Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Udsolgt, men mulighed for at blive skrevet på venteliste.

Tidsrum: 28.9 - 5.10. 2021.

Tillæg for enkeltværelse: 1.900 kr.

Fly: Med Lufthansa fra Kastrup og Billund til Bilbao t/r. 

Fra Kastrup kl. 6.40 med ankomst til Bilbao kl. 13.30. Hjemrejse fra Bilbao kl. 7.40. med ankomst til Kastrup kl. 12.20. Der er mellemlanding begge veje.

Fra Billund kl. 6.50 med ankomst til Bilbao kl. 13.30. Hjemrejse fra Bilbao kl. 7.40. med ankomst til Billund kl. 14.15. Der er mellemlanding begge veje.

Rejsen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension (inkl. drikkevarer), entreer og guide samt kørsel i egen bus. Alle værelser har eget bad og toilet. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i. 

Rejsen udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

10.900 kr.


Bestil rejseDET GRØNNE SPANIEN

Her kommer en sjælden mulighed for at komme med på en grupperejse til det smukke og varierede Nordspanien, fra Oviedo i vest til Bilbao i øst. 

På denne rejse dækker vi hele spekteret fra Altamira-hulerne med de 14.000 år gamle hulemalerier til det topmoderne og innovative Guggenheim museum i Bilbao. Læg hertil maleriske landsbyer, bjerge, en dramatisk kyst og store gastronomiske oplevelser.

Hoteller

Vi bor på gode spanske hoteller, der ligger centralt placeret i byerne. Det er derfor muligt at gå til de fleste attraktioner samt nyde aftenstemningen i centrum. Alle værelser har eget bad og toilet. Vi har selv fundet alle hoteller, som vi har samarbejdet med gennem en årrække. 

Det grønne Spanien, 28.9. - 5.10. 2021

 

Dag 1: Ankomst til Oviedo
Afrejse med Lufthansa fra Kastrup/Billund til Bilbao. Med bus kører vi på motorvejen ad den smukke rute langs kysten til Oviedo. Indkvartering på centralt beliggende hotel i byen. Vi går en fælles byrundtur og får indtryk af den ældste del af Oviedo. Om aftenen spiser vi sammen på en hyggelig restaurant tæt ved hotellet.
 

Dag 2: Præromansk arkitektur og domkirken i Oviedo
Vi indleder dagen med at besøge kirken San Julián de los Prados. Den er den største og mest udsmykkede af de ca. 10 kirker, der findes i den præromanske stilart fra omkring 900-tallet. Vi kører lidt udenfor byen for at besøge det kongelige palads Santa Maria de Naranco. Det ligger smukt oppe i de grønne bakker med udsigt over Oviedo. Herefter kører vi retur til byen, hvor der bliver tid til frokost på egen hånd, inden vi går til katedralen og i krypten ser Camara Santa med det berømte sværd brugt i den kristne generobring. Har man lyst, kan man dernæst besøge byens meget interessante arkæologiske museum, hvor der er udstillet flere fund fra den præ-romanske periode. Fælles middag på en traditionel asturiansk restaurant.

 

Dag 3: Bjergene og højlandet
Vi  forlader Oviedo og kører ind i bjergene ved Picos de Europa. Først stopper vi i den stemningsfyldte by Cangas de Onis, inden vi kører op i højlandet, hvor der bliver mulighed for at vandre (ca. en time) ved de to bjergsøer Lago de Enol og Lago de La Ercina. Her er der chance for at se både ørne, ravne, gribbe og falke. Har man ikke lyst til at vandre, kan man nyde stedet og udsigten. Hen på eftermiddagen skal vi besøge klippehulerne ved Covadonga, hvor kong Pelayo i år 722 stod i spidsen for en legendarisk sejr over maurerne, der indledte den kristne generobring, La Reconquista. Vi kører nu ned fra bjergene igen, til Cangas de Onís, hvor vi indkvarteres på et dejligt hotel, beliggende lige ved floden og den romerske bro. Vi spiser fælles middag i byen.

