Intro

Når man har været i Bologna, er det ikke svært at forstå, hvorfor denne mellemstore italienske by –  ca. 388.000 indbyggere – er at betragte som en af Italiens mest populære. Det historiske centrum syder af middelalderatmosfære, og overalt i byen kan man gå rundt i de fascinerende søjlegange, som i byens centrum løber over hele 38 km. og som bl.a. gemmer på cafeer, spisesteder og shoppingmuligheder.

Byen er fuld af seværdigheder – historiske, kulturelle og gastronomiske. Museer, kirker, fontæner, store piazzaer og hyggelige kvarterer kæmper om de besøgendes opmærksomhed, men også gastronomien er et af de aspekter, der har gjort Bologna berømt. Af samme grund er et af Bolognas tilnavne ”la grassa”, den fede, grundet det lækre og generøse køkken. Lasagne, tortellini og mortadella (kaldet ”kødpølsens Rolls-Royce”) stammer alle fra Bologna.

Byen kan desuden vigte sig af at have verdens ældste universitet, hvilket betyder, at man her møder et mylder af unge studerende fra store dele af verden, der gøre byen ekstra livlig. Læg hertil en lokal befolkning, som har ry for at være både åben, venlig og imødekommende.   

 

Fakta

  • Tidsrum: 13. - 20.10. 2024. 
  • Tillæg for enkeltværelse: 1.500 kr.
  • Fly: Direkte fly med Norwegian fra Kastrup til Bologna t/r.
  • Afrejse fra Kastrup kl. 13.30. med ankomst til Bologna kl. 15.35.
  • Hjemrejse fra Bologna kl. 16.15 med ankomst til Kastrup kl. 18.15.
  • Aalborg: Det er muligt at få tilslutning fra Aalborg. Kontakt os gerne.
  • Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på gode, lokale hoteller i dobbeltværelse med halvpension, entreer og guide samt kørsel i egen bus. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.
  • Det kulinariske aspekt er hos os en vigtig del af rejsen. Vi lægger vægt på gode lokale måltider, der afspejler den egn, vi befinder os i.
  • Der betales en lokal turistskat på 4€ pr person pr. dag.
20240123 125017 Bologna 26 Ferrara 14 Palazzo Estense

Din rejseleder

Jesper Storgaard Jensen

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc. (tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det grundet min store interesse for Italien. Det, der tiltrak mig mest, var italienske samfundsforhold. Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper i samfundet? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og den katolske kirke som institution? Disse spørgsmål og mange andre har - siden jeg flyttede permanent til Rom i 1997 - gjort mig følgeskab. Og alt det jeg gennem tiden har fundet ud af, elsker jeg at dele med de rejsende, som melder sig til Granadas ture til Italien.  

Efter at have boet i mere end 26 år i Italien og efter at jeg som journalist udelukkende har beskæftiget mig med støvlelandet, er jeg kommet til den konklusion, at det bedste Italien har at byde på, er en spændende kultur, en lang historie, et dejligt køkken og en arkitektonisk skønhed som tilsammen er i stand til at dupere alle kulturrejsende. 

Det er disse ingredienser – samfundsforhold, kultur, mad, historie og skønhed m.v. – som jeg vil byde de Italiens-rejsende på. 

På den private front er jeg gift med italienske Daniela, og sammen har vi børnene Sara og Emil. Jeg er desuden forfatter eller medforfatter til syv bøger om Italien. Nye titler vil, forhåbentligt, løbende blive tilføjet denne liste. 

Jesper

Program

Dagsprogram

20240123 104956

Kulturrejse til Bologna 13. - 20.10.

Dag 1: Med direkte fly fra Kastrup til Bologna. I lufthavnen møder vi Jesper Storgaard Jensen og kører den korte strækning med bussen til hotellet*** i centrum af byen. Efter indkvarteringen mødes vi med Jesper til en velkomstdrink, præsentation og gennemgang af ugens program. Herefter er der fælles middag på lokal restaurant.  

Dag 2: Efter morgenmaden mødes vi til en spadseretur gennem Bolognas historiske centrum i selskab med en god engelsktalende guide. Vi kommer forbi Piazza Maggiore, ser pladsen med de to tårne, der er byens vigtigste arkitektoniske symbol, besøger domkirken San Petronio, går igennem det dejlige udendørs frugt- og grøntmarked og ender ved den fantastiske San Stefano kirke. Her møder vi 7 kirker under samme tag, vel at mærke 7 kirker fra forskellige tidsaldre og stilarter. Der er frokost på egen hånd i Quadrilatero kvarteret med de mange spisesteder.
Efter frokost går vi til det moderne kunstmuseum MAMBO, hvor man bl.a. kan se en række værker af den lokale verdensberømte maler Giorgio Morandi. Om aftenen er der fælles middag.

