BILBAO OG BASKERLANDET

På 8 dage kan man få et godt indtryk af Baskerlandet. Vi foreslår 5 dage i den nordlige del af området, enten i lejet hus eller på hotel, og så 3 dage i den sydlige del, i La Rioja området. Derved oplever man de mondæne storbyer Bilbao og San Sebastian og kommer tæt på det oprindelige liv på landet.

 

Rejsen kan foretages hele året, og vi finder de billigste fly for dig samt lejer den bedste bil til rejsen. Vore gæster får altid de gode værelser, da vi har et langt og godt samarbejde med vore partnere. Et plus, når det drejer sig om din ferie.

 

PRAKTISK INFORMATION

Fly

Det er muligt at flyve til Bilbao fra Aalborg, Billund og København.

 

Billeje

Vi tilbyder lejebil en uge fra 1.500 kr., inkl. selvrisikoforsikring (type Peugot 207, 4drs med a/c).

 

Priser

Fra 7.350 kr. pr. person i dobbeltværelse med morgenmad, fly DK- Bilbao t/r, inkl. skatter og afgifter. Bidrag til Rejsegarantifonden. Tips, kort og ideer.

 

Overnatning

5 nætter i den nordlige del, 2 nætter i Laguardia. Alle overnatningsteder er af en god turistklasse standard, med eget bad og toilet. Hotellerne har spansk charme og er godt placeret.

BASKERLANDET RUNDREJSE I 8 DAGE

Jeres base for at udforske Baskerlandet kunne være ét af de mange oprindelige baskiske landhuse, der er renoveret og nu indeholder flere lejligheder og værelser. Typisk er der en del fællesarealer såsom terrasser og have og evt. pool, og de ligger smukt i det bakkede landskab med udsigt til bjerge og dale. Lejligheden vil normalt indeholde badeværelse, køkken, stue og soveværelse. Alternativt findes der mange lækre hoteller både inde i Bilbao og ude på landet.

 

Fra denne base kan I besøge Bilbao og se det fantastiske Guggenheim museum, nyde Bilbaos gamle bydel omkring Plaza Nueva, handle i de fashionable butikker omkring Lopez de Haro gaden og siden spise på én af de mange pintxos-barer, der ligger på de fleste gadehjørner.

 

En anden udflugstmulighed er byen San Sebastian med den fantastiske strand, La Concha, som de mange mondæne badehoteller ligger vendt mod. Her er den baskiske kunstner Eduardo Chillida repræsenteret med sin skulptur "Vindenes Kam", og her kan man beundre de mange havdyr i Aquariet. På vejen derud kan man stoppe ved Guernika, der blev totalt udbombet under Borgerkrigen. Her står stadig den baskiske eg som symbol på baskernes selvstændighed.

 

Ønsker man at gå i dybden med Eduardo Chillida, kan man besøge hans landsted udenfor Hernani og dér gå tur i den store park, hvor der står ca. 40 skulpturer i granit og jern. Huset fungerer nu som museum med udstilling af hans mindre værker.

 

Efter 5 dage i den nordlige del af området kører I mod syd til Laguardia. Denne by ligger i hjertet af Rioja vindistriktet, og her kan man naturligvis få lejlighed til at smage de mange skønne rødvine. For at få mere ud af opholdet, anbefaler vi at tage mindst én overnatning i byen. Så er der også lejlighed til at nyde kirken, Santa Maria de Los Reyes, med den smukke bemalede kirkeportal. I udkanten af Laguardia ligger to vinhuse, der begge har fået tegnet nye bodegaer af kendte arkitekter. Det drejer sig om Bodega Ysios, tegnet af Santiago Calatrava og Marques de Riscal, tegnet af Frank Gehry.

 

Herfra går turen tilbage til lufthavnen i Bilbao.

Ring os gerne op så vi sammen kan fastlægge jeres rejse, eller send en e-mail med følgende oplysninger:

  • antal dage/personer

  • flexibilitet mht datoer

  • særlige ønsker, specielle interesser

  • er udgangspunktet vores oplæg med de bestemte antal dage 

  • afrejseby

  • bil eller off. transport