Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 19. - 26.2. 2024

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Direkte fly med SAS fra Kastrup til Malaga t/r.

Afrejse fra Kastrup kl. 14.05. med ankomst til Malaga kl. 17.55.
Hjemrejse fra Malaga kl. 18.45 med ankomst til Kastrup kl. 22.30.

Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på fly fra Aalborg (anslået pris pr. person: 1.000 kr.)

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

Bemærk, at rejsen ikke er egnet for gangbesværede.

 

10.850 kr.


Bestil rejseFORÅR I ANDALUSIEN

 

Drømmer du om forår, inden vinteren er slut? Denne rejse tager dig med til det skønne og solrige Andalusien, hvor de blomstrende mandeltræer lyser op i de storslåede, grønne bjerglandskaber. Vi tager dig med op til de små hvidkalkede landsbyer, nyder stemningen i de brostensbelagte gader med besøg hos lokale kunsthåndværkere. Vi slutter rejsen af i Malaga, hvor der er en hel dag til at udforske museer og vandre rundt i den smukke gamle bydel.

 

 

 

Forår i  Andalusien, 19. - 26.2. 2024

Dag 1:
Vi bliver modtaget af Pia Bruun i lufthavnen og kører til vores hotel i kystbyen Rincon de la Victoria, der ligger en halv times kørsel øst for Malaga. Her skal vi bo de første tre dage. Fra alle værelser er der udsigt til Middelhavet. Efter en kort præsentation af ugens program, er der aftensmad på en lokal restaurant.
 

Dag 2:
Denne dag er afsat til et besøg på en familieejet bodega, og så skal vi på udkig efter blomstrende mandeltræer. Straks efter morgenmaden kører vi direkte op i bjergene til den lille landsby Moclinejo. Byen ligger i et vindistrikt øst for Malaga, og den lokale vinproducent har gennem fire generationer fremstillet de verdensberømte søde Malaga-vine. Nu omfatter produktionen både bordvine og hedvine. Vi starter turen ude i vinmarken, hvor vi ser, hvordan man dyrker druer på de stejle skråninger og slutter af med smagsprøver og et besøg på bodegaen. Efter fælles frokost i nabolandsbyen spadserer vi en tur i de blomsterbesmykkede gader, inden vi vender tilbage til vores hotel. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 3:  
I den østligste del af Malaga provinsen ligger to meget charmerende byer, Nerja og Frigiliana, som vi skal besøge i dag. Det er også her, vi skal på tur til ”spøgelsesbyen” Acebuchal. Vi kører først til Nerja, der ligger helt nede ved kysten. Fra Europa Balkonen er der en storslået udsigt over Middelhavet. Her er der tid til en bytur og formiddagskaffe på én af de mange hyggelige caféer, inden vi kører op til nabobyen Frigiliana, kendt for sine charmerende gader og facader og sit internationale kunstnermiljø. Vi spadserer gennem byen til det historiske, mauriske kvarter, El Barrio Morisco, og bliver bagefter hentet af bussen og fortsætter til lilleputlandsbyen Acebuchal. Byen blev rømmet for beboere under Franco-diktaturets hetz mod republikanere og var helt forladt til 1990’erne, da efterkommere af de oprindelige indbyggere besluttede at give byen et nyt liv. Vi vandrer på markvejen ind til vores restaurant, hvor der serveres en spændende frokost lavet af lokale produkter. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 4:
Vi forlader nu kysten og begiver os op i Sierra Nevada bjergene, der udover den fantastiske natur byder på en enestående kulturarv indenfor arkitektur, gastronomi og kunsthåndværk. Vi skal op i ca. 1.000 meters højde og starter besøget i kurbyen Lanjarón. Byen ligger i det legendariske Alpujarras, der var et af de sidste områder i Sydspanien, der overgav sig til de kristne. I den berømte roman ”Fatimas hånd” af forfatteren, Ildefonso Falcones er dele af handlingen henlagt til Lanjarón. Byen er vidt berømt for sit rene, klare drikkevand og de mineralske kurbade. Efter en kaffepause fortsætter turen til et skinke-tørreri. Vi hører, hvordan man tørrer de tusindvis af spanske landskinker i den friske, tørre bjergluft.
I bjerglandsbyen Capileira spiser vi en fælles frokost med delikatesser fra bjergene, inden vi kører videre til nabolandsbyen Bubión, hvor vi besøger det lille egnsmuseum Casa Alpujarreña. Her bliver vi klogere på områdets særegne kulturarv, der har dybe rødder helt tilbage til den mauriske periode. Vi slutter vores besøg i den sidste lille bjergby, Pampaneira, der er kendt for sine tæpper og håndvævede ting. Vi fortsætter til Guejar Sierra, der ligger lidt udenfor Granada. Her skal vi bo de næste par dage. Hotellet er familiedrevet af de tre søskende, Rosa, Alberto og Juan.

