Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum:  4. - 11.2. 2024. 

Tillæg for enkeltværelse: 1.750 kr.

Fly: med SAS til Palma de Mallorca t/r, direkte fly.

Afrejse fra Kastrup kl. 8.10. med ankomst til Palma de Mallorca kl. 11.10.

Hjemrejse fra Palma de Mallorca kl. 12.00 med ankomst til Kastrup kl. 15.05.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

11.650 kr.


Bestil rejseMANDELTUR TIL MALLORCA

 

Der er mange gode grunde til at besøge Mallorca, ikke mindst i det tidlige forår, hvor mandeltræerne står i fuldt flor i lavlandet.

På denne dejlige forårstur ønsker vi at vise øens store variation. Her findes små hyggelige fiskerbyer, barske bjerge, charmerende landsbyer - og så er der jo også hovedbyen Palma de Mallorca, som bestemt er værd at besøge.

For at få variationen rigtigt under huden har vi tilmed valgt tre meget forskellige hoteller til rejsen: et charmerende hotel ved kysten, et gammelt kloster i bjergene og et stilfuldt hotel i Palma. Velkommen til Mallorca!

 

Tryk på de følgende faneblade og læs mere, plus se billeder fra rejsen herunder.

 Mandeltur til Mallorca, 4. - 11.2. 2024

Dag 1
Afrejse fra Kastrup med direkte fly til Palma de Mallorca. Transfer til hotellet i Portocolom, en mindre fiskerby på østsiden af øen. På vores vej kommer vi gennem den centrale del af øen med de frodige marker. Her skal vi besøge en danskejet bodega, smage på vinene og høre, hvad der får en dansker til at kaste sig over vinproduktion på Mallorca. Vi nyder lidt tapas til vinsmagningen, inden vi kører videre til hotellet, hvor vi skal bo de første tre nætter. Om eftermiddagen går vi en tur langs havnen og får et indtryk af byen, hvorefter vi spiser middag sammen.

 

Dag 2
Vi kører fra morgenstunden til Santanyi, en af øens typiske mindre byer, hvor de smukke gyldne sandsten dominerer arkitekturen. Vi går en tur gennem byen og besøger en dejlig butik, hvor der sælges frisk frugt og grøntsager samt en række af øens lokale produkter. Her provianterer vi til picnic. Vi fortsætter til nationalparken Cala Mondragó med de skønne azurblå bugter, hvor vi holder picnic med de indkøbte lækkerier og går en kortere tur langs kysten. Mulighed for at få en frisk badetur. Hen på eftermiddagen kører vi til en af egnens smukkeste kystbyer, Cala Figuera. Naturhavnen ligger dramatisk i den snævre bugt. Her ligger fiskerbåde og lystbåde side om side. Vi går en tur i byen, hvor der også bliver tid til en kaffepause, inden vi kører tilbage til pensionatet. Her skal vi om aftenen fornøje os med friterede blæksprutter med aioli, stegt fisk og frisk frugtsalat.

 

Dag 3
Denne dag skal nordøstkysten udforskes. Vi kører til den charmerende middelalderby Artá, hvor vi går en tur i den gamle bydel og oplever udsigten over nordøen fra den højtliggende arabiske fæstning med tilhørende kirke. Efter frokost på egen håndgår turen videre ud til naturparken ved den barske og smukke klippekyst. Vi går en tur i området og vi nyder den vilde natur og det brusende hav. Fælles middag på hotellet.

 

Dag 4
Vi forlader nu Portocolom og kører vestpå til et lokalt olivenolieudsalg. Her hører vi, hvordan man laver olivenolie og får lejlighed til at smage på deres produkter. Efter en kop formiddagskaffe går turen videre til øens nordligste punkt, Cap de Formentor. Vi kører helt ud til fyrtårnet, hvorfra der er en helt formidabel udsigt til de dramatiske klipper og det brusende hav mere end 100 meter under os. Frokost på egen hånd i den smukke by Pollenca, hvor man kan gå op ad de 365 trin til kapellet, El Calvario. Traditionelt foretog man opstigningen som en bodsvandring. Ved påsketid er der mange tusinde mennesker, der tager denne tur. Sidst på eftermiddagen kører vi op i bjergene, Sierra de Tramuntana og bliver indkvarteret på klosteret i Lluc. Indkvartering og kort rundvisning på klosteret. Fælles middag på klosterkroen.