Dag 3: I dag skal vi på udflugt ud af byen. Vi kører med vores egen bus til vinproducenten Palazzona di Maggio, der har produceret vin siden 1961. På vej ud af byen gør vi holdt ved kirken Basilica di San Luca. Herfra er der en pragtfuld udsigt over Bologna. Fra kirken og ned til byen løber den 3,8 km lange San Luca søjlegang med 666 hvælvinger. Vi går et lille stykke ad den, inden vi fortsætter til vingården. Her får vi en rundvisning, en spadseretur i vinmarkerne og lejlighed til at smage vinen. Desuden indtager vi også en let frokost her. Efter besøget på vingården fortsætter vi til den lille by Dozza Imola, der er kendt for sine mange smukke murmalerier. Vi går en fælles tur i byen og ser nærmere på malerierne, inden vi vender tilbage til Bologna. Aftensmad på egen hånd.

Dag 4: Formiddagen står i foredragets tegn. Jesper vil først holde et foredrag om Italien her og nu, og efter en kaffepause handler det bl.a. om Bolognas madkultur. Herefter er der fælles frokost. Eftermiddagen kommer til at blive en spadseretur, hvor Jesper viser sine yndlingssteder i byen: byens jødiske ghetto, børsen, udsynet til floden, der løber under byen, Nanni boghandleren, hvor Umberto Eco yndede at købe sine bøger fra. Turen ender ved Santa Maria della Vita kirken med den berømte Jesus figur. Aftensmad på egen hånd.

Dag 5: Vi bliver hentet af vores bus og kørt til en af regionens mest interessante byer, Ferrara, der ligger 50 km nord for Bologna. Byen er på UNESCO´s Verdensarvsliste. Her skal vi opleve byens historiske centrum og især middelalderborgen Castello Estense. Efter fælles frokost er der flere muligheder. Man kan gå med Jesper til byens mest kendte museum, Palazzo Diamanti, der byder på både faste udstillinger og vandreudstillinger. (entré for egen regning). Der er også mulighed for yderligere at udforske byens centrum inkl. bymurene, og endelig er der mulighed for shopping. Sidst på dagen kører vi med bussen tilbage til Bologna. Aftensmad på egen hånd.

Dag 6: Bologna har verdens ældste universitet grundlagt i 1088. Sammen med en lokal guide skal vi på rundtur i de historiske bygninger, høre om stedets historie og de mange personligheder, der er knyttet hertil. Vi spiser frokost sammen i byen. Eftermiddagen byder på besøg på Bolognas bymuseum, hvor byens historie og kultur i en kronologisk og tidsmæssigt rækkefølge gennemgås i 34 tema-områder. Aftenen til egen disposition.

Dag 7: Vi skal fra morgenstunden besøge Bolognas Musikmuseum og musikbibliotek. Bologna blev i 2006 udnævnt som ”Musikby” af UNESCO. I løbet af året afholdes der således festivaler både indenfor klassisk, rytmisk og jazzmusik. Musikken er levende i byens kulturliv og en vigtig faktor i byen.
Eftermiddagen er fri til at nyde Bologna på egen hånd. Jesper inviterer til et besøg i den store Margheritha-have og park, der ligger i udkanten af centrum.
Om aftenen er der afskedsmiddag på en berømt restaurant med levende jazzmusik.

Dag 8: Der er tid til at tage afsked med Bologna og spise frokost på egen hånd, inden vi med bussen kører til lufthavnen, hvorfra der er direkte fly til Kastrup.

 

Ferrara 160 Bologna 73 Bologna 9

Var det ikke lige den rejse du søgte?

Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan gå søge videre på vores rejsekalender.

Se vores rejsekalender her

Salamanca

Den Spanske Sølvrute 4. - 14. 9.

Tag med på en fascinerende rejse via Sølvruten fra syd til nord i Spanien og få store oplevelser undervejs: natur, historie og kultur. Rejsen bevæger sig gennem egne af Spanien, hvor meget få turister kommer.
Se rejse
Monument For Henrik Søfareren

Lissabon - Algarve 20. - 26.10

På denne rejse kombinerer vi hovedstaden Lissabons dynamik og kultur med den dramatiske kyst og smukke natur ved Algarve.
Se rejse
Cinecitta 2

Rom - de skjulte skatte, 24. - 31.10.

Oplev Rom fra helt andre sider! Denne rejse er for dem, der allerede har oplevet de klassiske sider af Rom. På denne tur fører vi dig rundt i Roms yderdistrikter, viser dig nye sider af Rom og tager dig med bag facaden.
Se rejse