Intro

I mange år har Portugal stået i skyggen af lande som Spanien og Frankrig som feriested og vinland. Portugal har fået vind i sejlene, og det skyder frem med nye spændende projekter med vine af højeste kvalitet.

I juni udgaven af Vin & Vandring tager vi ind i landet ”bag bjergene” og besøger den østlige dele af Portugals helt store vindistrikt: Douro. Desuden besøger vi de to ”up-coming” nabo-distrikter Beira Interior og Trás-os-Montes, som begge udmærker sig ved at dyrke vine i bjergegne.

De tre distrikter ligger relativt tæt på hinanden, men de har hver deres særpræg, hvad angår klima og landskab. Det sætter naturligvis et tydeligt præg på vinene, folkelivet og det lokale køkken.

Vi begynder i vinregionen Beira Interior, hvor vi bor i den smukke middelalderby Belmonte, som ligger bag Portugals højeste bjerg Serra de Estrela (”Stjernebjerget”).

Herefter besøger vi Portugals kendteste vindistrikt: den betagende Douro-dal. Dalen er blevet formet af vindyrkning i mere end tusinde år, og distriktet er i dag på UNESCO kulturarv-liste. Her bor vi i Tua på et hotel, som ligger lige ned til Douro-floden. Her skal vi skal selvfølgelig smage portvin, som kun kan laves med druer herfra, men vi prøver også de fortrinlige, kraftige Douro-rødvine.

Vores sidste stop bliver Trás-os-Montes, som bogstavelig talt betyder ”bag bjergene”. Her bor vi på en smuk, gammel herregård, der er blevet lavet til et fantastisk hotel. Udover at besøge lokale vingårde besøger vi regionens ”hovedstad” Chaves, som har været en central by og kursted siden de gamle romere.

Foruden at smage vin fra de tre distrikter og møde folkene bag projekterne, tager vi en daglig vandring på 6-10 kilometer i de smukke, varierede landskaber. Desuden vil Rasmus fortælle om Portugals kultur og livssituation og om at være dansker i en traditionel portugisisk familie.

Velkommen til en aktiv junirejse, hvor vi kommer tæt på vin, kultur og landskab i Portugals tre store vindistrikter bag bjergene: Douro, Beira Interior og Trás-os-Montes.

 

PS. Rejsen har maksimalt 16 deltagere, så vi har mulighed for at bo på charmerende hoteller og besøge mindre vingårde.

Fakta

  • Tidsrum: 20. - 27.6. 2024
  • Enkeltværelse: tillæg på 1.750 kr.
  • Fly: Norwegian fra Kastrup direkte til Porto t/r.
  • Afrejse fra Kastrup kl. 7.00 med ankomst til Porto kl. 9.25.
    Hjemrejse fra Porto kl. 10.05 med ankomst til Kastrup kl. 14.15.
  • Prisen inkluderer: Fly, skatter og afgifter, 7 nætter på udsøgte, små hoteller i dobbeltværelse med halvpension (inklusiv drikkevarer) og besøg på vingårde. Prisen er inklusiv bidrag til Rejsegarantifonden.

Rejsen er ikke for gangbesværede. 

Manuel Venturini Ocrywb2nojm Unsplash Daniel Salgado Mf2korfe1oe Unsplash Vindima 2018 Adega Sabrosa23@Andrémacedo

Din rejseleder

Rasmus Forman

Jeg har siden 2008 boet i Vila do Conde, en charmerende kystby lige nord for Porto. Jeg er oprindelig opvokset i Midtjylland og mødte min portugisiske hustru Sofia, da vi begge studerede i Berlin. Efter 5 år i København flyttede vi til Portugal, hvor vi bor med vores to børn.

Min uddannelsesbaggrund er idehistorie, pædagogik og e-læring og i Danmark har jeg arbejdet som underviser, højskolelærer og med udvikling af e-læring. Når jeg ikke er rejseleder for danskere i Nordportugal, arbejder jeg med e-læring og i fritiden er jeg glad for frisk luft, kulturmøder, gode samtaler, bevægelse, filosofi, litteratur og kunst.

Jeg holder af at vise mit nye hjemland frem for andre danskere og dele ud af Portugals rige historie, natur og kultur. Desuden prioriterer jeg, at vi undervejs møder  portugisere, så vi får et indblik i den almindelig portugisers dagligliv og værdier.

Bem Vindo (Velkommen) til Nordportugal!

Rasmus

Program

Dagsprogram

Daniel Salgado Mf2korfe1oe Unsplash

Vin & Vandring - bag Bjergene  20. - 27.6. 2024
 

Dag 1
Direkte flyvning fra Kastrup til Porto, hvor rejseleder Rasmus Forman står klar. Fra lufthavnen kører vi ind i landet og gør holdt i Portugals højst beliggende købstad Guarda. Vi spiser fælles frokost i informationscenter for Beira Interior og får en præsentation af vindistriktet og et glas køligt hvidvin.
Kort herefter når vi til Belmonte, en smuk gammel middelalderby, som ligger ved foden af Portugals højeste bjerg Serra da Estrela. Her bliver vi indkvarteret i et charmerende **** hotel, der er opført i forlængelse af et tidligere kloster. Aftensmad på egen hånd på hotellet eller i byen.