 

Dag 4: Landsbyerne i Picos de Europa
Denne dag tilbringer vi på landet, i de små landsbyer i bjergene Picos de Europa. Vi laver en lille afstikker op i bjergene for at opleve den charmerende by Potes, egnens kommercielle centrum. I Potes besøger vi det lille museum med bøger af munken Beato, hvor han i Middelalderen kommenterer Apokalypsen fra Johannes Åbenbaringen. Landskabet er desuden helt specielt med nærheden til bjergene, de grønne marker og klipper, der danner smalle kløfter, hvor solen knapt når ned. Vi afrunder vores udflugt med at besøge klostret Sankt Toribio, der er kendt for at opbevare det største stykke af Kristi kors. Nu kører vi ned til kysten, hvor vi skal opleve byen Comillas. Her er en række interessante bygninger. Vi besøger den kendteste bygning af dem alle: villaen "El Capricho" tegnet af Antonio Gaudí i 1883. Endelig kører vi det sidste stykke til Santillana del Mar, hvor vi indkvarteres i byen, der er totalt fredet og giver et interessant indblik i middelalderlig arkitektur. I ét af disse renoverede huse fra det 18. århundrede skal vi overnatte. Der bliver tid til at gå en aftentur i byen, nyde de mange gamle huse og den særlige stemning, inden vi spiser middag sammen.

 

Dag 5: Altamira hulerne og Santander
Inden vi forlader denne smukke by, vil vi besøge byens gamle kirke og klosteret Sankt Juliana. Der er tale om en smuk bygning fra det 12. århundrede og egnens vigtigste, religiøse monument. Herefter skal vi besøge Altamira museet, der ligger tæt ved. Her har man på en spændende måde genskabt hulen og en tro kopi af de fantastiske 14.000 år gamle hulemalerier. Turen fortsætter til Cantabriens hovedstad Santander, der ligger skønt ved havet og med udsigt til bjergene. Vi holder frokostpause her, inden vi kører videre langs kysten til Bilbao. Evt. kan man tage sig en dukkert i det klare vand. Vi passerer en del kystbyer, der er udsmykket med farvede huse og omgivet af palmer. Her boede mange immigranter, der blev rige i Latinamerika og siden vendte hjem med formuen, kaldet "Los Indianos". I Bilbao indkvarteres vi på et hotel i centrum og spiser middag sammen på en nærliggende restaurant.

Dag 6: Bilbao med Guggenheim
Med god lokal guide besøger vi sammen det fantastiske Guggenheim museum i Bilbao. Der bliver også tid til at komme rundt på museet alene. Frokost er på egen hånd, og om eftermiddagen er der tid til at opleve Bilbao. Vi slutter dagen af med at spise fælles middag på lokal restaurant.

Dag 7: Udflugt i Baskerlandet
Denne sidste hele dag på rejsen skal vi bruge på at få et grundigere indtryk af Baskerlandet. Vi kører først til den vigtige by Gernika, hvor vi bl.a. skal se parlamentsbygningen samt høre mere om byens dramatiske historie. Herfra kører vi til den elegante kurby San Sebastian, hvor vi sammen spadserer en tur, hvorefter det er muligt er finde frokost på egen hånd. Om eftermiddagen besøger vi museet for én af Baskerlandets største kunstnere, Eduardo Chillida. Hér, i parken til hans tidligere bolig, kan man opleve nogle af hans udtryksfulde jernskulpturer. Vi får en guidet rundtur i parken og kan senere på egen hånd besøge museet. Sidst på dagen kører vi retur til Bilbao, hvor vi samles til afslutningsmiddag.

 

Dag 8: Hjemrejse
Efter en tidlig morgenmad er der afrejse med Lufthansa til Kastrup/Billund.

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Kultur og historie har min store interesse. Jeg nyder at være på rejse og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser.