På denne side kan du møde alle vores rejseledere

Pia Ny

Pia Köllner

Jeg har været forelsket i Spanien og den spanske kultur, siden jeg i 80erne begyndte at rejse i Spanien. Efter en længere rejse til Mexico begyndte jeg at læse spansk og kom endnu tættere på både kultur, historie og ikke mindst spanierne. I dag er Spanien som mit andet fædreland med mange og gode venner og steder, som jeg glæder mig til at komme tilbage til. 

Mit rejseprogram bringer mig rundt i hele Spanien, og desuden kommer jeg også til Marokko. Jeg er vild med det arabisk influerede Andalusien med de smukke monumenter, blandinger af kristent og muslimsk, den krydrede mad og varmen. Men jeg nyder også at komme til Nordspanien, mere alvorligt og tilbagetrukket, de smukke romanske kirker og kalkmalerier, den raffinerede mad, de innovative hoteller og restauranter. I Marokko genfinder jeg den arabiske kultur i levende live og kan langt bedre forestille mig, hvordan livet har formet sig i det arabiske Spanien i middelalderen. 

Med en cand.mag. i spansk og musik er jeg bredt funderet i Spanien, det spanske sprog, musikken og kulturen. Efter at have boet i Granada et halvt år med min familie, har jeg fået indblik i den spanske hverdag, skolesystemet og dagliglivet i det hele taget.
Jeg har undervist 5 år på VUC og i gymnasiet, og nyder at formidle min begejstring og fascination, når vi er på rejser.

Pia Bruun (1)

Pia Bruun Nielsen

Efter 40 år i Spanien føler jeg mig godt rustet til at vise jer ukendte sider af dette fascinerende land. Mit fokus er Andalusien og De Baleariske Øer. Vi går bag facaden på de fortryllende andalusiske hovedstæder og får et indblik i den periode, hvor en stor del af den iberiske halvø var underlagt islam. Derfra stammer kongepaladset i Sevilla, den store Moské i Córdoba og Nasride-dynastiets prægtige Alhambra i Granada. 
På Menorca og Mallorca går vi tæt på lokal livet i de små fiskerbyer, hvor traditionerne trodser turismen, og der er langt mellem hotellerne. Vi vandrer i den fantastiske natur og nyder godt af øernes lokale produkter.
Uanset hvilken rejse du vælger, dykker vi ned i kulturen og lokalhistorien, alt sammen tilsat gastronomiske fristelser og gode vine undervejs.

Rikke Johannesen Red

Rikke Johannesen

I 1995 flyttede jeg til Portugal. Jeg har været gift med Carlos, som er portugiser, og sammen har vi to store børn. Carlos har en meget stor familie, og samlivet og omgangsformen dér har givet mig en god indsigt i det portugisiske liv og samfund. 

I Lissabon tog jeg turist uddannelsen og blev færdig som guide i 2000. Siden har jeg arbejdet som statsautoriseret guide, både for rejsebureauer, firmaer, skoleklasser, familier og individuelle gæster.

Portugal er et skønt land at bo og rejse i. Portugiserne er utrolig søde og meget gæstfrie. Her er meget kultur, historie, god gastronomi og fantastisk natur.
Det jeg gerne vil vise og fortælle til mine gæster, er det autentiske Portugal. Alt det man ikke kan læse sig til i en guide bog, eller se på internettet. Jeg elsker at fortælle om familielivet, om portugiserne, hvad laver de når de har fri, hvordan er en søndagsfrokost. Kort sagt lidt om det hele.

Pil Redigeret

Pil Christoffersen

Jeg er uddannet fotograf, og fotografiet har været omdrejningspunktet for det meste, jeg har lavet. Fotografiet har ført mig på mange rejser og givet mig en unik adgang til mennesker og steder. Jeg har arbejdet både som en mere traditionel fotograf og som underviser. I Danmark har jeg undervist unge med psykiske udfordringer i fotografi og tog i
den forbindelse uddannelsen til pædagog. Jeg er gift med Lluís, og sammen har vi to børn. Vi mødte hinanden i Barcelona og flyttede derefter sammen til København, hvor vi har boet i 9 år. I 2022 flyttede vi tilbage til Lluís' fødeby i det sydlige Catalonien, hvor vi har overtaget hans barndomshjem. Vi deler hus med hans mor, gaden med hans kusiner, og vores søn går på den lokale skole. Jeg er optaget af det lokale, familielivet og hvordan gamle traditioner og moderne livsstil forsøger at leve side om side. Jeg elsker at udforske de små landsbyer, hvor livet stadig går langsomt, og hvor de lokale traditioner og højtider bevares. Jeg elsker også at besøge de større byer, hvor kultur, arkitektur og gastronomi er den største fornøjelse.

