Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 6. - 13.2. 2023

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Direkte fly med Norwegian fra Kastrup til Malaga t/r.

Afrejse fra Kastrup kl. 8.00. med ankomst til Malaga kl. 11.40.
Hjemrejse fra Malaga kl. 12.25 med ankomst til Kastrup kl. 16.10.

Aalborg: Kontakt os og få et tilbud på fly fra Aalborg

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

Bemærk, at rejsen ikke er egnet for gangbesværede.

 

10.150 kr.


Bestil rejseMANDELTUR TIL ANDALUSIEN

 

Drømmer du om forår, inden vinteren er slut? Denne rejse tager dig med til det skønne og solrige Andalusien, hvor de blomstrende mandeltræer lyser op i de storslåede, grønne bjerglandskaber. Vi tager dig med op til de små hvidkalkede landsbyer, nyder stemningen i de blomsterdekorerede brostensbelagte gader med besøg hos lokale kunsthåndværkere, inden vi slutter rejsen i Malaga, hvor der er en hel dag til at udforske museer og vandre rundt i den smukke gamle bydel. 

 

 

Mandeltur til  Andalusien, 6. - 13.2. 2023

Dag 1:
Vi bliver modtaget af Pia Bruun i lufthavnen og kører til vores hotel i kystbyen Rincon de la Victoria, der ligger en halv times kørsel øst for Malaga. Fra alle værelser er der udsigt til Middelhavet. Efter en kort præsentation af ugens program går vi en tur i byen og nyder en velkomstdrink på en af de mange fortovscaféer, inden der er aftensmad på en lokal restaurant.
 

Dag 2:
Denne dag er afsat til et besøg på en familieejet bodega, og så skal vi på jagt efter blomstrende mandeltræer.
Straks efter morgenmaden kører vi direkte op i bjergene til den lille landsby Moclinejo. Byen ligger i et vindistrikt øst for Malaga, og den lokale vinproducent har gennem fire generationer fremstillet de verdensberømte søde Malaga-vine. Nu omfatter produktionen både bordvine og hedvine. Vi starter turen ude i vinmarken, hvor vi ser, hvordan man dyrker druer på de stejle skråninger og slutter af med smagsprøver og et besøg på bodegaen. Efter fælles frokost i nabolandsbyen kører vi til en anden af de utallige små, hvidskurede landsbyer øst for Malaga. Bussen tager os gennem et fortryllende landskab med blomstrende mandeltræer, og der bliver også tid til en kort vandretur, inden vi vender tilbage til vores hotel. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 3:  
I den østligste del af Malaga provinsen ligger to meget charmerende byer, Nerja og Frigiliana, som vi skal besøge i dag. Det er også her, vi skal på tur til ”spøgelsesbyen” Acebuchal. Vi kører først til Nerja, der ligger helt nede ved kysten. Fra Europa Balkonen er der en fortryllende udsigt over Middelhavet. Nu er der tid til en bytur og formiddagskaffe på én af de mange hyggelige caféer, inden vi kører op til nabobyen Frigiliana, kendt for sine blomsterdekorerede gader og facader og sit internationale kunstnermiljø. Vi spadserer gennem byen til det historiske, mauriske kvarter, El Barrio Morisco. Efter besøget i byen bliver vi hentet af bussen og fortsætter til lilleputlandsbyen Acebuchal. Byen blev rømmet for beboere under Franco-diktaturets hetz mod republikanere og var helt forladt til 1990’erne, da efterkommere fra de oprindelige indbyggere besluttede at give byen et nyt liv. Vi vandrer på markvejen ind til vores restaurant, hvor der serveres en spændende frokost lavet af lokale produkter. Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 4:
Vi forlader kysten og kører op i bjergområdet Sierra Nevada. Undervejs besøger vi en mandelfabrik, hører hvordan man høster mandler og smager på deres mandelkaramelkage. Efter kaffepause i en lille traditionel landsby kører vi til vores hotel i Lanjaron. Byen ligger i det legendariske Alpujarras, der var et af de sidste områder i Sydspanien, der overgav sig til de kristne. I den berømte roman ”Fatimas hånd” af forfatteren Ildefonso Falcones er dele af handlingen henlagt til Lanjaron. Byen er vidt berømt for sit rene, klare drikkevand og de mineralske kurbade. Vi tager på eftermiddagstur i byen og besøger én af de små butikker, der sælger lokale produkter som vin, ost og landskinker. Indehaverne vil fortælle om deres familieejede butik og uddele smagsprøver. Fælles aftensmad på hotellet.

