Fakta om rejsen

  • Ledige pladser

Tidsrum: 16. - 22.1. 2024.

Tillæg for enkeltværelse: 2.400 kr.

Fly: Udrejse med Vueling via Barcelona til Tenerife Nord. Hjemrejse med Norwegian fra Tenerife Sur direkte til Kastrup

Afrejse fra Kastrup kl. 11.35. med ankomst til Tenerife Nord kl. 19.20.

Hjemrejse fra Tenerife Sur kl. 15.20 med ankomst til Kastrup kl. 21.45.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 6 nætter på udsøgte, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Desuden er der fri adgang til spa-afdelingen på hotellet i Vilaflor. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

 

11.050 kr.


Bestil rejseVINTERSOL PÅ TENERIFE

På denne rejse bliver der mulighed for at tage en pause fra den danske vinter og besøge Tenerife, hvor temperaturen i januar i gennemsnit ligger på 19 grader. Det giver god mulighed for at være ude i dagtimerne og opleve den frodige natur og de charmerende byer. Her er tilmed oplevelser for sanserne: velsmagende bananer, håndrullede cigarer og lokal rom.

Vi har base på to udsøgte hoteller****, der ligger i hhv. den østlige og den vestlige del af øen. Herfra tager vi på udflugter og kommer øen rundt. Vi skal naturligvis op og beundre vulkanen Teide (3.718 m.o.h.), men vi skal også opleve kystegnene og de frodige skove.

Vi skal på opdagelse i de charmerende byer, som har en anden stemning end byerne på det spanske fastland. Her fornemmer man forbindelsen til Amerika og de caribiske øer. Vi skal beskæftige os med øens kultur og historie og den særlige rolle, som Tenerife og de øvrige Kanariske Øer har spillet i forbindelse med opdagelsesrejserne.

I programmet for rejsen har vi ladet os inspirere af vores Forårsrejse til Mallorca. Vi håber som på Mallorca at kunne tilbyde en passende blanding af kultur, natur og gastronomiske oplevelser.

 

 Vintersol på Tenerife, 16. - 22.1. 2024

 

Dag 1: Ankomst og indkvartering
Afrejse fra Kastrup med fly via Barcelona til den nordlige lufthavn på Tenerife. Vi kører med vores bus den korte afstand til byen La Laguna. Her bliver vi indkvarteret på det centralt placerede hotel, hvor vi skal bo fire nætter. La Laguna er på UNESCO´s liste for verdens kulturarv, og der er tale om en smuk og stemningsfyldt by, domineret af de mange palæer fra 16-1700-tallet. Vi spiser fælles aftensmad på hotellet.

Dag 2: Hovedstaden Santa Cruz
Denne dag er afsat til at opleve øens hovedstad Santa Cruz de Tenerife. På vej ind til centrum stopper vi ved havet og ser det imponerende koncerthus, tegnet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava. Vi skal herefter opleve det spændende museum Museo de la Naturaleza y el Hombre, der giver en god introduktion til øens natur og forhistorie. Der bliver også mulighed for at besøge markedet Nuestra señora de Àfrica samt det moderne kunstmuseum TEA. Vi spiser sammen frokost på en god lokal restaurant i byens ældste kvarter. Om eftermiddagen bliver der tid til at udforske centrum af Santa Cruz, inden vi vender retur til La Laguna. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3: Naturen mod vest med klippekyst og skumsprøjt
Vi kører fra morgenstunden langs kysten til den vestlige del af øen. Her gør vi først holdt ved en bananplantage, hvor der bliver mulighed for at se de forskellige bananpalmer. Udstillingen fortæller også om de kanariske bananers betydning for øerne. Afslutningsvis smager vi bananerne og diverse produkter med banan (chokolade, likør m.v.). Vi fortsætter til den hyggelige kystby Garachico med de brolagte gader, hvor vi gør et kort stop ved torvet, inden vi kører videre mod vest til nationalparken Teno. Her er bevoksningen domineret af lave vækster og et helt andet mikroklima end mod øst. Vi kører ned til den barske klippekyst, hvor vi sammen spiser på en fiskerestaurant helt ude ved havet. Efter en gåtur langs kysten kører vi retur til La Laguna. Aftensmad på egen hånd i La Laguna. 

 

Dag 4: Naturparken Anaga mod øst
I dag skal vi opleve den nordøstligste del af øen med Anaga bjergene. Vi kører med bussen ind i den fascinerende nationalpark. Her er helt tætte skove med laurbærtræer, kæmpemæssige lyngplanter og bregner. Vi stopper ved informationscenteret og får indblik i dette unikke mikroklima. Herefter bliver der mulighed for at gå en kortere tur i skoven og selv opleve den frodige og magiske natur. Vi fortsætter med bussen ind i bjergene og kan undervejs (hvis vejret tillader det) nyde udsigten ud mod havet og øen Gran Canaria. Vi forlader nationalparken og  vender tilbage til La Laguna, hvor vi spiser fælles frokost på restaurant i byen. Eftermiddagen er afsat til på egen hånd at gå en sidste tur i den smukke by og spise aftensmad.

Dag 5: Maleriske La Orotava og hotel i bjergene
Vi kører med bussen langs nordkysten til den smukke by La Orotava, der ligger i et frodigt område med bananpalmer og vin. Byen er kendt for de mange huse i kolonistil i varme farver med balkoner kunstfærdigt udformet i træ. Vi besøger sammen museet med kunsthåndværk indrettet i et smukt kloster. Først får vi en introduktion til museet, som har fokus på den kulturelle forbindelse mellem Kanarieøerne og Amerika. Herefter ser vi de udstillede genstande: musikinstrumenter, keramik, broderier m.v. Vi går sammen gennem den ældste del af byen og beundrer de maleriske huse, balkonerne og den botaniske have. Frokosten indtages på en traditionel restaurant. Om eftermiddagen kører vi mod syd og op i højlandet. Her bliver vi indkvarteret på et dejligt bjerghotel beliggende i 1.500 meters højde. Hotellet ligger ved bjergbyen Vilaflor, der er Spaniens højest beliggende by. Aftensmad på egen hånd.

Dag 6: Vulkanen Teide 
Fra hotellet kører vi op til vulkanen Teide. Vi skal opleve den imponerende vulkan og det særprægede landskab med størknet lava og fantastiske klippeformationer. Vi stopper i godt 2.000 meters højde, hvor vi har et flot kig til vulkanen og landskabet. Her går vi en tur og kommer helt tæt på den fantastiske natur med de brændte brune, røde og grå nuancer. Vi kører videre forbi vulkanen, stopper en gang mere og går en kortere tur, for at få et indtryk af  hvordan landskabet ændrer sig. Fra højderne kører vi retur til Vilaflor, hvor der bliver tid til at spise frokost og benytte hotellets spa. Her tilbydes alt hvad hjertet kan begære: opvarmet pool, sauna, tyrkisk bad, jacuzzi og mulighed for at bestille massage. Fælles afslutningsmiddag på hotellet.

Dag 7: Morgen i bjergene og afrejse
Denne morgen er der tid til at hilse på det endemiske fyrretræ, der vokser ved hotellet. Vi laver en kort tur derop, hvorefter der bliver tid til at spise frokost på egen hånd, inden vi kører til lufthavnen, hvorfra der er afrejse med direkte fly til Kastrup.

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukket, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.