Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum:  5. - 14.10. 2021.

Tillæg for enkeltværelse: 1.900 kr.

Fly: Med KLM fra Kastrup, Billund og Aalborg via Amsterdam til Bilbao t/r.

Fra Kastrup kl. 11.50 med ankomst til Bilbao kl. 16.30. Hjemrejse fra Bilbao kl. 17.15. med ankomst til Kastrup kl. 22.30.

Fra Billund kl. 10.15 med ankomst til Bilbao kl. 16.30. Hjemrejse fra Bilbao kl. 17.15. med ankomst til Billund kl. 22.45.

Rejsen inkluderer: fly, skatter og afgifter, 9 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

13.150 kr.


Bestil rejseKULTURREJSE TIL SANTIAGO

Gennem mere end 1.000 år har mennesker vandret på El Camino til Santiago de Compostela. Det har naturligvis afsat en mængde kulturelle spor, som kan opleves den dag i dag, hvor strømmen af pilgrimme stadig vokser.

På denne rejse bliver der mulighed for at få et godt og grundigt indtryk af pilgrimsruten og dens lange historie. Vi begynder rejsen i Bilbao for at opleve det fantastiske Guggenheim museum. Herefter følger vi ruten næsten 500 km til Santiago og Finisterra længst ude mod vest. Undervejs stopper vi ved både kendte og mindre kendte steder: de fantastiske katedraler, klostrene, herbergerne, de små ydmyge landsbyer… Endelig kører vi fra Santiago langs den grønne nordkyst retur til Bilbao med overnatning i den charmerende by Gijon.

Henrik Kidmose vil undervejs fortælle om pilgrimsrutens historie og de mange kulturminder, vi møder på vejen mod Santiago. Der bliver mulighed for at vandre tre kortere strækninger og på den måde få direkte indtryk af El Camino og det meget varierede landskab, ruten løber igennem. Endelig vil vi sikre os, at måltiderne på rejsen også afspejler de forskellige egne og deres særlige traditioner.

Kulturrejse til Santiago, 5. - 14.10. 2021

Dag 1: Afrejse og ankomst til Bilbao
Afrejse fra Kastrup/Billund med ankomst til Bilbao via Amsterdam. Transfer fra lufthavnen til hotel i centrum af Bilbao. Efter indkvarteringen går vi til en god baskisk restaurant og får vores første fælles måltid.

 

Dag 2: Bilbao og Burgos
Vi indleder dagen med at gå langs floden til det imponerende Guggenheim Museum, hvor vi får en guidet rundvisning samt tid til at nyde museet på egen hånd. Herefter kører vi ind i landet til Burgos, hvor vi i selskab med vores guide besøger byens imponerende katedral, et vigtigt stop på pilgrimsruten. Indkvartering på hotellet i centrum af Burgos og fælles middag på lokal restaurant.

 

Dag 3: Vandring på Caminoen og tempelriddere
Vi fortsætter langs pilgrimsruten, hvor der bliver mulighed for at vandre de 7 km langs kanalerne til Frómista, der især er kendt for den stilfulde romanske kirke. Vi kører sammen til Villacázar de Sirga, hvor vi spiser på en herlig traditionel restaurant. I denne mindre by har tempelridderne både haft kloster og kirke. Vi kører det sidste stykke til Leon, hvor vi indkvarteres på et hotel tæt ved domkirken. Der bliver tid til at spise aftensmad på egen hånd og se nærmere på den livlige by.

 

Dag 4: Leon, fresker og katedral
Efter morgenmaden besøger vi med vores lokale guide de vigtigste monumenter i byen: gravkammeret for de castilianske konger med de fantastiske fresker og den gotiske katedral med de mange glasmosaikker. Vi ser også Casa de los Botines, tegnet af den kendte arkitekt Antoni Gaudí. Fælles frokost på restaurant i byen. Resten af dagen er afsat til at opleve Leon på egen hånd.