Jeg holder af socialt samvær, og jeg vil elske at dele mine erfaringer med dig!

Rasmus

Rasmus Forman

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.

Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.

Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.

Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!

Svend.Portræt

Svend Rybner


Det blev min skæbne, at jeg som ung mødte en familie fra Madrid. De viste mig deres Spanien, og siden har jeg vandret mange tusinde kilometer for at opsøge byer, egne og steder, der har tilknytning til landets rige kultur og historie – hér skete det!
Undervejs har jeg udviklet en dyb kærlighed til et land, man aldrig bliver færdig med. Ikke mindst fordi vore dages Spanien uvilkårligt trækker tråde tilbage i tiden – fra de gamle romere og maurerne til Caminoen, fra Madrid over Catalonien til Sevilla, Galicien og Baskerlandet. Intet i Spanien er tilfældigt, og samtidig er omgangsformen utvungen og spontan.
I 1980’erne var jeg så heldig at opleve den kulturelle eksplosion i Madrid, La Movida, hvor der blev spillet højt af folk med hanekam, og filminstruktøren Pedro Almodóvar spankulerede rundt i det hippe Malasaña-kvarter i netsrømper. Siden er jeg blevet uddannet historiker og har både forsket i og skrevet om Den Spanske Borgerkrig. 
I 2022 skrev jeg f.eks. historisk indledning og fodnoter til digteren Halfdan Rasmussen og kammeraten Tage Laus dagbøger fra deres rejse gennem mellemkrigstidens Europa til den fransk-spanske grænse. Det blev til bogen ´Sommeren 38’.
For nogle år siden skrev jeg ’Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico’, som gennem fodbolden fortæller det moderne Spaniens historie. Bogen bygger på samtaler med høj og lav i spansk fodbold – herunder landstræner Vicente del Bosque. Jeg er nemlig glad for fodbold. Lige som José Mourinho og Pep Guardiola er jeg uddannet træner, og jeg har gennem mange år lavet arrangementer for alt fra DBU, Kanal 6 og forskellige fodboldklubber til den lokale beværtning. 
Desuden forelæser jeg på Folkeuniversitetet om spansk kultur og historie, og jeg tager gerne rundt på landets højskoler, biblioteker, folkeskoler og i foreninger for at holde foredrag om både Spanien og fodbold. Jeg er også oversætter (fra spansk og engelsk), leder af fodboldfilmfestivalen ’Shoot!’ og så optræder jeg af og til i medierne – i de senere år har det især været i forbindelse med striden om Cataloniens løsrivelse fra Spanien. 
Endelig har jeg en erkendt svaghed for tapas og spansk rockmusik.

Jesper

Jesper Storgaard Jensen

Da jeg i sin tid begyndte at læse cand.ling.merc. (tolk/oversætter) i italiensk på CBS i København var det grundet min store interesse for Italien. Det, der tiltrak mig mest, var italienske samfundsforhold. Hvordan er forholdet mellem de forskellige grupper i samfundet? Hvordan er forholdet mellem stat, familie og den katolske kirke som institution? Disse spørgsmål og mange andre har - siden jeg flyttede permanent til Rom i 1997 - gjort mig følgeskab. Og alt det jeg gennem tiden har fundet ud af, elsker jeg at dele med de rejsende, som melder sig til Granadas ture til Italien.  

Efter at have boet i mere end 26 år i Italien og efter at jeg som journalist udelukkende har beskæftiget mig med støvlelandet, er jeg kommet til den konklusion, at det bedste Italien har at byde på, er en spændende kultur, en lang historie, et dejligt køkken og en arkitektonisk skønhed som tilsammen er i stand til at dupere alle kulturrejsende. 

Det er disse ingredienser – samfundsforhold, kultur, mad, historie og skønhed m.v. – som jeg vil byde de Italiens-rejsende på. 

På den private front er jeg gift med italienske Daniela, og sammen har vi børnene Sara og Emil. Jeg er desuden forfatter eller medforfatter til syv bøger om Italien. Nye titler vil, forhåbentligt, løbende blive tilføjet denne liste. 

Anne

Anne Søvang vores kontordame

Jeg er uddannet korrespondent fra Herning Handelshøjskole, har en merkonomeksamen og en uddannelse som terapeut samt en stor interesse for sprog, mennesker, kultur og den verden, vi lever i.

Jeg er fra Sunds i Midtjylland og har slået mine folder i det midtjyske i mange år.
Nu bor jeg i Silkeborg med herlig adgang til skov og søer næsten udenfor døren. 

Min store interesse er sprog, kultur og vores omverden. Jeg nyder at jonglere med de mangeartede daglige opgaver fra mit skrivebord her i Silkeborg og har haft hjemmearbejdsplads en del år.