Fakta om rejsen

Tidsrum: 3. - 10.11. 2022.     

Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.

Fly: Vi forventer at have rejsen åben for tilmelding i marts 2022.

Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på hacienda-hotellet i dobbeltværelse med halvpension og drikkevarer, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden, der er forhøjet til 150 kr. grundet COVID-19.

Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.

 

Vejl. pris: 10.150 kr.HØJSKOLE VED SEVILLA

Vi slår dørene op til vores højskole ved Sevilla, som vi afholder på et charmerende hotel bygget i samme stil som en traditionel andalusisk landejendom, en hacienda.

Her er mulighed for at nyde det milde vejr i november, hvor alle bygninger stadig står og stråler varme ud efter sommeren. Temperaturen ligger typisk omkring 15 grader på denne tid af året. 

Hotellet er bygget til Verdensudstillingen i 1929, men er naturligvis nænsomt renoveret og ligger fredeligt i en pinjeskov med floden i baghaven. Alle værelser har eget bad og toilet og udsigt til skoven. Fra hotellet er der kun en kort gåtur til byen Alcalá de Guadaira, en typisk andalusisk by med en fæstning øverst oppe. Med bus tager det højest en halv time at køre fra hotellet til centrum af Sevilla.

Vi byder med glæde velkommen til hacienda-højskolen!

 

Højskole ved Sevilla, 3. - 10.11. 2022

Dag 1
Med fly fra Kastrup/Billund til Sevilla.  Vi kører med bus til hotellet ved Alcalá de Guadaira, hvor vi har vores højskole og base hele ugen. Vi bliver indkvarteret og mødes til fælles frokost, hvorefter der bliver tid til en lille siesta, inden vi mødes til velkomst og præsentation af ugens program. Herefter går vi en kort tur i pinjeskoven. Aftensmad på egen hånd.

 

Dag 2 

Vi begynder dagen med et foredrag om Columbus og opdagelsen af Den ny Verden, som fik stor betydning for byen Sevilla og omegnen. Efter foredraget kører vi til centrum af Sevilla, en tur på ca. 30 minutter. Vi skal se det jødiske kvarter Santa Cruz med de smalle gader og de mange charmerende detaljer. Herefter spiser vi middag på en god lokal restaurant. Om eftermiddagen besøger vi domkirken med bl.a. Columbus´ grav.  Der bliver tid til at nyde centrum og spise lidt aftensmad, inden vi kører retur til hotellet.

 

Dag 3

Dagen indledes med et introducerende foredrag, som giver et overblik over byen Sevillas historie fra de ældste tider til i dag. Vi nyder en fælles middag på hotellet, inden turen igen går med bus til centrum af Sevilla. Først ser det smukke San Telmo palæ, hvor den lokale regering har til huse, inden vi går videre til de kongelige paladser, Real Alcázar. Her skal vi i selskab med en kompetent lokal guide føres gennem de smukke sale og høre om, hvordan stedet har spillet en central rolle som base for magthaverne gennem flere hundrede år. Sidst på dagen nyder vi stemningen i centrum omkring domkirken, inden turen går retur til Alcalá.

 

Dag 4

Vi kører fra morgenstunden med bussen mod vest til den del af Spanien, hvorfra Columbus sejlede ud på sin opdagelsesrejse. Vi besøger først det smukke kloster La Rábida. Her opholdt Columbus sig i årene 1491 – 92, mens han søgte økonomisk støtte til ekspeditionen hos det spanske kongepar. Vi fortsætter til den hvide by Moguer, der var hjemby for en del af søfolkene til Columbus´rejse. Her bliver der tid til at spise frokost på egen hånd samt evt. smage appelsinlikøren, som byen er kendt for. Vi kører videre til det sted, hvorfra Columbus drog ud. Her er i dag indrettet et interessant museum med bl.a. en kopi af de tre skibe. Sidst på dagen kører vi langs Atlanterhavet tilbage hotellet, hvor vi spiser fælles middag.

 

Dag 5
Dagen indledes med foredrag om flamenco og tyrefægtning, som har stærke traditioner i netop Sevilla. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd på hotellet eller i byen, inden vi kører med bussen til Sevilla. Første stop bliver Plaza de España, den imponerende plads, som blev opført i forbindelse med verdensudstillingen i 1929. Vi går gennem parken til Tobaksfabrikken, som i dag er en del af universitetet. Der bliver herefter tid på egen hånd til en sejltur på floden, måske en tur i hestevogn eller, hvad man ellers har lyst til. Sidst på dagen er der mulighed for at opleve flamenco på højt niveau (pris 20 euro). Vi slutter dagen af med at spise fælles middag på en god lokal restaurant.

 

Dag 6

Denne dag vil vi sætte fokus på Sevillas folkelige traditioner, kunsthåndværk og malerkunsten.  Vi skal høre om påskefestlighederne, Guldalderkunsten og de øvrige rige traditioner i byen. Herefter kører vi igen til Sevilla. Denne gang starter vi i det gamle arbejderkvarter Triana, som har mange stærke traditioner. Her spiser vi middag på en god lokal restaurant, inden vi går over floden og sammen ser byens kunstmuseum, der er indrettet i et smukt kloster fra slutningen af 1500-tallet. Her finder vi en rig samling af kunst fra Guldalderen, hvor Sevilla-skolen var førende. Nu går vi videre til et spændende nyt element i bybilledet, den store skulptur Las Setas. Fra toppen af skulpturen får vi et godt kik ud over hele byen med de karakteristiske tårne. Vi slutter dagen af i det nærliggende kvarter omkring Alameda de Hércules, hvor mange sevillanere selv kommer, slapper af og nyder at spise tapas. Sidst på dagen går turen tilbage til hotellet.

 

Dag 7

Vi tager denne dag på dagsudflugt mod sydvest. Først skal vi besøge en traditionel bodega i byen Sanlúcar de Barrameda, hvor bl.a. den fine tørre Manzanilla-sherry fremstilles. Vi får en rundvisning på bodegaen og får lejlighed til at smage et udvalg af stedets vine. Turen fortsætter nu til Cádiz, der ligger smukt omkranset af Atlanterhavet. Vi kører først helt ud til den yderste pynt og oplever den unikke beliggenhed ved havet. Herefter går vi ind i de smalle gamle gader. Cádiz er en af Europas ældste byer. Der bliver tid til at spise frokost på egen hånd i byen og evt. besøge katedralen, inden vi igen kører til vores hotel. Her slutter vi dagen af med fælles afslutningsmiddag.

Dag 8
Efter morgenmaden er der tid til at nyde området, inden vi kører til lufthavnen i Sevilla, hvorfra flyet afgår til Kastrup/Billund.

 

Pia Köllnerundefined

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico  begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.

Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

 

 

Henrik Kidmose

Kultur og historie har min store interesse. Jeg nyder at være på rejse og mærke, når min begejstring for stederne og historien smitter. Jeg holder af de små ukendte steder langt ud på landet, hvor man kan finde fascinerende historiske levn fra den rige historie. Men jeg er også meget glad for at bevæge mig rundt i byerne og opleve, hvordan det traditionelle og det moderne blandes på forunderlig vis.

Jeg er uddannet cand. mag. og journalist og er optaget af kultur og formidling. Derfor har jeg arbejdet i mange år som underviser og foredragsholder på højskoler, aftenskoler og hos folkeuniversitetet. Jeg har været lærer og forstander på Ry Højskole i sammenlagt 14 år.

I mit arbejde er jeg meget inspireret at højskolen. Jeg holder af blandingen af faglig formidling og socialt samvær. Højskoleformen præger alle mine rejser.