  

Dag 5:  
Vi kører fra hotellet til provinshovedstaden Granada. Vi skal sammen udforske den del af byen, der er kendt som ”sigøjnerkvarteret” i Sacromonte med bl.a. ”De Sortes Skrænt”. Vi går også gennem det gamle arabiske kvarter, Albaicín. På vores tur kommer vi forbi historiske grottehuse, som har været beboet gennem generationer. Vi hører om den selvbestaltede sigøjnerkonge Chorrohumo og om, hvordan marginaliserede grupper i århundreder har søgt tilflugt udenfor bymuren.
Undervejs får vi nogle forrygende udsigter til den gamle paladsby og maurerfæstningen, Alhambra. Der er frokost på egen hånd og mulighed for at besøge katedralen, Det Kongelige Gravkapel med de jordiske rester af De Katolske Konger, de arabiske bade, drikke te på et marokkansk tehus m.v. Fælles middag på hotellet.

 

Dag 6: 
Mulighed for en smuk vandretur i Guejar Sierra ad den gamle minetogbane La Maitena, inden vi kører ned til Middelhavet igen. Fra Sierra Nevadas stejle bjergskråninger bevæger vi os ned til kystbyen Salobreña, hvor de hvidkalkede huse er placeret malerisk på et klippefremspring. Området kaldes Costa Tropical, fordi man her har et specielt godt klima til tropiske afgrøder. Vi går rundt i byens smalle gader – et klart levn fra den mauriske periode – og nyder en fælles frokost på en dejlig restaurant helt nede ved havet, som disker op med en salat med områdets frugter og en fantastisk paella med alt godt fra havet. Mulighed for en spadseretur langs stranden, inden vi kører til Malaga og indkvarteres på et centralt beliggende hotel.

 

Dag 7: 
På denne sidste dag går vi om bord i Malagas historiske kulturarv. Vi lægger ud med byvandring og hører om byens fascinerende historie, ser resterne af det romerske teater, den enarmede katedral og hører om spændende personligheder fra 1800-tallets storhedstid, da Malaga var en af Spaniens absolut førende industribyer. I denne periode fik byen besøg af fremtrædende europæiske rejsende og forfattere, som vores egen H. C. Andersen. Efter frokost på egen hånd er der mulighed for at besøge Picasso-museet, den mauriske fæstning, gå en strøgtur på den nye
havnefront eller slappe af, inden der er fælles afskedsmiddag.Dag 8:
Afhængig af afrejsetidspunkt er der mulighed for en shopping eller slentretur i byens gader, inden vi kører til lufthavnen.

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Efter mere end 35 år i Spanien glæder jeg mig til at vise jer ukendte sider af dette fascinerende land. Vi går bag facaden på de fortryllende andalusiske hovedstæder og får et indblik i den periode, da en stor del af den iberiske halvø var underlagt islam. Derfra stammer kongepaladset i Sevilla, den store Moské i Córdoba og Nasride-dynastiets prægtige Alhambra i Granada. På Mallorca går vi tæt på lokallivet i de små fiskerbyer hvor traditionerne endnu trodser turismen. Vi finder ro mellem de tykke mure på det historiske kloster i Lluc, som står i kontrast til Palmas pulserende storbymiljø. Uanset hvilken rejse du vælger dykker vi ned i kulturen og lokalhistorien, alt sammen tilsat gastronomiske fristelser og gode vine undervejs.