Mallorca - øen rundt

Øen Mallorca har de seneste år oplevet en fornyet interesse som feriemål. Væk er de store hoteller, og frem er dukket en ny ferieform med vægten lagt på naturoplevelser og ophold i moderniserede landhuse. Vi har kontakter over hele øen og kan sammensætte en rejse med bjerge, kyst, lavland, landsbyer, vinsmagning og kulturbesøg efter interesse.

 

PRAKTISK INFORMATION

Fly

Fra Danmark er der direkte fly fra Kastrup til Palma, i sommerhalvåret ligeledes fra Aalborg og Billund. Fra Hamborg er der året rundt direkte fly til Palma.

 

Billeje

Vi tilbyder lejebil en uge fra 1.500 kr., inkl. selvrisikoforsikring (type Peugot 207, 4drs med a/c).

 

Priser

Fra 7.150 kr. pr. person i dobbeltværelse/lejlighed, fly DK- Palma t/r, inkl. skatter og afgifter. Bidrag til Rejsegarantifonden. Tips, kort og ideer.

 

Overnatning

4 nætter i lejlighed på den vestlige del, 3 nætter i finca/hotel på den østlige del. Alle lejligheder er fuldt udstyret og har udsigt til den omliggende have. Vore hoteller er af en høj, eksklusiv standard, med eget bad og toilet. Hotellerne har en spændende historie og er tit beliggende på naturskønne steder. Desuden tilbydes der lokale retter i restauranten.

Alternativt: 7 nætter i eget landhus, med moderne køkkenfaciliteter, stue, soveværelser, badeværelser, have og pool. Vi har huse, der kan rumme fra 4 til 12 personer. Ring og hør mere!

Vi foreslår fire dage med udgangspunkt i lejligheder på vestsiden af øen. Herfra kan man tage på ture i bjergene og vandre. Der findes velafmærkede vandrestier til både øvede og begyndere.

 

Desuden ligger her flere charmerende mindre byer. Deia er en smuk by, hvor mange kunstnere har bosat sig. Men også Soller er et besøg værd. Man kan stige på appelsintoget ned til Puerto de Soller og lade sig beruse af appelsintræernes blomsterduft. Valldemossa, med klostret hvor Chopin opholdt sig en periode, samt byerne Fornalutx og klostret i Lluc, er interessante udflugtsmål.

 

De næste tre dage på den østlige del af øen kan nås fra enten ét af de spændende hoteller, vi samarbejder med, eller fra fincaer, der er moderniserede, ofte med skønne haver og pool. Denne del af øen er ikke helt så turistet, og man finder nationalparker og øde strande, der giver mulighed for at vandre eller bade i det turkisfarvede vand. Specielt kan vi anbefale kystbyerne Porto Colom og Porto Petro med smukke havneområder, hyggelige fiskerestauranter og en fantastisk smuk natur. I Porto Petro har Lin Utzon rejst en statue til minde om sin far Jørgen Utzon, der boede i Can Lis, tæt derved.

 

Hovedbyen Palma er bestemt også et besøg værd. Det er mest oplagt at besøge byen, når man flytter fra vest til øst.

"Vores Finca var en kæmpesucces. Det er simpelthen et vidunderligt sted, som I trygt kan anbefale alle, som fortjener et momentant paradis. Beliggenheden er eminent, arkitekturen bringer en mange århundreder tilbage, indretningen og interiøret er præget af pietet overfor det gamle, samtidig med at der er alle moderne bekvemmeligheder. Fra husets terrasser mod øst er der panoramaudsigt over havet og mod vest beskyttet mod havvinden ligger den store og ret dybe pool (150-180 cm).

 

Der er ingen trafikstøj overhovedet. Og når vi på udflugter havde måttet mænges med horder af turister alle steder, var huset en oase at komme tilbage til. Med grillmad og badning i den oplyste pool og hyggelige drøftelser over en gin og tonic. Havde vi lyst til yderligere aktivitet var der en kombineret basketbold og mini fodboldbane."

 

P. Torntoft

Ring os gerne op så vi sammen kan fastlægge jeres rejse, eller send en e-mail med følgende oplysninger:

  • antal dage/personer

  • flexibilitet mht datoer

  • særlige ønsker, specielle interesser

  • er udgangspunktet vores oplæg med de bestemte antal dage 

  • afrejseby

  • bil eller off. transport