 

Dag 5
Denne dag er afsat til at nyde stemningen i og omkring klosteret i Lluc. Vi skal opleve den helt særlige atmosfære ved dette gamle pilgrimsmål med Den Sorte Madonna. Vi nyder roen i bjergene, ser kapellet med Madonnaen og hører børnekoret Els Blauets synge. Koret blev dannet for mere end 500 år siden og er dermed ét af de ældste i Europa.  Senere på eftermiddagen er der mulighed for at være med på en vandretur på den gamle pilgrimsrute. Fælles middag.

 

Dag 6
Vi forlader klostret i Lluc og begiver os ud på en fascinerende smuk tur i bjergene. Første stop bliver landsbyen Fornalutx, som med sine stenhuse og røde tegltag omgivet af citronlunde, er blandt de mest charmerende på Mallorca. Vi holder kaffepause, og for interesserede er der mulighed for at vandre ca. en time ned til appelsinplantagen Ecovinyassa. Alternativt kan man køre med bussen til plantagen. Her får vi en rundvisning og mulighed for at smage på lokale produkter fremstillet af de søde, solmodne appelsiner. I nabobyen Sóller er der tid til frokost og en kort bytur, inden vi stiger op i den stemningsfyldte gamle sporvogn, der kører gennem citrusplantagerne ned til havnen. Spadseretur langs strandpromenaden, inden vi fortsætter med bussen langs de kuperede vestvendte klippefyldte kyster forbi legendariske byer som Deià og Valldemossa. Sidst på dagen ankommer vi til hovedstaden Palma de Mallorca og bliver indkvarteret på et firestjernet hotel i centrum af byen. Hotellet ligger et stenkast fra domkirken, modernisthusene samt de små hyggelige gader omkring Plaza Mayor. Fælles middag på en charmerende fransk-tunesisk inspireret restaurant.

 

Dag 7
Vores sidste hele dag på rejsen er afsat til at opleve Palma. Vi går gennem de smukke gader og besøger domkirken med den spektakulære udsmykning af bl.a. Antoni Gaudí og den lokale kunstner Miquel Barceló. Tæt ved domkirken ligger resterne af de arabiske bade, som vi skal besøge. Vi skal også se Palmas modernisthuse, passere et interessant kunstmuseum og slutter ved det imponerende fiske- og grøntsagsmarked, hvor man eventuelt kan spise frokost. Eftermiddagen er til fritid, shopping og hygge. Vi spiser fælles afskedsmiddag på hotellets restaurant med flot udsigt over Palma og havnen.

 

Dag 8
Efter en rolig morgen på hotellet kører vi til lufthavnen, hvorfra der er afrejse med direkte fly til Kastrup.

Pia Bruun Nielsenundefined

Efter mere end 35 år i Spanien glæder jeg mig til at vise jer ukendte sider af dette fascinerende land. Vi går bag facaden på de fortryllende andalusiske hovedstæder og får et indblik i den periode, da en stor del af den iberiske halvø var underlagt islam. Derfra stammer kongepaladset i Sevilla, den store Moské i Córdoba og Nasride-dynastiets prægtige Alhambra i Granada. På Mallorca går vi tæt på lokallivet i de små fiskerbyer hvor traditionerne endnu trodser turismen. Vi finder ro mellem de tykke mure på det historiske kloster i Lluc, som står i kontrast til Palmas pulserende storbymiljø. Uanset hvilken rejse du vælger dykker vi ned i kulturen og lokalhistorien, alt sammen tilsat gastronomiske fristelser og gode vine undervejs.