Fakta om rejsen

  • Udsolgt

Tidsrum: 18. - 25.10. 2023.

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Med Lufthansa fra Kastrup og Billund til Porto med kort mellemlanding. 

Fra Kastrup kl. 9.50 med ankomst til Porto kl. 15.40. Retur fra Porto kl. 11.10. med ankomst til Kastrup kl. 18.45.

Fra Billund kl. 10.55 med ankomst til Porto kl. 15.40. Retur fra Porto kl. 12.05. med ankomst til Billund kl. 18.25.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på godt lokalt hotel i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

 

10.750 kr.


Bestil rejseHØJSKOLE VED PORTO

Velkommen til højskole ved Porto! Vært på kurset er danske Rasmus Forman, der bor med sin portugisiske kone og børnene i Vila do Conde, 25 km nord for Porto. Byen er en spændende historisk by, der ligger hvor Ave-floden løber ud i Atlanterhavet. Her skal vi bo på et dejligt hotel hele ugen og komme tæt på den portugisiske kultur og historie.

Vi skal besøge Porto et par gange samt nogle af de mindre byer langs kysten. Vi tager også på en dagsudflugt ind i landet og nyder det grønne landskab. Porto er ikke blot berømt for sin portvin. Byen ligger smukt ved Douro-floden, der snor sig malerisk igennem vindistrikterne.  Områdets arkitektur er helt unik og et besøg værd, lige fra det moderne musikhus Casa da Música og kunstmuseet Serralves til de historiske pastelfarvede gamle huse, de blåhvide kakler og de smukke broer over Douro.

Som på vore øvrige højskolerejser kombinerer vi gode foredrag med udflugter og hyggeligt samvær.
 

Hotellet*** ligger i Vila do Conde i den historiske bydel tæt på kirken, floden og 8 min fra metroen, som kører til Porto flere gange i timen. På hotellet har vi et lokale, som vi kan bruge til oplæg og samlinger.

 

Højskole ved Porto, 18. - 25.10. 2023

 

Dag 1: Ankomst til Vila do Conde
Afrejse fra Kastrup/Billund med ankomst til Porto, hvor rejseleder Rasmus Forman står klar. Vi kører med bus til hotellet***, der ligger i den historiske del af byen. Efter indkvarteringen går vi en tur i Vila do Conde og ser de smalle gader, domkirken og cafeerne langs floden. Fælles aftensmad på restaurant i byen.

Dag 2: Viana do Castelo
Efter morgenmaden og et introducerende oplæg kører vi med bus mod nord til kystbyen til Viana do Castelo. Vi starter på Santa Luziabjerget, der har en imponerende udsigt ned over byen, floden og Atlanterhavs-kysten. På toppen af bjerget besøger vi foruden kirken, ruinerne af en stor jernalderboplads. Herefter tager vi ned til selve Viana do Castelo, hvor vi får fælles frokost. Efter frokosten besøger vi et fint lille historisk museum, der giver et godt indblik i Portugals tidlige historie med keltere, romere, visigotere og de første kristne. Herefter bliver der tid til at se nærmere på den smukke by på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører retur til hotellet, hvor der er aftensmad på egen hånd.

Dag 3: Vila do Conde
Efter morgenmaden vil Rasmus´ portugisiske kone Sofia fortælle om det portugisiske sprog og omgangsformer samt introducere det portugisiske køkken (på dansk, vel at mærke!).
Herefter tager vi til det folkelige fredagsmarked i Vila do Conde, hvor der er masser af frisk grønt, frugt, fisk, sko og beklædning. Frokost er på egen hånd og herefter har man mulighed for at besøge klosteret, det historiske museum, domkirken eller gå en tur langs havet.
Om aftenen spiser vi middag sammen og afholder en kulturaften med særligt fokus på fado og Portugals smukke musikalske tradition.


Dag 4: Porto – byen ved floden
Dagens fokus er Nordportugals ”hovedstad” Porto, som er på UNESCO´s liste over verdens kulturarv. Vi starter dagen med et introducerende foredrag, der også fortæller om Nordportugals forhold til hovedstaden Lissabon. Herefter tager vi med bus til Porto. Vi starter på den imponerende rådhusplads og går videre til São Bento-stationen, hvor vi skal beundre de mange blå kakler (azulejos), som i en række tableauer skildrer landets historie.
Derefter går vi gennem de smalle gader ned til Douro-floden. Her stiger vi ombord på en flodbåd og sejler langs med de gamle kvarterer og under de mange broer, der forbinder Portos to bydele. Efter en smuk sejlads får vi fælles frokost og besøger efterfølgende en lokal portvinskælder, hvor vi får en rundvisning og smager på et par af deres gode portvine.
Resten af dagen er fri til på egen hånd at opleve Porto: køre med sporvogn, besøge kirkerne, nyde livet ved floden eller?? Sidst på dagen tager vi bussen retur til hotellet.


Dag 5: Det grønne grænseland
Denne dag er afsat til en dagsudflugt, hvor vi bevæger os mod nord til området ved den spansk-portugisiske grænse og Minho floden. Det er en naturskøn egn rig på floder, skov og bjerge. Her vil vi blandt andet gå en kort tur langs Minho floden, som danner grænse mellem Portugal og Spanien, besøge en af de karakteristiske landsbyer og spise fælles frokost.
Om eftermiddagen besøger vi en vingård, hvor den særlige Vinho Verde (”den grønne vin”) bliver produceret. Vi får en rundvisning på stedet og får lejlighed til at smage på den lokale vin.

Dag 6: Det moderne Portugal
Dagens fokus er det moderne Portugal. Vi starter med et oplæg om Nellike-revolutionen, EU-medlemskabet og den økonomiske krise. Herefter tager vi til Porto for at se det moderne musikhus Casa da Música fra 2005. I musikhuset får vi en guidet rundtur og ser nærmere på dette spændende moderne byggeri. Herefter tager vi til kunstmuseet Serralves, Nordportugals største museum for moderne kunst og Portugals mest besøgte museum. Her spiser vi en fælles frokost i museets dejlige restaurant, inden vi får lejlighed til at se nærmere på de udstillede værker samt nyde den store have.

Dag 7: Afrunding
Den sidste dag indledes med et oplæg fra to unge portugisere, der fortæller om at være ung i Sydeuropa og om deres forhåbninger for fremtiden.
Herefter besøger vi Vila do Condes skibsbygger museum og det ”indiske” kapel i Vila do Conde, som begge er tilknyttet den portugisiske storhedstid: opdagelsestiden. En tid, der gjorde landet til et af verdens rigeste med kolonier i Asien, Afrika og Sydamerika. Som en del af museet ligger ved kajen en ”karavel”, som er en tro kopi af de skibe, portugiserne brugte på deres opdagelsesrejser.
Frokosten indtages på egen hånd, og om eftermiddagen er der mulighed for en vandretur langs Atlanterhavskysten ved den lille fiskerby Mindelo. Vi afslutter ugen med udsigt over byen og højskoleaften på en hyggelig lokal restaurant.


Dag 8: Afrejse
Morgenmad og god tid til at nyde omgivelserne, inden vi kører med bussen til lufthavnen i Porto, hvorfra der er afrejse til Kastrup/Billund.

 

Rasmus Formanundefined

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.

Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.

Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.

Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!

Se en lille film fra området her