser af ture og rejser i min hjemegn her i Sydspanien, hvor jeg har boet siden 1985. Men jeg bliver stadig imponeret, når jeg går på opdagelse i Andalusiens fascinerende natur, historie og kultur, og jeg ser det som min fornemmeste opgave at formidle det videre! Her er stort set alt: imponerende natur, dramatisk historie, en stærk lokalkultur og traditioner og skikke, som stadig holdes i hævd.