  

Dag 5:  
Vi skal se mere af denne skønne egn, der byder på en enestående kulturarv indenfor arkitektur, gastronomi og kunsthåndværk. Vi skal op i godt 1.000m højde, hvor vi starter med et besøg på et skinke-tørreri. Her lagres tusindvis af de berømte sortfodsskinker, inden de skæres ud i papirtynde skiver og ender som en delikatesse på frokostbordet. Rejsen fortsætter turen til bjerglandsbyen Capileira, hvor vi besøger en af de udenlandske kunsthåndværkere, der har valgt at slå sig ned i denne afsidesliggende egn. Her spiser vi en god frokost, inden vi kører videre til nabolandsbyen Bubión, hvor vi besøger det lille egnsmuseum Casa Alpujarreña. Her bliver vi klogere på områdets særegne kulturarv, der har dybe rødder helt tilbage til den mauriske periode. Vi kigger indenfor hos en fransk dame, der væver i traditionel Alpujarra-til og slutter turen i den sidste lille bjergby, Pampaneira, der er kendt for sine tæpper og håndvævede ting. Aftensmad på egen i Lanjaron.

 

Dag 6: 
Fra morgenstunden er der mulighed for en vandretur i Lanjaron til ruinerne af byens mauriske fort, inden vi kører ned til Middelhavet igen. Fra Sierra Nevadas stejle bjergskråninger bevæger vi os ned til kystbyen Salobreña, hvor de hvidkalkede huse er placeret malerisk på et klippefremspring. Området kaldes Costa Tropical, fordi man her har et specielt godt klima til tropiske afgrøder. Vi går rundt i byens smalle gader – et klart levn fra den mauriske periode – inden der er fælles frokost på en dejlig restaurant helt nede ved havet. Restauranten disker op med en ensalada tropical og en fantastisk paella med alt godt fra havet. Mulighed for en spadseretur langs stranden, inden vi kører til Malaga og indkvarteres på et centralt beliggende hotel.

 

Dag 7: 
På denne sidste dag går vi ombord i Malagas historiske kulturarv. Vi lægger ud med byvandring og hører om byens fascinerende historie. Vi skal se resterne af det romerske teater, den enarmede katedral og hører om spændende personligheder fra 1800-tallets storhedstid. Malaga var en af Spaniens absolut førende industribyer, der fik besøg af fremtrædende europæiske rejsende og forfattere, bl.a. vores egen H. C. Andersen. Efter frokost på egen hånd er der mulighed for at besøge Picasso-museet, den mauriske fæstning, gå en strøgtur på den nye havnefront eller slappe af, inden der er fælles afskedsmiddag.

 

Dag 8:
Efter morgenmaden er der tid til shopping eller en slentretur i byens gader, inden vi kører til lufthavnen.

 

Pia Bruun Nielsenundefined

Efter mere end 35 år i Spanien glæder jeg mig til at vise jer ukendte sider af dette fascinerende land. Vi går bag facaden på de fortryllende andalusiske hovedstæder og får et indblik i den periode, da en stor del af den iberiske halvø var underlagt islam. Derfra stammer kongepaladset i Sevilla, den store Moské i Córdoba og Nasride-dynastiets prægtige Alhambra i Granada. På Mallorca går vi tæt på lokallivet i de små fiskerbyer hvor traditionerne endnu trodser turismen. Vi finder ro mellem de tykke mure på det historiske kloster i Lluc, som står i kontrast til Palmas pulserende storbymiljø. Uanset hvilken rejse du vælger dykker vi ned i kulturen og lokalhistorien, alt sammen tilsat gastronomiske fristelser og gode vine undervejs.