 

Dag 5: Arkitektur af Gaudí og picnic ved Jernkorset
Vi forlader Leon og kører til Astorga, hvor vi passerer biskoppaladset tegnet af Antoni Gaudí. Dernæst kører vi videre ud på landet, hvor der er mulighed for at vandre 7 km i det flotte bjerglandskab. Vi mødes i passet ved Jernkorset. På dette sted har pilgrimme gennem mange hundrede år lagt en sten for symbolsk at markere, at man lægger sine synder bag sig. Her holder vi picnic. Vi fortsætter mod vest og kører ind i Galicien. Første stop bliver den stemningsfyldte bjergby O`Cebreiro med stenkirken fra 800-tallet og den galiciske gral. Sidst på dagen kører vi til den charmerende galiciske by Monforte de Lemos, hvor vi bliver indkvarteret på hotellet, der ligger dejligt lige ved Cape floden. Vi spiser middag sammen på hotellets restaurant.

Dag 6: Vandring på Caminoen og ankomst til Santiago
Denne dag bliver der mulighed for at gå 6 km på den galiciske del af ruten gennem eukalyptusskov og skøn natur. Frokost på egen hånd i Melide. Næste stop bliver højen ved Monte del Gozo, hvorfra vi får det første kik til katedralen i Santiago de Compostela. Vi kører ind i pilgrimsbyen og bliver indkvarteret på det gammelt kloster, der i dag er indrettet som hotel. Bygningen ligger lige ved pilgrimsindgangen til katedralen. Sidst på eftermiddagen er der en kort introduktion til bymidten. Middag på en god galicisk restaurant.

Dag 7: Byvandring i Santiago
Vi indleder dagen med en guidet rundtur i den ældste del af Santiago, inklusiv katedralen. Vi overværer sammen pilgrimsmessen kl. 12.00, hvorefter vi spiser frokost på en restaurant i byen. For de interesserede er der mulighed for at købe mandelkager hos benediktinerinderne samt senere høre vesper i klosterkirken. Desuden er der tid til at opleve byen på egen hånd.

Dag 8: Udflugt til verdens ende – Finisterre
Efter morgenmaden tager vi på udflugt mod vest ud til verdens ende, Finisterre. Vi stopper i en af de karakteristiske galiciske fiskerbyer, inden vi kommer til den yderste pynt ved Atlanterhavet. Her nyder vi udsigten og den særlige stemning, inden vi vender os mod kystbyen og stranden, hvor der måske endda er mulighed for at finde en Ib-skal, symbolet for pilgrimsruten til Santiago. Sammen skal vi nyde en frokost hvor vi kan smage på friskfanget fisk og skaldyr, inden vi vender tilbage til Santiago. Aftenen er på egen hånd i byen.

Dag 9: Langs den grønne kyst til Gijon
Vi forlader Santiago og kører ud til den flotte og uberørte nordkyst, kaldet Costa Verde, "den grønne kyst". Vi stopper først i fiskerbyen Luarca med den maleriske havn og kirkegården placeret på et forbjerg. Herefter fortsætter vi til den charmerende by Gijon, hvor vi ser nærmere på den ældste del af byen og får frokost på egen hånd. Efter indkvarteringen på hotellet er der tid til at slappe af og evt. gå en tur på strandpromenaden, inden vi spiser fælles afskedsmiddag på en god lokal restaurant.

 

Dag 10: Afrejse fra Bilbao
Vi kører det sidste stykke til lufthavnen i Bilbao, hvorfra vi flyver til Kastrup/Billund.

 

Henrik Kidmoseundefined

Spansk og portugisisk kultur og historie har min store interesse, og jeg nyder at være i landene og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser, men den står naturligvis tydeligst igennem, når vi tilbyder højskole i Sydeuropa. Det er en stor tilfredsstillelse for mig, at vi kan tilbyde højskole i både Granada, Sevilla, Barcelona og Porto, hvor den danske højskoletradition og den sydeuropæiske kultur kan mødes!