Dag 2
Efter morgenmaden går vi fra Belmonte og ud på landet til vingården Quinta dos Termos. Quinta dos Termos er en spydspids i den opadstræbende vinregion: Beira Interior, der udmærker sig ved at dyrke vin på højtbeliggende marker (500-800m). Vi taler med folkene bag projektet og får serveret frokost, mens vi smager på deres vine, som hører til regionens bedste.
Om eftermiddagen kører vi tilbage til Belmonte. Byen var tilbage i det 16 århundrede et tilflugtssted for forfulgte jøder, og der er stadig mangfoldige spor af den jødiske kultur. Vi går en smuk rute, der fører os forbi byens gamle bygninger. Sidst på eftermiddagen er der mulighed for at besøge borgen og det jødiske museum, og herefter er resten af dagen og aftensmad på egen hånd.

Dag 3
Vi tager afsked med Belmonte og kører til den nordlige del af Beira Interior distriktet, hvor vi går en smuk tur gennem landskabet til vingården Quinta da Biaia. Quinta da Biaia er ét af Portugals ældste økologisk vinbrug. Vi hører om tankerne bag dyrkningen og smager de gode vine til en frokost lavet af lokale råvarer.
Efter frokost kører vi videre mod nord og kommer ind Portugals vindistrikt par excellence: Douro-distriktet. Undervejs gør vi holdt ved et af de smukkeste udsigtspunkter og ser ud over den majestætiske Douro-dal. Kort herefter kommer vi til vores hotel, der ligger i den lille jernbaneby Tua, skønt ned til Douro-flodens bredder. Aftensmad på egen hånd.

Dag 4
Efter morgenmad går vi til den lokale togstation og kører med lokal-tog langs floden til den østlige endestationen Pochino. Her går vi en smuk tur gennem vinmarker og spiser frokost på en lokal restaurant. Tilbage i Tua besøger vi den lokale vingård Foz Tua og prøver bl.a. deres 40 år gamle portvin! Aftensmad på egen hånd.

Dag 5
Efter morgenmaden kører vi fra Douro-floden og videre op i bjergene. Her går vi en tur med smuk udsigt over vinmarker og floddal og kommer frem til den lille by Sabrosa. Her besøger vi det lokale kooperativ. Det er et andels-vinbrug, hvor vinbønder i fællesskab producerer og sælger deres vin. Vi hører om denne traditionelle produktionsform og smager deres Port- og Douro-vin til en tapas anretning.
Sidst på eftermiddagen forlader vi Douro og når frem til Trás-os-Montes-distriktet. Her bliver vi indkvarteret i en smuk, gammel herregård, der blevet omdannet til et dejligt hotel og som er vores hjemsted på turens sidste dage.

Dag 6
Dagen er sat af til at nyde at være på landet. Hotellet har en dejlig park og har både indendørs spa, udendørs pool og tennis. Til frokost besøger vi et portugisisk-spansk par, som har restaurant i en gammel gård i landsbyen. Her laves traditionel portugisisk mad af lokale råvarer med et strejf af Barcelona. Om eftermiddagen er der tilbud om vandring i nærområdet og/ eller pool eller en tur til en af de nærliggende små byer.

Dag 7
På vores sidste hele dag tager vi til regionshovedstaden Chaves, som er kendt for den gamle bro over Tâmega-floden, sine romerske bade, den historiske bykerne og det moderne kunstmuseum. Vi går en byvandring sammen, og efter frokost på egen hånd besøger vi vingården Arcossó, som er én Trás-os-Montes-distriktets mest succesfulde producenter.
Om aften har vi fælles afslutningsmiddag på en god, lokal restaurant. Her smager vi på nogle af de vine, som vi har mødt i ugens løb og sammen kårer vi ugens bedste vin og den smukkeste vandre strækning.

Dag 8
Efter morgenmaden kører vi til Portos lufthavn, hvorfra der er afrejse med direkte fly til Kastrup.

02 0683 Lala Rebelo 64240015

Var det ikke lige den rejse du søgte?

Nedenfor ser du rejser, der har noget tilfælles med rejsen, du lige har kigget på. Frister de dig ikke, kan du søge videre på vores rejsekalender.

Se vores rejsekalender her

Portugal Vin9

Portugal: Vin & Vandring 29.8 - 5.9.

Velkommen til en aktiv sensommerrejse, hvor vi kommer tæt på vin, kultur og landskab i Portugals tre store distrikter: Douro, Dão og Vinho Verde.
Se rejse
Monument For Henrik Søfareren

Lissabon - Algarve 20. - 26.10

På denne rejse kombinerer vi hovedstaden Lissabons dynamik og kultur med den dramatiske kyst og smukke natur ved Algarve.
Se rejse
IMG 20191005 105927

Kulturrejse til Santiago 28.9. - 7.10.

Oplev alle aspekter af El Camino fra Bilbao med Guggenheim til Santiago de Compostela med katedralen: kirkerne, kulturen, vejen, naturen, historierne, maden....
Se rejse