Fakta om rejsen

Tidsrum: 26.9.- 3.10. 2023.

Enkeltværelse: 1.500 kr

Fly: Vi forventer at have rejsen åben for tilmelding i slutningen af 2022.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på olivengården i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

Bemærk: På denne rejse deler man enten et hus til 4 personer, to og to, eller man bor sammen med andre, der ønsker enkeltværelse i hovedhuset. For alle gælder, at man deler badeværelse med andre. 

Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede.

10.050 kr.HØJSKOLE VED GRANADA

Kurset afvikles på en renoveret olivengård i Sierra Nevada bjergene indrettet i autentisk andalusisk stil. Gården er omgivet af flere mindre huse og befinder sig i smuk natur med mange vandremuligheder. Der er egen restaurant, og hovedbygningen bruger vi til morgensang, foredrag og fællesspisning. Gården ligger kun otte km fra byen Granada med bl.a. Alhambra.

 

I bedste højskoletradition indledes dagen med morgensang, hvorefter der bliver lejlighed til at høre foredrag om områdets kultur og historie inden dagens udflugt. Om aftenen er der tid til hygge, mindre vandreture og samvær.

Højskole ved Granada, 26.9. - 3.10. 2023

Dag 1: Ankomst til højskolen
Med direkte fly fra Kastrup til Malaga. Vi kører med bus til olivengården, der ligger lidt oppe i Sierra Nevada bjergene med udsigt til Granada. Her bliver vi indkvarteret, spiser tapas og præsenteres for hinanden og rejsen.
 

Dag 2: Fantastiske Alhambra
Formiddagens oplæg vil handle om Andalusiens historie i middelalderen, hvor den arabiske kultur var dominerende i området. Herefter kører vi med bus til det mauriske Alhambra ved foden af Sierra Nevada. Her ligger ét af verdens smukkeste paladser med de berømte gårde, Løvegården og Myrtegården. På højen over Granada er der oplevelser for alle sanser: et imponerende fæstningsværk, duftende haver med rislende vand, maurisk ciselérkunst og kalligrafi og midt i det hele Karl V's imposante palads. Øverst oppe frister La Generalife med det imponerende haveanlæg med cypresser, springvand og kilder. Hele besøget gennemføres med kyndig dansktalende guide. Sidst på dagen går turen tilbage til olivengården, hvor vi spiser fælles aftensmad og har sangaften.

Dag 3: Kunsthåndværk og udflugt i bjergene
Denne dag indledes med et foredrag om egnens kunsthåndværk, der er stærkt påvirket af den arabiske kultur. Efter denne optakt tager vi på udflugt til Sierra Nevada bjergene. Vi kører om på sydsiden af bjergene til området Alpujarres med en række charmerende landsbyer. Første stop bliver i Bubión, hvor vi besøger det lokale museum, der giver et godt indblik i den traditionelle livsform i disse tidligere mere isolerede bjergbyer. Herefter vil vi få mulighed for at besøge nogle af områdets kunsthåndværkere, inden vi spiser god traditionel mad i bjergbyen Capilleira. På hjemvejen stopper vi i byen Lanjaron. Denne by er især kendt for kurbadene og det gode vand fra Sierra Nevada. Vi går en tur gennem byen og besøger en butik med et bredt udvalg af produkter fra egnen: olivenolie, honning, nødder, vin og meget andet. For de interesserede er der også mulighed for at gå ud til det gamle arabiske fort, som ligger dramatisk og flot på en klippekant. 
Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til højskolen, hvor der er aftensmad på egen hånd.

Dag 4: Lorca, det arabiske Granada og flamenco
Digteren og dramatikeren Federico García Lorca (1898 - 1936) er denne dag i centrum. Lorcas forfatterskab, der er nært forbundet til egnen omkring Granada, introduceres først, hvorefter dagens udflugt går til det frodige lavland, hvor digteren voksede op. Her besøger vi familiens hjem i Valderrubio og får et indtryk af livet på landet i forrige århundrede. Turen fortsætter til det arabiske kvarter Albaicíen i Granada, hvor vi spiser sammen på en god lokal restaurant. Herefter går vi en tur i området og ser flere levn fra den arabiske fortid: bymuren, brøndene og de smukke patioer. Om aftenen er der mulighed for at opleve flamenco i centrum af byen (pris 20 euro), inden vi kører retur til olivengården.

 

Dag 5: Granada - tradition og modernitet
Dagen indledes med et foredrag om Granada både historisk og aktuelt. Vi vil fortælle om, hvordan livet leves i det moderne Spanien, hvor traditioner og modernitet lever side om side. Siden Francos død i 1975 har Spanien oplevet en rivende udvikling og er i dag et moderne samfund, der bl.a. oplever, at kirkens indflydelse mindskes, og der rejses en række nye etiske og politiske problemstillinger. Efter fælles middag på gården kører vi til Granada. På vores fælles byvandring kommer vi bl.a. forbi Det kongelige Kapel med Isabella la Católicas grav og Spaniens første katedral i renæssancestil.  

 

Dag 6: Udflugt til Middelhavet
Vi kører fra morgenstunden mod syd til Middelhavet. Her stopper vi i den smukke hvide by Salobreña, hvor vi går en tur i den gamle bydel og kommer helt op til fortet med flot udsigt over havet. Vi fortsætter ned til kysten, hvor vi får en overdådig middag med frisk fisk, skaldyr og alle egnens gode produkter. Efter middagen bliver der tid til at gå langs havet og evt. bade, inden vi kører tilbage til olivengården. 

Dag 7: Sang, musik og vores egen paella
Om formiddagen er der foredrag om klassisk spansk musik, der sluttes af med fælles sangtime. Herefter er der tid på egen hånd til at nyde området og evt. gå en tur i bjergene. I løbet af eftermiddagen tilbereder vi en paella og afslutter opholdet med en festlig afskedsmiddag i bedste højskoletradition. 

 

Dag 8: Hjemrejse
Efter morgenmaden kører vi fra olivengården til lufthavnen i Malaga, hvorfra der er afrejse til Kastrup.

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Kultur og historie har min store interesse. Jeg nyder at være på rejse og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser.